Ahojte viete mi poradiť prečo dcéra pri grganí odgrcne zrazené smradľavé mlieko? Priberá aj z neho kaká občas dosť pobolí bruško
@zojanka moja prvá dcéra grckala mlieko normálne po jedle vôbec nezapáchalo preto sa pýtam na smradľavé a zrazene lebo s tým nemám skúsenosti
@rebeka1211 Naše dieťa dosť grcalo. Vždy to smrdelo klasicky grckou a niekedy to bola taká akoby priesvitná vodička a v nej mlieko zrazené. Tiež pilo UM.
Krmis na poziadanie alebo striktne podla hodiniek? Je mozne, ze este dieta nema uplne vytravene, ak ho krmis podla casu a teda mlieko sa zmiesa a vygrcne (mozno aj kvoli prejedeniu) natravene mlieko. Kazdopadne nie je to problem, pokial dieta zvracia len male mnozstvo v ramci odgrgavania, je to v poriadku.
@anavixy dobrý deň mame UM nakoľko mi zmenili názov diskusie tam vymazali dosť podstatný bod. Krmim ju každé 3-4 hodiny podľa toho ako sa zobudi
@rebeka1211 ano ano ja som to pochopila ako UM 🙂 len aj tam je dobre sa riadit dietatom, nie casom.. kazde 3-4h je fajn, ak dieta je realne hladne, zalezi aj ake mnozstvo pije na davku, ci naozaj nie je prekrmovane napr.. ale teda ako som pisala, taketo grckanie je normalne, pokial je to male mnosztvo, nie pricasto alebo teda len pri odgrgavani a dieta prospieva, nie je potrebne to riesit 🍀
Grckanie je normalne. Moze byt reflux, moze byt prilis skore krmenie, prilis vela, mohlo dietatko vypit prilis rychlo. Davas flasku horizontalne? Aby sa nenahltalo vela vzduchu?
Ak sa vracia natravena formula, moze byt bud nevhodna, alebo reflux, malicke deti nemusia mat dozretu klapku a zvycajne to same vymizne okolo 1-1.5 roka. Je to normalne, zvazila by som vsak vyssie body, ale ak neboli, tak nie je problem.
P.S. Prepac ale "smradlave" mlieko neznie zrovna najlepsie...
@rebeka1211 Je to normálne že natrávené mlieko smrdí a je akoby zdrcnuté. Voňavú grcku som ešte nevidela (necítila) 🙂