Objavila som na nete pomaly hrniec- udajne tam rano dam nakrajane jedlo, zapnem, nestaram sa a na obed mam hotove jedlo. Celkom sa mi ten napad pozdava ako super lenivej kucharke🙂 len ci je to naozaj take super ( lebo cenovo to zacina od 50e). mate s tym skusenost niekto? dakujem
@lumarque kks a to je na čo dobré aby sa mi obed varil 5hodín? pre mňa to znamená, že sa tých 5 hodín nepohnem z domu - neodchádzam z domu od zapnutej rúry, šporáku, niečoho variaceho sa, neodídem ani od tohto... podľa mňa holý nezmysel... to sa budem pozerať na to, ako sa 5 hodín varí niečo, čo by som normálne mala do hodiny hotové aj s umytými riadmi?
Navic pokud varis zeleninu 5hodin, kde jsou potom ty vitaminy?no vsak nam hod aj link na ten "zazrak" 🙂
@lumarque
Ano pouzivam, mne vyhovuje hlavne ked chcem mat jedlo hotove ked pridem z prace. Vitaminy sa prave zachovaju ovela viac ako pri rychlom vareni na vysokej teplote. Treba ale davat pozor co do hnca vlozis, a ako to skombinujes. Tiez je dobre vybrat kvalitnu znacku. Varim v nom hlavne hovadzie maso, ale aj divinu odporucam.
Tiez mysli na objem hrnca, podla tvojej potreby
@lumarque mam, pouzivam obcas na gulase, maso v omacke a tak. Masko urobi velmi na jemnucko a necha vela chute. Vyborne je to aj na vyvary a huspeninu, krasne silne vyjdu. A vobec sa nebojim nechat, zapnem casovac, vari to na nizkej teplote takze nehrozi vykypenie. Akurat na znacke podla mna nezalezi, ja som mala dva a plus kupila som aj babke aj mamke, kazdy iny a rozne cenove kategorie a vsetky mi pridu uplne rovnake. Akurat skus mrknut zahranicne stranky lebo tu v UK stoja od £12-£15, 50 by som nedala...
@lumarque, @radusiq
Nikdy som tu misku nedavala na plynovy sporak, takze neviem, ale mozno najdes odpoved niekde na webe pre konkretny vyrobok, alebo kontaktuj vyrobcu.
Ak si zdatna v anglictine, vyskusaj vyhladat "slow cooker recipes" pre recepty, inspiracie a dlzku varenia a mozno budes mat lepsiu predstavu. Myslim ze na to co si opisala bude pre teba "crockpot" idealny
a ako vravela radusiq, suhlasim ze na znacke nezalezi co sa tyka vysledku varenia, rozne vyrobky vsak maju rozne funkcie a nastavenia, a mne niektore nevyhovovali. Su tiez rozdiely v kvalite materialov z ktorych je hrniec a suciastky vyrobene. Ale ja som dost narocny spotrebitel a velmi dlho hladam a skumam kym nieco kupim 🙂 Ak pre teba rozhoduje cena urcite este pohladaj, su aj lacnejsie ako 50eur
@radusiq aja mojej mamine tak praskol keramicky hrniec , vlastne viacej hrncov..:D ja zase zvyknem pripalit.
@prego81
Uz som si o tom citasla po anglicky nieco, ale ak som to pochopila, neda sa v tom robit naraz jedlo aj s prilohou.
Ak by som si povedzme robila pecienku, ryzu by som musela uvariot zvlast bud predtym alebo potom.( Neviem si predstavit, ze by som do casti nasypala ryzu...este so zemiakmi by to bolo mozne) Ale tzake zemiaky sa normalne varia dlhsie ako maso, nie su potom rozvarene? Inak niektore recepty na nete dost prapodivne. Napriklad fazula v rajcinovej omacke z konzervy a parok.. to mam za 10minut v normalnom hrnci.
As i budem musiet zaeperimentovat, ked ho budem mat.
@lumarque vies co zavisi od zemiakov, niektore mi ostali v celku pekne, len boli na skus take maksie, a niekedy iny druh sa rozvaril trosku. Ale ono ked das maso so zemiakmi naraz tak to sa da cakat ze z toho vyjde taka dzaba "z jedneho hrnca" 😀 Ja mam zas vela receptov takych ze treba zacat normalne, povedzme opiect maso na panvici na cibulke, a potom preniest do pomaleho hrnca a dovarit...na to nemam nervy preto ho pouzivam len na take omackove co vsetko naraz zmiesam a vari sa, maximalne fakt tu prilohu dorobim. Privarky su fajn, gulase, stroganov, ragu, polievky, maso na prirodno (ale kuracie bez omacky vyjde velmi suche), svieckova bola z toho neskutocna, plnenu papriku alebo kapustu by som do toho kludne dala...
@lumarque pochopila si spravne 🙂 Je to vhodne na jedla ako pise hore radusiq. Ja som obmedzila crockpot na hovadzie maso a divinu, a vascinou pridavam mrkvu, zeler, zemiak, cibula, huby, a tie sa uvaria tak akurat aj ked to mam na najslabsom stupni na 8 hodin. Myslim ze zelenina sa da spravit aj chutnejsie ako v pomalom hrnci, ale mne potom chuti to maso lepsie. Skusala som vela receptov ale nakoniec aj tak kombinujem podla vlastnej chute, pripadne co najdem v chladnicke. A mas pravdu, je vela receptov ktore sa podla mna v pomalom hrnci neoplatia, prave preto v nom robim hlavne maso ktore sa vari dlhsie.
A chystam sa experimentovat s polievkami ale to tvrdim uz vyse roka.
Ked si uz stravila tolko casu zhananim info, treba ho kupit a vyskusat 😉 Pekny vikend
Poradi nekdo konkretni hrnec? Jake mate zkusenosti? Premyslim o koupi, ale nevim ktery vybrat.
Dá sa v tom aj niečo upiecť? Mám na mysli koláč alebo napr. nákyp.
L.
@radusiq Ahoj radusiq. aj ja rozmyslam ze kupim slow cooker pre rodinku na Slovenku /zijem a pracujem v UK/. Chcela by som sa ta opytat na zastrcku . Predpokladam ze Tvoja rodinka na Slovensku pouziva adapter na tento pomaly hrniec, Myslis ze je to bezpecne, ked sa to vari 8-12 hodin? Maju Vasi dore skusenosti? Ziaden problem? Dakujem za odpoved. 🙂
ja ho pouzivam tiez a v pohode ho necham tych 8-10 hodin bez dozoru. Ako pisali ine prispievatelky..perfektne na veci ktore sa dlho varia.. tuhsie masa, fazula... ale robila som v nom uz aj kurca (manzel ma rad take ktore opadava od kosti..takze pohoda)
Problem by bol len keby vypadol prud - sam sa naspat nezapne.. teda aspon moj..
ja tiez ho velmi rada pouziva varim vnom hocico aj gulaz,necham to cez noc alebo ked idem do prace,super vec mam ho uz skoro 20 rokov
Ozivujem diskusiu:
Ake mate recepty na sladke jedla? Ja robim vlastne len maso v nom, sem-tam zeleninu, ale rada by som aj nieco sladke skusila.
K cemu to je dobre?Pokud su leniva kucharka, tak bude pro tebe spise idealni neco rychleho, ne?Kdyz uz deti placou a manzel krici od hladu ze kde ma jidlo, tak ti pomaly hrnec moc nepomuze😀 Spise bych volila tlakovy hrnec, kde mas jidlo rychle uvarene a nestoji te to tolko casu 🙂