Prečo je môj 1,5 ročný syn v noci stále hladný?

beru30
6. jún 2011

Syn bude mať 1,5 roka a v noci je stále hladný. Je odchovaný na Nutrilone, medzi 19-19.30 dostal svoju dávku a potom sa v noci ešte 2x zobudí a skoro vždy opäť všetko vypije. Už dva týždne sme zaviedli kašu (nočná od Sunarky), celú ju pekne zje ale tiež sa ešte 2x zobudí a vypije mlieko. Normálnu večeru nemá význam dávať, lebo to nechce alebo sa s tým len hrá. Je to normálne alebo treba nejakú drastickú metódu. Raňajky a obed sú v pohode, ale potom už toho zase veľa nezje, a keď aj áno, potom má problém s večernou kašou. Proste začarovaný kruh. Ešte neprespal jednu noc celú a okrem toho vykrikuje, vzdychá, ochká.Prosím o radu. Ďakujem.

kaja73
6. jún 2011

Aj my sme si tym presli a zistila som, že maly je len smadny.Zacala som mu zarabat slabsie mlieko a postupne sme presli na cca deci cajika za noc..A castokrat už ani to nepotrebuje.

sante81
6. jún 2011

(: takže nie som sama, ktorej drobec ešte od narodenia neprespal celu noc. My máme 21 mesiacov a ja jeho nocné seansy už neriešim. Skusila som všetko, od nechať vyplakať, dať čajík, zarobiť na večer hustejšiu kašu do flaše, dať spať čo najneskôr aby prespal celu noc. Ale nepomohlo nič. Je to len hlupy zvyk, a nie je to o pocite hladu alebo smadu. Mne zostáva len dufať že sa z toho raz vyspí a ja budem spať 8hod v kuse. a to papa pekne cely den, aj večeru zje, všetko čo navarím.

xlucia
6. jún 2011

take velke dieta uz nema v noci jest. vzdycha a ochka lebo ma plne brusko a to ho zatazuje. ponukni mu v noci vodu. dve tri noci sa bude jedovat, poplace si, ale uvidis, ze najneskor na stvrtu noc uz bude spat celu. a no vecer po kasi samozrejme umyt zubky

maryanna
6. jún 2011

malý hladný nie je, rok a polročné dieťa už dáávno nepotrebuje v noci jesť ani piť. Treba to odučiť ak ti to vadí, a neplánuješ mu do 4 roch rokov robiť v noci otroka......prečo sa asi budí keď zje hoci kašu, hoci mlieko na večeru? lebo to nie je od hladu ale zo zvyku.......viem o tom svoje malý to robil niekedy v 10tom mesiaci , sme to zrušili a zrazu mu netrebalo žiadne nočné mlieko a spal krásne..
je už veľký odučíš ho v pohode, je na to aj metóda v knihe Každé dieťa sa vie naučiť spať....ale veď jednoducho prídeš ked bude plakať, dáš ho ľahnúť, nevyberáš ale z postieľky, das cumel ak ho má, a odídeš....prvú noc to možno zopakuješ viackrát, ale obyčajne po jednej, dvoch nociach je problém vyriešený......................resp je už dosť veľký, tak keď vnoci ku nemu prídeš mu to môžeš aj popri ukladaní nejako vysvetliť, že mliečko tiež spinká, a teda až ráno ho bude piť a podobne....
inak neodporúčala by som meniť nočné mlieko za nočný čaj alebo vodu, lebo sa to len zhorší, čaj zasmeduje, a bude sa budiť ešte viac.........

prahaxx
6. jún 2011

ahoj, no odpovedala si si, ked sa napapa v noci, tak cez den tolko neberie a viem ake je to tazke, my sme mali otoceny cely rezim, moja Majka je velmi zive dieta, zle zaspinkava, cez den malinko spinkala a vela sa zlepsilo, ale ani teraz papanie u nas vobec nie je idealne - papame pri rozpravke, aby sa zabudla a zbodla vsetko, co je v tanieri.. je to vela aj o zvyku - kazde dieta je ine, tazko nieco radit, nam pomohlo vymenit postielku za cestovnu ohradku, aby nevykopavala nohy medzi tycky a nebudilo ju to zbytocne, zmenili sme matrac zo supermoderneho na starosvetsky molitan, vymenila som caj z bilinkoveho na ovocny a zrazu je schopna prespat celu noc.. vela nam pomohlo ranajkovat roztek. Skus pomalicky zmensovat davky po trosicke, a naplnit den riadnou aktivitou, aby v noci radsej spinkal a cez den vystrajal

gretkab
6. jún 2011

Moj syn isto jedol v noci este okolo 2 rokov. Potom som bola tehosa a zacal k nemu vstavat tato = naucil ho, aby si v noci vzal mlieko sam 😉. On odjakziva pijaval mlieko izbovej teploty, takze ked sme sli spat, dali sme mu k postielke flasu, ked sa zobudil, vzal, vypil, vratil na stolik a my sme sa vyspali 😉. A mlieko prestal pit po case (ale uz netusim v akom presne veku) sam, skratka rano bola flasa plna a po par dnoch sme s nocnym mliekom skoncili.

andrejka1974
6. jún 2011

ahoj je to individualne moja mala slecna uz prespi aj celu noc ale niekedy si vypyta este v noci mliecko sme tiez odchovany na nutrilone ja jej ho doprajem ona sa zobudi uz len raz ale ja som zvyknuta vypije si svoju davku a zaspinka a to mame 2 roky a 8 mesiacov