Dobry vecer. Prosim VAs,mam problem. Dcera bude mat teraz v decembri 2 roky. Problem je s jedenim. Doteraz mi jedavala takym stylom,ze zjedla polievku alebo maso na stave s cestovinami , ale aj tak max. 5 lyziciek a musela som jej dat este aj mlieko,no uz asi mesac mi odmeta uplne vsetko! Akonahle vidi,ze jej nesiem jedlo (polievka,maso,hocico ine) ,uteka a nedostanem do nej uz ani jednu lyzcku. Cize mesiac je LEN NA MLIEKU. Nie je to prechodny stav to uistujem. Zje mi len mlieko a ovocie,nic viac! Uz som z toho zufala. Nasli sme jej hlisty,ale myslm,ze tym to nie je. POradte,prosim.
najvyšší čas naučiť sa variť 😀
no v prvom rade, ked ma hlisty, tak let k lekarke, malu boli brucho. Potom vyriad z gruntu byt, lebo to moze byt na comkolvek, naozaj. Inak aj moj neje, od maleho mala neje, ale mlieko dostane len rano po zobudeni a vecer pred spanim. Ak ju nalejes mliekom(ktore, ak ma hlisty pit nema), tak sa nedivim, ze neje. Nedaj jej, deti nie su hlupe, ked budu hladne, najedia sa. Chce to len pevnu volu, pozri, ked nezje jeden den, pockaj do druheho, ked ani druhy, pockaj dalsi ,ale na treti uz bude hladna, zje cokolvek. Hlavne jej nedaj hektoliter mlieka, len fakt rano a vecer, na pitie vodu, a ovocie v obmedzenom mnozstve. Deti nie su hlupe, prave naopak, stale nas skusaju. Aj ten moj krpaty a poriadne, ale neboj sa, ked nechce, nenutim, ponuknem aj viac krat, ale nenutim, ale neboj, pride aj na neho, ze sam vojde do kuchyne a pyta si 😉 Sladkosti, cuckriky, chrumky, piskoty nekomentujem, vychadzam z toho, ze ho tym nekrmis, ked neje normalne. Inak ja som teraz kupila vykrajovacky na jednohubky, koliesko, trojuholnik, stvorcek, srdiecko a kvietok a ranajky u nas nabrali uplne nove rozmery. Syn, co nejedol v zivote emental a sunku, lebo apriori nejedol, tak neboj sa, ze zjedol za krajec chleba(co tiez nejedava). Takze skus ju nejak oblafnut 😉
My sme na tom podobne s jedenim. Skus ci bude jest od niekoho ineho/ u niekoho ineho, ak sa da. Mozno zistis v com je problem. Nam to aspon chvilu pomahalo, napriklad dcerka zboznuje svagra, takze od neho zjedla aj veci, co mne vypluvala. Alebo raz u svokry jedla cestoviny so zelenym pestom a parmezanom, ktore ja neznasam, takze som ich dovtedy nerobievala, a teraz je to jedine jedlo, ktore mi zje. Skus zmenit konzistenciu, velkost sust, pridat nove recepty, ine tvary cestovin...nam pomohlo, sice nie nadlho, ale aspon nieco...
Ako tvrdí Ivuška, ak má tvoja malá hlisty tak choď s ňou ku doktorke a ona ti poradí čo a ako! Aj kôli hlistám ti nemusí papať! A myslím, že dvojročnému dieťaťu stačí mlieko už iba ráno a večer: Hlavná je normálna strava!
chod s nou k lekárke na krvné testy, my sme mali toto isté pri nedostatku železa, dosť výraznom, brali sme lieky a malý začal lepšie papať 😉 nie je to síce žiadna sláva, ale je to lepšie.
Treba ist ku lekarke, da vam Vermox, alebo Entizol. Mlieko obmedz, je to jedlo, nie voda, ktora uhasi smad. Mlieko ju zasiti a viac jest nebude. Bude jej to stacit. Presne toto sme riesili teraz v septembri. Mlieko som obmedzila na minimum, vyvaram, motivujem a jednoducho zje malinko. Beriem to tak, ze jej to asi staci, to co zje, aj ked ma to velmi mrzi.
ja sa trapim aj s pitnym rezimom, nechce vobec pit.
Ahoj, moja skromná rada. Najprv skús teda ten zdravotný problém s hlístami. Choď k lekárke,poraď sa, možno Vás vyšle ešte na nejaké gastro a iné vyšetrenie. Ale podľa mňa to v tom nie je. Skús ju zapojiť v rámci možnosti do prípravy obeda, na tanier jej naservíruj jedlo tak detsky esteticky. Napr. tvár, so zeleniny domček a podobne. Hlavne ju nenúť na silu a už vôbec nie krikom. To mliečko naozaj obmedzte, skús namiesto toho ponúknuť niečo iné. Viem že je to ťažké, ale trpezlivosť. Držím palce.
aj mi sme mali podobne stavy,,podla mna trucuje,,ma radšej mliečko,,,ja som skusila dat do hrncov z jej kuchynky jedlo a takto sme si to nazvali,že máme hostinku...aj sme to spolu pripravovali,,inšpiruj ju,,napr.chlebik natrite a pokrajaj na kusky,na každy daj bodku kečupu a zapichni malu špajličku....takto nejako sme sa mi opat rozpapali 🙂 trpezlivostou,laskavostou a hrou 🙂