Prečo deti na umelom mlieku začínajú skôr s príkrmami?

cicamica1980
11. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte, preco deti na UM zacinaju s prikrmami po 4 mesiaci a deti na MM po 6 mesiaci? aka je za tym logika? deti na UM maju traviaci trakt skor pripraveny na prikrmy? alebo preco je to tak?

cerez
11. mar 2013

Obe deti som mala na Um. Dcéra mi začala s príkrmami po ukončenom 4. mesiaci a synovi som veľmi pomaly začala dávať prvé príkrmy začiatkom 6 mesiaca. Bol to veľký rozdiel a myslím si, že vôbec nič sa nestane, keď dieťatko začne s príkrmami aj neskôr.
@cicamica1980

euka210
11. mar 2013

skor si myslim ze je to o nutricnej hodnote...aj ked daju do UM vitaminy a neviem co, mm je podla mna kvalitnejsie na prisun latok z matkinho tela

moon1979
11. mar 2013

@cicamica1980 môj bol na UM, ale skôr ako po ukončenom 5 mesiaci som s príkrmami nezačala a ani nebolo treba skôr ....

jajaada
11. mar 2013

je to určite aj pre vývin tráviaceho traktu. Umelé mlieko je cudzia látka a tým majú deti skôr pripravený trakt pre prijatie iných vecí. A zároveň určite aj tá spomínaná nutričná hodnota keďže materské mlieko je zakaždým iné...

vieruna
11. mar 2013

moj starsi bol dojceny, dvojicky boli na UM a pediatricka odporucala rovnako zacinat s prikrmami...

lili_mia
11. mar 2013

@cicamica1980 Ja som sa stretla s názorom, že UM nie je až také husté ako materské, teda rýchlejšie vytrávi .. no tabuľky sú len ako všeobecné odporúčanie, s príkrmom sa má začať, ked napr bábatko pýta častejšie jesť, či je hladné aj po vypití štandardnej dávky mlieka, alebo už otvára pusinku, ked vidí niekoho jesť.

andrejka1974
11. mar 2013

my sme na umelom mliecku a s prikrmami sme zacali az po ukonceni 5 mesiaca a to pomalicky postupne 🙂 🙂 🙂 🙂

aliza
11. mar 2013

@cicamica1980 no to ja netusim....podla mna je to len pozostatok z minulosti, kedy sa ner obilo vela vyskumov a kedy sa deti odstavovali od dojcenia v 3m. A kedy UM nebolo take kvalitne. Faktom zostava , ze v 4m nie je organizmus pripraveny na travenie inej ako mliecnej potravy a je jedno, ci MM alebo UM. ja zijem v zahranici a prikrmovat mi radili od 6m, maly bol na UM. Podla mna sa u nas tak robi preto lebo sa to tak proste vzdy robilo....ako kopec inych veci.
.

unavenasom
11. mar 2013

je to preto lebo UM je z kravskeho ma stale zlozenie tym padom ak je dieta vacsi hlados, tak potrebuje stale vacsie davky UM, tym padom dieta dostava enormne vela tekutin a enormne vela bielkovin ..cim sa zatazuju oblicky a moze dojst k ich zlyhaniu, preto sa detom na UM doporucuje zacat skor s tuhou stravou ak piju velke davky UM. Ale nikdy nie skor ako 4. mesiac. Cize ak dieta ne je hlados a musi byt na UM, tak kludne do 6 meiaca pockat..niekde som nasla, ze ak dieta pije viac ako liter UM do dna, tak je cas na prikrm
MM sa prisposobuje zlozenim, je presne podla potrieb dietatka..je to to naj.

predpokladam, ze ziadny vyrobca UM nema napisane, ze pozor nase mlieko obsahuje privela bielkovin /ved je z kravskeho, robene pre velke teliatka, tie maju ine potreby ako male babatka/ a teda ohrozujeme zdravie vaseho dietata 😝 ☹ 😠 😠 😠
Firmam na UM ide cisto o biznis, kaslu na zdravie deti.

moon1979
11. mar 2013

@lili_mia UM že "nie je také husté ako materské a že rýchlejšie vytrávi"??? to je čo za blbosť 🙂 prepáč, ale je všeobecne známe, že pri UM sú intervaly medzi papaním oveľa dlhšie ako pri krmení MM ... kojené dieťa mnohokrát žiada papať aj každú hodinu, pri UM sa to nestane, pretože nasýti oveľa viac ... môj jedol presne každé 4 hodiny ... od troch mesiacov prespal celú noc bez nočného jedenia a tak je to dodnes a to bude mať onedlho 3 roky 🙂

domak2
11. mar 2013

@cicamica1980 ja som v UK a tu je odporucane zacat od 6. mesiacov ako pri dojcenych detoch , tak pri detoch na UM .

carodejnica
11. mar 2013

@cicamica1980 je to presne z toho dôvodu, aký napísala @unavenasom UM je stále rovnaké, MM sa prispôsobuje neustále potrebám dieťaťa, je iné ráno, iné večer, iné pre bábo, iné pre väčšie dieťa, niektoré zdroje uvádzajú, že MM dokáže pokryť požiadavky dieťaťa na výživu ešte v 2 rokoch (v kritických siutáciách samozrejme) - mám odskúšané na dcére, keď mala 2 roky a tažkú vracačku a hnačkovanie, tak bola 3-4 dni len dojčená, a krásne sme to zvládli len vďaka dojčeniu... 😵
Takže aby UM pokrylo potreby dieťaťa, muselo by ho vypiť veľmi veľa, a to by bola už záťaž na organizmus.