Používate mikrovlnku?

sabiatko
10. máj 2013

Pouzivala som mikrovlnku doslova kazdy den, az kym som si nenasla clanky o tom, ako rozkmitava a deformuje molekuly, hlavne molekuly vody, ktora ma zastupenie v tele priemerne 75% u novorodenca a 55% u dospeleho cloveka. Dopad na zdravie cloveka podla mna nie je natolko prestudovane, aby som mohla s kludom nadalej ohrievat jedlo v mikrovlnke a uz vobec nie pre dieta a vzhladom na to, ze sa da strava ohriat aj na sporaku, povazujem nasu mikrovlnku uz len za modny doplnok v nasej kuchyni 🙂 Tuto otazku som polozila vyslovene zo zvedavosti, aby som si utvorila obraz o tom, kolko ludi ju vyuziva ci uz s vedomim, ze je skodliva, alebo ju za skodlivu nepovazuju.
Tu je link na jeden z mnohych clankov:
http://www.biosujo.sk/index.php/zaujimavosti/60...

anuskaaprazko
10. máj 2013

ale vsak seba do mikrovlnky nepchas... ci? 🙂

tenty
10. máj 2013

mame ju doma, ale nepouzivame, ak, tak ozaj len vynimocne a malemu v nej nezohrievam absolutne nic od jeho narodenia, a sebe tiez nie, manzel ju obcas pouzije, ale uz dlho uvazujem, ze pojde naspät do krabice a do spajze... ja som velky odporca mikrovlniek

maznacik007
10. máj 2013

nepouzivam, mikrovlnku ani nevlastnim, bud ohrejem normalne v hrnci ci na panvici na indukcii, alebo v ohrievacej zasuvke. Ani mi nejako nechyba je to len zvyk

dijefcatko
10. máj 2013

Používam. Ak by som sa mala zamýšľať nad takými to vecami, nepoužívam ani počítač, ani mobil, všetko si pestujem vo svojej záhradke, kde hnojím len biologickým hnojivom, atď.

keira
10. máj 2013

ja velmi sporadicky a na velmi kratko

davidko3
10. máj 2013

Nepouzivam, ani nechcem 🙂

stanislavao
10. máj 2013

mikrovlnka je bezna sucast zivota, ako rychlovarna konvica. pouzivame ju denne a neviem si predstavit, ze by som ju nemala. a ze je skodliva? a co dnes nieje skodlive? aj pc vyzaruje ziarenie a mobil tiez a vo vzduchu je plno skodlivych latok tiez. a v mikrovlne ohrievame jedlo a nie seba a ked je zapnuta, tak je zatvorena.

vejula
10. máj 2013

nie nepouživam, ano je pravda, že vela veci škodí. Ale podla mna mikrovlnka nieje nič, čo by sa nedalo vylučiť zo života. Tak načo. Neodsudzujem tých čo použivaju, ale ja by som v tom dieťaťu jedlo neohriala. Práve preto, že okolo je tolko vecí, už aj ten vzduch, aj ta pôda či voda. No dychať piť aj jesť musíme, ale ohriať na sporaku podla mna nieje niečo čo by pohlcovalo nejaké moje enormné usilie.
Navyše, nie každá mikrovlnka ma dobre tesnenie, niekedy zleod vyroby, niekedy sa poškodí časom, a vtedy môže to vlnenie pri ohrievaní unikať aj do okolia.

vefi89
10. máj 2013

ja používam jedine na kvások, inak v nej neohrievam nič. používam ju skôr ako lapač prachu 😀

yukki
10. máj 2013

Nepoužívam, kúri sa drevom, tak väčšinu roka potravu prasknem na sporák na kraj a tam sa ohreje...

happyfrog80
10. máj 2013

no mam pocit ze az prilis vela googliš,tiez msm nazor na mikrovlnku ze ti tak uskodi jak sono v tehotenstve abo computer 😀 tak si vyber co chces vlastne bo uz nic neexistuje co ti neuskodi ...moj obvodny lekar mi na hentu blbost povedal svoje a stale ju pouziva ...hovorim ,jeden blbec da na net ze mikrovlnka skodi a ostatní blbci ju vyhadzuju 😀 blazni ,radsej sa zaujimajte o dolezitejsie veci ako do myt pravidelne ruky pri vareni atd 😀

traktor
10. máj 2013

..pouzivam, kazdy den..pre mna je super pomocnik a aj preto, ze ak som mimo domu, aj detom ulahcuje, ze si jedlo bez problemov ohreju..ziadne linky pre a proti vôbec neotvaram, neriesim..lebo aj tak ju budem pouzivat , lebo chcem..

mamina2208
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yarnie
10. máj 2013

Nie. Vyhodili sme ju asi pred polrokom, nase dieta malo autoimunitnu chorobu. V priebehu polroka sa mu klinicky stav aj krv dostali do normalu. Neviem ci to suvisi, ale uz by som ju nekupila. Ale ked sme niekde kde ju maju a daju nam jedlo z nej tak v pohode zjeme.

kalifa28
10. máj 2013

trochu menej času na nete by to asi chcelo....

amadea3
10. máj 2013

Ja v nej bezne ohrievam vsetko a planujem v tom pokracovat aj ked sa dieta narodi 🙂 Keby som sa stresovala z kazdeho jedneho noveho clanku, co je kde skodlive, tak sa asi odstahujem do jaskyne 🙂 mikrovlnne ziarenie je vsade okolo nas, neovplyvnime to. ALE, co musim uznat je, ze niektore jedla chutia ovela lepsie, ked sa ohreju v hrnci alebo na panvici, mikrovlnka sa mi zda ako keby chut niektorych jedal trochu "zabijala". Napriek tomu ostavam verna mikrovlnke, lebo som pohodlna a nemam nervy kvoli kazdemu jedlu vytahovat a umyvat hrnce 🙂

katarinnak
10. máj 2013

Nie, ani neplanujem kupovat. Podla mna to vobec nieje zdrave a nemam problem radsej ohriat na sporaku.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciannka83
10. máj 2013

V Prešovskej detskej nemocnici ohrievajú urobené dojčenecké mlieko v mikrovlnke. To len ako dodatok,...

ematko29
10. máj 2013

používam ,ale velmi málo,jedlo mi vviac chutí ohriate na sporáku,ale napr jedlá ktoré sa na sporáku nedajú ohriať šmarím do mikrovlnky.Tiež to nechjcem prehánať čo je vvela to je vela,že?

simonka1304
10. máj 2013

Mame,ale detom v nej neohrievam.Je to skodlive a najviac ma fascinuju mamicky,ktore v nej ohrievaju umele mlieko babatkam...

slady
10. máj 2013

nie, vyhodili sme ju.

gemini255
10. máj 2013

tak to ste ma maminky potešili... my nemáme mikrovlnku a sme premýšlali, že či kúpiť keď sa narodí mimi.. takže nie 🙂 vďaka

cecil36
10. máj 2013

zohrieva si v nej iba muz, sebe ani detom nie 😀

sissy27
10. máj 2013

a zamyslela si sa nad tým, koľko žiarenia sa k tebe dostalo cez comp,kým si sa dopracovala k spomínanému článku, prečítala ho, napísala príspevok na MK, sleduješ tu reakcie? čo mobil, tablet, tv? či máte nejaké špeciálne, ktoré nevyžarujú nič? 😀 akože vivat krátkozrakosť, všade okolo nás sú škodliviny všeho druhu, počnúc vzduchom, ktorý dýchame a končiac neviem až kde, ale teda umrieme všetci asi na jedlo ohrievané v mikrovlnke 😝

mawka
10. máj 2013

ja sa tu idem rozpucit od smiechu, ked niekto byva v BA, ktora je totalne zahumusena a ide zit v sulade s prirodou eko, bio neviem co. naozja si ludia myslia, ze staci vyhodit mikrovlnku? sak ked chcete byt zdravi, tak bezte z mesta do prcic, hlavne z bratislavy smradlavej, plnej vyparov, chemie, no humus proste. bezte zberat bylinky, chodte tam, kde vas nic neoziari, kde nic neni kontaminovane. sakra, ale ja len rozmyslam, ze ci na tejto planete vobec take miestoo je? taky nepal, himalaje 😀

nie, nepouzivam mikrovlnku, lebo sa mi pokazila a nekupila som si inu. a ked si kupim, tak bude velmi kvalitna. a velka. a vela vela ziarenia 🙂 🙂 😀

lucinocka
10. máj 2013

pouzivam, sterilizovala som v nej flasky 7 mesiacov🙂 roztapam tam zmrazene ovocie a pod. na zohrievanie sa az tak casto nepouziva lebo u nas sa vari kazdy den nove

darinkazv
10. máj 2013

baby, čo tu píšete, že ste ju vyhodili, tak prečo nevyhodíte pc, notebook, či tablet, tv, mobil? veď to tiež je predsa škodlivé a dovolím si tvrdiť, že taký mobil škodí niekoľkonásobne viac, ako mikrovlnka a nie je nič z toho pre život nutné. miesto pc si zoberte do rúk knihy, miesto tv chodievajte s deťmi viac von, či si s nimi kreslite a miesto mobilu si dajte pevnú linku. no a keď už tak zdravo, tak nechoďte do obchodu, ale pestujte si v záhradke, chovajte kurence a prasce a ovce či kravy kvôli mlieku a syrom, pestujte bavlnu kvôli odevom, atď..... 😀

wena
10. máj 2013

Mikrovlnku mame lebo sme ju dostali, ale robime si v nej jedine pukance tak raz za mesiac.
Okrem toho ju nepouzivame vobec, podla mna to je hnus a mne jedlo ohrievane v mikrovlnke ani nechuti, nezjedla by som to.