Pre 14 mesačné babo je lepšie bravčové, alebo hydina?

veronique_1
28. nov 2011

Hydina je lahsia, ale bravcove obsahuje viac zeleza.

katren
28. nov 2011

no nasa papa pekne obidva druhy a este k tomu hovadzinku....ale doma aj tak vacsinou preferujeme hydinu

katy1979
28. nov 2011

osobne hovadzie ci skor telacie a hydina je fajn len keby to nebolo nadopovane vsetkym moznym

nibiru
28. nov 2011

priznam sa ze u nas je problem akekolvek mäso pri prikrmoch ho krasne papala ale od 12m. ako by utalo a mäso nechce ziadne ked tak naozaj minimalne aj to hysina alebo mlete.

zajaciq
28. nov 2011

my sme zacali s telacim a morcacim. hydinove dam zriedka (bio je drahe a obycajne su vodove a napichane nechcem vediet cim) a bravcove nedavam vobec, to je tazke aj pre dospelych. za tyzden zje mala co sa tyka zivocisnych bielkovin zhruba 1 vajce, 1x rybu(losos), 1x morcacie a sunku obcas (90 a viac %, morka, hydina). Raz do mesiaca zhruba mame aj hovadzie (telacie). Zelezo hladaj radsej v strukovinach, zelenej zelenine ci cucoriedkovom kompote? 🙂 😉 😎

ejuska79
28. nov 2011

my tiez preferujeme hydinu, potom davam skor hovadzie a ryby, najma lososa...bravcove som jej dala vcera prvy krat, ja ho neznasam.... no ale treba aj take davat papat....

tinki
28. nov 2011

potrebuje z každého druhu mäska. Aj keď zdravšie je hydinové.

kralicica
28. nov 2011

no tak v bravočovom mäso toho železa je teda minimum :D ak naozaj chceš zvýšiť príjem železa, tak potom radšej hovädzie/teľacie. bravčové my iba minimálne.

gumimaci
28. nov 2011

telacie, alebo hovadzie 🙂 a u nas este morka, obcas kura

abbie
28. nov 2011

jednoznacne z toho je lepsia hydina ... ved bravcovina je humus v podstate ... ziadne vyzivove latky to maso nema ... ja bravcove sama nejedavam a nebude ani moje dieta ... telacie je velmi zdrave a taktiez hovadzie

lucula73
28. nov 2011

ja by som striedala obidva druhy,možno viac hydinu a menej bravčového,prípadne telacie masko............lebo aj krmne zmesy pre kurčatá obsahujú kadečo,aj hormonálne prípravky,takže hydina tiež nie je celkom ok 😠
platá zásada,všetko s mierou.... 🙂

lucka1987
28. nov 2011

no myslim ze ked masko tak morka, sliepka (domace od svokry), a ked tak mladucka lan ci tela ( zere to len zelene a ma viac vyzivovych latok ako ostatne masko a tiez je rovnako lahko stravitelne ako hovadzie)

heln
28. nov 2011

hydina je vhodnejšia, železa a fosforu je viac v hovädzom, ja by som zase nedávala morské ryby, radšej pstruha,
a ešte keď kupujete mäso, kupujte od slovenských výrobcov,
neviem odkiaľ to máte, že hydina je napchaná kadečím, tak isto môže byť aj teľa napchaté kadečím, áno, bola nedávno aféra s kŕmnou zmesou pre hydinu, ale slovenskí chovatelia nemajú toľko peňazí aby mohli kupovať drahé hormóny, kde by ich vlastne kúpili? v amerike kŕmia hydinu hormónmi a potom sú kuratá veľké ako morky a to je rozdiel, naši chovatelia sú radi, keď majú na to zrno čo im dávajú.
a ako to, že v bravčovine nie sú živiny? bielkoviny a tuky sú čo? to nie sú živiny?
a prečo jete hovädzie? keď vypukla choroba šialených kráv, tak nikto nejedol hovädzie 😀 😀 😀

anjelicek26
28. nov 2011

Ak chces zvysit prijem zeleza - tak davaj malemu cucoriedky a slad melasou, ma to x-nasobne viac zeleza, ako mäso.

My jedavame narovnako hovädzie a hydinu, bravcove nekupujeme uz davno, u nas su najcastejsie na jedalnom listku aj tak ryby - 3x do tyzdna, deti ich miluju.

renin
28. nov 2011

Bravčové mäso by som vôbec nedávala.treba si pozrieť iné zdroje železa.

lussy23
28. nov 2011

Nie som mamina no bravčové by som nedávala. Mne je po ňom ťažko...Radšej kuracie morčacie, teľacie

andrejka1974
28. nov 2011

mne lekarka odporucala davat morcacie, telacie alebo kralicie masko teraz uz papame vsetky maska

ajca123
29. nov 2011

Vzdy sa zacina s hydinou 🙂 a my potom sme zacali ako s druhym maskom telacie : a vsetko kupujem u mesara a nie v Tesco a tak....

kiwi82
29. nov 2011

my nie sme mäsoví, mam problem do nej dostat mäso. poslednú dobu aspon nenápadne pomixujem do zemiačkov alebo ryže. najčastejšie kuracie prsia, ale davam aj hovadie, to sa ale dlho varí a aj tak zvykne byť tvrdé takže to tiež len mixované ale davam aj bravčové tak raz za dva týźdne. Radšej máme husté polievky ako špenátovú dám jej tam aj vajíčko. tiež sme zašali preferovať čučoriedkové kompóty.

ajkuska
29. nov 2011

ja som začínala s králikom, potom som dávala teľacie mäsko a potom až kuracie, lebo napr. kuracie mäso obsahuje tie isté bielkoviny, ktoré spôsobujú alergiu ako sú v slepačom bielku a tiež v mlieku, teľacie je podľa mňa najlepšie obsahuje veľa železa a aj najchutnejšie, raz do týždňa namiesto mäska dávam vaječný žĺtok. Železo obsahuje aj napr. špenát a brokolica. A ešte teraz začínam aj so sladkovodnými rybkami pstruhom.

hori
29. nov 2011

riad sa tym, coho viac jes ty... alebo vy ako rodina... casom aj tak skoncis pri tom, ved predsa nebudes navzdy varit dietatu osobitne... my to napriklad striedame... priznam sa, ze lososov, pstruhov, telacich, kralicich a jahnacich jeme tak raz za rok.. 😉 ale ako dietatu to kupujem castejsie, aby sa nepovedalo, ze nedbam na vyzivu... 🙂

happy8051
29. nov 2011

davam malej vsetky druhy masa okrem vnutornosti a bravcoviny