Prečo je 11 mesačná dcérka vyberavá?

lekina
3. nov 2015

Ahojte mamičky chcela by som vas poprosit o radu. Mala má 11 mesiacov a začala strajkovať v jedle. Ked sme začali prikrmovať nemala problem vačšinou pekne spapala zeleninku, cestovinu, ryzu aj maso. S ovocim sme na zaciatku bojovali, ale teraz nema problem a pekne spapa. Teraz zacala strajkovat a nechce papat jedla, ktore pred tym jedavala s chutou. Na ranajky papame chlebik, roztek alebo vianocku, pred spanim mliecko, na obed polievocku, pred spanim zase mlieko, na olovrant vyzivku, ovocie alebo jogurt, na veceru kasu. Chcela som je do jedalnicka zaradit hlavne jedlo a tu je problem. Odmieta aj ryzu, zemiakovu kasu cestovinu a maso tak isto. Bud ani neokostuje alebo len jednu lyzicku a viac nie. Bojim sa aby sa z jej nestalo "fajnove dieta" v jedle ked pred tym tak pekne papala. Ako ju to opat naucit?

sissy27
3. nov 2015

len a len trpezlivosť... nechce? ok, nemusí, ale nedostane ani žiadnu náhradu, až ďalšiu porciu jedla keď bude čas... jedávaj s ňou, resp. všetci pri stole, nech vás vidí... a nepovoľ, od hladu neumrie 🙂 časom sa naučí

bibistec
3. nov 2015

presne tak ako píše sissy predo mnou, ono ani tebe nechutí všetko ale zas áno viem o čom píšeš, ak nechce nenúť ju a nedaj nič a uvidíš možno to bude dlhšie trvať ale zvykne si. Ja by som možno 11 mes. dieťaťu nedávala vianočku ale to je len na okraj a nesúvisí s témou.

timea7
5. nov 2015

ak odmieta jedlá, ktoré mala rada, tak by som nepopustila. Jedlo odlož, do ďalšieho nič, len vodu. Dieťa, aj takéto malé, veľmi rýchlo zistí, že ked nebude jesť, dostane o chvíľu rožok, chrumku, banán, keksík....keď vydržíš zopár dní, možno týždňov jej naozaj do ďalšieho jedla nič nedať, len vodu, máš problém vyriešený. Ak u teba preváži strach z toho, že bude hladná, budete mať s jedlom problém roky. Nič sa jej nestane, aj keby nejedla dva, tri dni. Žiadne dieťa dobrovoľne od hladu neumrelo. ale každé druhé má problém s jedením, lebo rodičia nie sú dôslední, urobia z jedla stred vesmíru s dieťa vie, že dostane o chvíľu niečo iné.

zuzin78
5. nov 2015

@lekina Ahoj podla mna ma toho odst co zje a velmi kratke prestavky kedy neje . Ale popravde nie kazdy ma rad vsetko . Daj si otazku sama sebe aj ty zjes vsetko ? Chuti ti vsetko ? 🙂
Su obdobia v zivote kedy odmieta dieta tie jedla co jedlo s laskou . Hlavne ju nenut jest , ze musi , lebo ti potom neotvori ustocka na nic. Hlavne ze skusi aspon lyzicku z noveho jedla nabuduce skusi viac . Taketo malinke dieta si len zvyka na nove chute a ci zje naraz hlavne jedlo teraz neries .

anickaaa6aaa
5. nov 2015

Ono na mojom som videla, že niečo jedol rád a potom sek a nechcel. nic! neviem co mu bolo..potom to prešlo a nevedel sa zas dojesť a jedol rad radom všetko čo videl..možno aj tvoja mala ma len menší štrajk. keby bola hladna tak zje. nechaj tak nech trošku vyhladne...