Postup prikrmovania

6. júl 2021

Zienky ako dávate prikrmy? Myslím v akom postupe. Nam doktorka povedala pár lyziciek prikrm a potom mlieko ale malý keď zbadá mlieko sa mi kašle na prikrm a vresti ako pavian takže skoro nikdy doňho nič nedostanem nech robím co robim. Nejaká rada?

nikpa
6. júl 2021

A ako zbadá mlieko? Veď mu ho neukazuj. Treba proste tie príkrmy postupne a pomaly zaraďovať či chce či nechce. Pokiaľ chces aby mal plnohodnotnu stravu, od určitého veku už to mlieko nestačí a dieťa by neprosperovalo tak ako by malo. Takže aj keď budete začínat s 1 lyžičkou tak treba len vydržať, zlepší sa to. A hlavne nenalievat dieťa mliekom, potom jasné že na príkrmy kašle. Ešte by si mohla skúsiť ukazovať mu ako jete doma vy, normálne za stolom aby videlo vás. Samozrejme v rámci možností lebo ešte asi nesedí tak zobrať na ruky za stôl alebo do lehátka tak aby na vás videlo keď jedavavte, deti predsa vedia len to čo ich naučíme, bude od vás obkukavat a opakovať.

amelie2017
6. júl 2021

Daj prikrm, par lyziciek, pripadne kolko zje, pockaj 10-15 min a potom urob mlieko a nakrm ho.

nafka0483
6. júl 2021

Tiez nechapem ako vidi mlieko. Ved nenachystaj pred neho na stol prikrm a mlieko a ze lieko mu nedas, len prikrm. Jasne, ze bude chciet mlieko. Nech mlieko nevidi, najprv ponukaj par lyziciek prikrmu, nech si zvyka na chut, texturu, potom trosku pockaj, skus zas lyzicku a ked uz budes vidiet ze urcite viac nezje, tka vtedy nachystaj mlieko.

ckatka
6. júl 2021

Ja v tejto polohe...dám cuc z prsníka položím na stôl, zarobím nejaké jedlo a zje čo dostane...A potom zapiť mlieckom. Je 50:50 dojčeny a UM, tak,to tak všelijak kombinujeme. Najväčšiu srandu ma, keď ho starší kŕmi kúskami ovocia