Porcia pre 21-mesačné dieťa

19. dec 2024

Ahojte maminy mam prosbu. Nemam v okoli ziadne kamosky s detmi s ktorymi by som to prebrala a syn malinko pribera (teraz ma 9kg). Neviem ci je to tym ze by “mal” zjest viac alebo v tom bude nieco ine. Nemam ani predstavu kolko tak zjedia deti v jeho veku. Ma presne rok aj 9 mesiacov.
Za vcerajsi den to vyzeralo takto:
-4 lyzice ovsenych vlociek s mliekom, asi 5 malin, lyzicka mandloveho masla,
- banan s polkou avokada,
- hrachovy krem cca 200 ml,
- kuraci perkelt s kolienkami cca 150g,
- smotanovy jogurt 150 g,
- 210 ml mlieka.

Je to podla vas taky priemer alebo malo? Kolko ovocia za den zjedia vase deti?alebo napriklad kolko kuskov vianocky na ranajky? Zje taketo dieta bezne cely rozok? Kolko z obedovej porcie tvori maso a kolko nejaka priloha? Co varite aby deti lepsie priberali (ja sa snazim orechove masla pouzivat, smotanu aj tvaroh, avokado aby bolo aspon raz do tyzdna).

autor
19. dec 2024

A zeny ja vieem ze kazde dieta je ine :( ale proste nech mam aspon predstavu, dakujem ☹️

marthuska
19. dec 2024

Jezisi tolko nezjem ani teenage🙂) ze pol avokada s banánom.. nestresuj

iwesska
19. dec 2024

Urcite neje malo. Okrem toho perkeltu je ako dospelak. Mozno sa vela hybe,preto nepribera. Moja v 2r.nosila velkost 80-86, takze viem,co to je,ked dieta nepribera. Ak sa ti to nezda,porad sa s pediatrickou.

deti95060810
19. dec 2024

to čo si uviedla by malo byť OK...
rožtek s maslom nezjedla ani moja dcéra na desiatu celý prvý stupeň zš... samozrejme raňajky žiadne , obed v škole tak isto žiadny... len aby si mala predstavu o zjedení celého rožka. 😉
asi tak 4 ročné dieťa mi zjedlo pol rožka.

kavasmliekom
19. dec 2024

V 2rokoch rano vypili mlieko, potom neskor zjedli pol krajca chleba s nátierkou asi tri kolieska uhorky.
Banán, alebo výživu s piškótami.
Obed asi 250g porciu, potom bud jogurt, alebo zeleninu, ovocie, furt niečo zobkali. Večera krupica, alebo z obedu...mlieko a išli spať.
A tiež nevazili viac. Teraz ma syn 5 rokov a 16kg. A nie je chudý, taky akurát. Živý, plný energie od malička.

luteam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
terry658
19. dec 2024

Môj toho zje za deň menej a má 18 kg v 1,5 roku. Prosto niektoré deti priberú viac niektoré menej.

autor
19. dec 2024

Dakujem zeny asi zmenim pediatricku lebo len ma stresuje s tabulkami nonstop od jeho narodenia. Syn je spokojny zdravy aj vyzorovo postavou uplne normalny.
A ja potom doma ako magor vazim jeho porcie a prepocitavam a citim sa zle ze nema dobru stravu.

terry658
19. dec 2024

Má super stravu. Pediatričku by som len kvôli tomu že je tabuľková nemenila. Prosto jedným uchom dnu a druhým von.

lucia13022023
19. dec 2024

Jedálniček vyzera byt ok. Napíšem ti pre predstavu ako papa môj syn. Ma 22m
Zobudi sa - pýta mlieko, 150ml UM
Raňajky - dnes mal vaječný muffiny 2ks, zeleninu
Desiata - stále niečo chrume ale snažím sa, aby to bola zelenina, ovocie - dnes mal mandarinku a banan
Obed - ryba, zemiaková kaša a syrova omáčka. Bolo to cele rybie filé, a dva väčšie zemiaky, nezjedol to cele, doje to na večeru
Olovrant - jogurt 200ml hollandia
Večera - co nezjedol z obedu plus som robila brokolicovu kremovu.

vreckovka2
19. dec 2024

Nase dieta pribetalo tak skokovo. Tiez malo velmi dlho 9 kil. Absolutne to pediatricka neriesila. Stale je drobnejsie, hoci jedava pomaly ako dospela zena.

denkabemommy
19. dec 2024

A ty s manželom ste vyšší, nižšší? Lebo ono sa to dosť aj odvíja od genetiky 🙂 vôbec nerieš reči Dr v tomto prípade, ak je dieťatko spokojné, tak je všetko v poriadku. Môj 4r syn má 13-14kg a nevnímam, že by mu niečo chýbalo 🙂

kavasmliekom
19. dec 2024

Pre pána Jana, čo by si robila, keby si mala takého jedaka ako ja prvorodenu 😂 ani mlieko nechcela. Jedine, co bola schopná zjesť, bol suchý rohlik, aj to ho jedla tri dni. 😀

autor
19. dec 2024

@denkabemommy ja som nizka utla a muz je sice vyssi ale nie je to ziadny 190cm chlap 😀 ked pediatricka od zaciatku len kym bol syn iba kojeny ze pridte na prevazenie a keby mal o 100 gramov viac a podobne reci.
Ja mam skor pocit ze ona sa diva na mna ako na nejake neschopne decko ktoremu sa nechce varit ci co, lebo sice budem mat 30 ale vyzeram proste mladsie a ona ma stale take komentare ze tie dnesne mlade mamicky atd. Uz som z nej bola zmagorena ze ci som ja voci nej iba zaujata alebo ona voci mne .

autor
19. dec 2024

@kavasmliekom neviem co by som robila ale viem co by robila pediatricka…volala by asi na mna socialku 🥴😁

autor
19. dec 2024

@lucia13022023 dakuuujem ti🙂 presne taketo nejake porovnanie som si potrebovala precitat🙂

dixitka
19. dec 2024

Môj 20-mesačný by toto mal tak na 3 dni, v horších obdobiach na týždeň 🥲 a ten zas naopak priberá asi zo vzduchu, má 14 kíl a asi 90 cm. Takže… buď rada, že tak pekne papá, je geneticky drobnejší, určite nie podvyživený 🙂

kavasmliekom
19. dec 2024

Vymeniť doktorku, ved to je choré, že ti ešte aj v 2r dieťaťa diktuje, koľko má jest. Každé dieťa je iné a žiadne nie he tabuľkové 🤭

denkabemommy
19. dec 2024

Tak má byť po kom dieťatko útlejšie. Mňa moja Dr tým našťastie nijak nestresovala nikdy, lebo videla mňa (169cm/50kg). 😅

majlo1234
19. dec 2024

V pohode vaha, kamoska ma rovnaku dcerku a aj vazi rovnako, ze je tesne pod tabulkami. Ale je normalne, prospieva, ziva a zdrava

beata_k
19. dec 2024

Na veceru ma mlieko? Mal by mat normalnu veceru a nie mlieko.

autor
19. dec 2024

@beata_k to bol len priklad co zjedol za vcerajsi den, niekedy to vychadza tak ze ma na veceru jogurt, niekedy polievku, niekedy kasu, sem tam pecivo. mlieko ma pred spankom preto som to tam pisala

beata_k
19. dec 2024

Tak potom zje dost, ale ta vaha je ozaj malo. No len tazko do neho napchas jak do husky. Hadam, to dozenie 😉

svetlonos
19. dec 2024

Takže- nás starsi zje menej od mala. Teraz ma 4,5. Ked mu chuti zje aj 1,5 chleba na raňajky, inak tak polku alebo krajec. Jeho brat ma 1,5 a zje v pohode 1 -2 krajce. Ovocia neúrekom, maly naraz 2 mandarínky a zalozi to banánom! Ešte aj jogurt si da nato. Ten je väčšinou za dvo h. Nema pro lem s celým rokom a vianocky 2 krajce. On je taky srotovnik 😂 Takze kolkokrat keď porovnám s veľkým tak nechápem. Ten az v 2 rokoch zjedol niedeky cely prokrm hypo. Obcas som kúpila to srdiečko. Myslím ze je to od roka. No v bez sance aby to zjedol cele. Tomu mladšiemu je to málo.
Takže rozdiel ohromný medzi dvoma našimi detmi.
Maly zje ako bagriata, za 10 min idem jesť konecne ja a to pišti, lebo chce ešte aj odomna 😁. Minimálne tychc5 lyžicu ešte dotlači.

marianarem
19. dec 2024

Mne sa to v porovnani s mojim zdaju aj velke porcie, moj ma 5 rokov a neviem veru, ci by toto za den zjedol.

miriamzba
19. dec 2024

Ahoj, Tvoj jedalnicek je podla mňa úplne fajn, dám Ti nas bezny jedalnicek, moja najmladšia má 16mes:
Ráno 1-2 krajce chleba s maslom a lucinou alebo natierkou, mlieko; desiata - cely jogurt alebo acidko alebo ovocie; obed- hustá zeleninová polievka; olovrant- ovocie, smoothie; večera - mäsko s prilohou. Druhá večera- detska kasa.
Ale niektoré dni spapa velmi málo, len sa kojí, a inokedy ukazkovo spapa každý chod.
Niektoré dni robím ráno obilninovu kasu (ovos, pseno, spalda...), cez víkendy robím na obed kompletne menu, nielen polievku, a zase večera býva lahsia, napr omeleta, zapečená zelenina, cestoviny s omáčkou, wafle. Podstatné pre mňa je, aby ochutnala.