ahojte maminy chcem sa syptat preco nesmu deti olivy??moja mala ma 18 mesiacov a pozerala som ako puk ked mi povedala jedna pani ze deti nesmuuu olivy papat 😨 😨
olivy deticky mozu.. v 18 mes urcite, len naozaj pozor na tie presolene lacne zelene cuda, co olivami nazyvaju 😅
prvyraz pocujem, mam 4,5 rocneho, olivy miluje, je ich asi od dvoch rokov..neviem presne..dcerka zatial nejedla, ale da si zrejme, ked jej ponuknem..
@fairynika asi kvoli tomu ze su straasne slane ... teda este som nejedla olivy ktore by neboli slane, a to aj tie lepsie ... teda ak neratam olivy co som odtrhla priamo zo stromu 😉
A cierne olivy su chemicky upravovane aby mali taku farbu. Ja by som olivy este nedavala kvoli tej soli (moj ma 19m), jedna oliva obcas ale nic zle neurobi. Olivovy olej ale urcite moze 😉
moj syn papa aj olivy aj kyslu kapustu ,,Čo sa týka zdravotných benefitov olív, nesmieme zabudnúť na ich zloženie. Obsahujú vysoký podiel vitamínu K, D, E, prírodných antioxidantov, železa . Vďaka tomu účinne chránia bunky pred voľnými radikálmi a pôsobia aj ako prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami. Olivy tiež dokážu zlepšiť priechodnosť ciev.....
tá jedna pani bola doktorka?? asi nie. Ja som čítala,že deti smú olivy, od 1. roka. Samozrejme s mierou.
http://poradne.rodinka.sk/viewtopic.php?p=13780
to som ešte nepočula a ako tak pozerám tak o tom nik nevie že by sa nesmeli 😕 😅
@kvetinka211 to dúfam iba žartuješ...že chemicky upravované.... 😀 čierna oliva je to isté ako zelená ale dozretá, kdežto zelené sú nezrelé 😉
Myslim si ze od roka sa mozu v pohode-samozrejme nie na kila ,inak moje deti ich nemaju radi a ja som tiež odolavala a teraz ich milujem.
Olivy,olivovy olej aj kozmetika su uzasne!
Jasne že cierne olivy su dozrete olivy a nie chemicky upravene 🙂 to by kvetinka španielov a grekov riadne nazlostila 😉
vo svete jedia deti bežne olivy a nič sa im nerobí
@kvetinka211 tak teda pytala som sa na tie cierne olivy doma....svokra, svokor, mm, svagrina a svagor vystudovani zahradnici a taky rehot pustili......ze to kde som pocula......su to ako pisu kocky, dozrete olivy.....
A k teme: nasa Dominicka olivy papa, priznam sa, neviem, kedy som jej dala prvykrat ochutnat.....a pri Miskovi ti napisem presne....minuly tyzden sme mali salat cestovinovy a boli tam aj olivy a tak ich bastil ako nic.....ja zjem na posedenie aj cely balicek/poharik oliv so syrom.....
a mam radsej tie cierne, bo tie nie su take slane ako zelene, ale treba sa aj pozriet na etikete, v akom naleve su 😉 ja som nasla uz aj zelene "neslane" 😉
Podla mna len kvoli prudko slanemu nalevu nie su velmi vhodne. Ak najdete kvalitne, kde prevlada chut oliv a nie nalevu, tak je to ok...
pozor, vacsina ciernych oliv predavanych v obchodoch su len zafarbene zelene olivy. Zrele cierne olivy maju vacsinou zelenosivu alebo cervenosivu farbu. Citala som o tom raz v casaku o vareni, teraz som nasla narychlo toto:
...krásné, temně černé olivy mdlé chuti jsou ve skutečnosti často jen nabarvené olivy zelené.
Není to totiž běžně známý a dostupný fakt a na balení oliv se to přímo nedočtete (zkušení ale umějí v jednom z éček rozpoznat E 579 nebo E 151, které mění barvu oliv).
Barvení oliv započalo v Americe, kde restaurace a spotřebitelé požadovali krásné černé olivy, stejné velikosti a barvy, aby v pokrmu vypadaly lépe. Pravé černé olivy, které jsou zralejší variantou oliv zelených a sklízejí se zpravidla v prosinci, jsou totiž zbarvené od světle hnědé barvy přes tmavě purpurovou až do černé, ale nebývají černé jako ty, co známe z plechovek a hlavně, chutnají jinak. Skutečné černé olivy jsou poměrně výrazně aromatické, mají plnou chuť a často se prodávají nakládané v bylinkách, v olivovém oleji nebo jen tak v nálevu. lahodnější než barvené kolegyně z plechovky;o)
mozno je to kvoli tvaru, aby sa nahodou nezadusili.
Tak to je pre mňa novinka. Moja malá je slabý jedák, ale olivy miluje. To zdedila po mne 😀 . Nezisťovala som a ani nezisťujem , prečo by ich nemohla. Snáď myslia len tie príšerne slané olivy, ktoré často u nás ponúkajú obchodné reťazce.
Ale určite radšej olivy ako keksy, čokoládky a podobne.