Prečo 6 mesačná dcérka nechce papať?

zdenush88
29. dec 2011

Moja malá má 6 mesiacov, začali sme prikrmovať ked mala ukončený 4.mesiac. Začala pekne mrkvičkou a postupne odskúšala všetky povolene druhy zeleniny a pridali sme mäsko. Keď začala jesť príkrmy tak pekne otvárala ustočká, nič nevyplúvala a do dvoch týždňov zjedla aj 200ml prikrmu Neskôr sme pridali ovocie na olovrant a tiež to bolo v pohode. No odrazu, trvá to už asi 2-3 týždne začala s jedením vymýšlať.... nechce otvárať ústočka, väčšinou všetko vyplúva - raz som skúsila jej dať varený príkrm, z pohárika, kašu, ovocie a nič. Jedlo jej väčšinou varím ja, občas sú dni, keď musím niečo vybavovať a vtedy jej dám pripravený príkrm. Niekedy sa zadari ze jeden deň papá krásne všetko a potom ďalších 6 dní je zle. Snažím sa byť trpezlivá, kľudná, aj ked nám jedenie trvá hodinu a pol, a jedlo má aj za ušami a vo vlasoch lebo čo lyžička,to rúčka v ústočká a potom si to všade rozťahá. Keby to robila na začiatku prikrmovania tak nepoviem, ale teraz to nechapem. Každé jedno jedenie je boj a ja už neviem čo robiť.. už niekedy vyplúva aj mliečko. Zubky ešte nemá asi sa jej tlačia, dolné ďasienka ma trochu napuchnuté ale v podstate je kľudná a veselá, občas chyti nervu ale gélik na ďasienka ju ukľudní. Mali ste niektorá takýto problém? Ako to riešiť? Vrátiť sa čisto k mliečku, počkať chvílu a zase to skúsiť? Alebo mám len čakať a skúšať? Beriem každú radu, názor 😵

anjelicek26
29. dec 2011

@zdenush88 - asi jej idu zubky, nas vtedy nechce o lyzicke ani pocut, nie to ju dat do ust. Bolia ho dasienka, ten kontakt s lyzickou mu vadi, ani v ustach nic nechcel mat okrem prsnika.

Tiez sme zacali krasne a ako zacali ist zby, vzdy aj 2-3 tyzdne bojkot... akosi som to neprezivala - nechcel prikrm - dostal prso. V tomto veku to prikrmovanie nie je povinnost, ak dieta nechce, tak nechce, ja som vzdy ponukala, ak nechcel, nevadi.

tea333
29. dec 2011

predpokladam ze mala je na UM, ked si zacala prikrmovat tak skoro.ma len 6 mesiacov a do roka je pre mnohe deti len obdobie ochutnavania.Nemusi sa z prikrmu najest, uplne staci ak si da trochu.nemusi to byt 3x denne a viac.. K nicomu ju nenut, zbytocne. Ked ma obdobie ze nechce, tak jej ponukni a ked nechce, nechaj tak. Dieta hladne neostane. Ked jej idu zubky, je to dovod na odmietanie stravy. moj 16 mesacny syn odmieta skoro kazde jedlo aj teraz, ked mu idu stolicky.

evka4
29. dec 2011

@zdenush88 ahoj, mozno, ze dcerka este nie je hladna a preto nechce. nekrm ju hodinu,kolko zje, tolko zje. tiez ju nekrm casto, snaz sa dodrziavat pravidelne intervaly, ked nezje vela jeden raz, do dalsieho krmenia urcite vyhladne a vypije aspon mlieko ked uz nic ine... hlavne ju nenut, kym je zdrava a prospieva, tak to moc neries. viem, o com hovorim, tiez som si tym presla a s odstupom casu vidim, ze by som vela veci robila inak a zbytocne sa nestresovala nad niecim, co vlastne ani problem nebol... tiez som krmila aj hodinu, ked bolo najhorsie, ponukla som rozne druhy prikrmu a vsetko zbytocne... casom som zistila, ze niektorym detom jednoducho staci malicko 🙂

zuzana581
29. dec 2011

Určite ju nenúť. Ak nechce príkrm, tak ponúkni mlieko a keď nechce nič, daj len čajík, vodu. Dieťa ak papá, tak sa môže s jedlom hrajkať aj hodinu, ale ak hodinu sedíš pri nej a snažíš sa do nej niečo narvať, tak to už nie je dobré. Pokial pekne prosperuje a vyslovene nechudne, tak je to v poriadku a nerieš to, aby si jej neprivodila nejaký problém s jedením do budúcna. Keď bude hladná, tak sa naje. A určite to môže byť zúbkami. Ani moje deti velmi nechceli jesť, keď išli zuby. Ale dcéra je napríklad tak zlý jedák, že ešte aj malý zje viac ako ona. Je taká od narodenia a syn by zasa zjedol aj mňa. Každé dieťa má svoje nároky na množstvo jedla.

petronela353
29. dec 2011

toto bol presne nas pripad zacali sme prikrmovat po ukonceni 4 mesiaca,krasne vsetko papala okrem ovocia,papala hlavne hami,a asi v 5-6 mesiaci prestala a zacala az teraz a to ma 2 rocky ale papa vsetko doradu :D

anjelik99
30. dec 2011

zdenush88 myslím že to bude zúbkami ☹ , aj moj malý vtedy papá menej 😒 , dokonca ked sme začali papať zemiak tak my ho vždy vyplúval a tváril sa že fuj čo to je 😠 a teraz zemiaky miluje 😀 kludne jej daj mliečko ved tuha strava este nie jej pre nu hlavny zdroj potravy a ked je hladna da ti to najavo to sa neboj 🙂