Ahojte 🙂
Robí niektorá výživu z domácich jabĺk? Ak áno, poradíte nejaký osvedčený recept?
Ďakujem 🙂
Ja presne tak isto ako @sapetka....tento rok sme nedali ani vodu ani cukor. Jablká boli dosť sladké. Nakrájať na malé kúsky, podusiť do zmäknutia, pomixovať, dať do pohárov ešte horúce a zabaliť do deky.
Ja ešte pridávam okrem cukru aj trochu čistej škorice, potom to krajšie vonia
My dávame sem tam aj čokoládu a je z toho cokopuding 🙂
@ivanka0603 aj to este sterilizujete? Alebo to staci len horuce naliat do poharov ako lekvar?
@u2jana len horúce do pohárov, zatorit a na 24 hodín zabiť do deky, bez sterilizovania
moj bude mat rok a vyzivu mu robim priebezne.Kupim ovocie osupem nakrajam a hodim do parneho hrnca avent.Naparim mixnem a hotovo.Vyjdu mi 2-3 male pohariky.Ked zje robim znova.Nedavam cukor nic vydrzia v chladnicke par dni.Dnes som robila hruska,jablko,slivky minule jablko mango slivky.Proste co mam prave doma.Je vyborna.
Jablka osupem, nakrajam na kocky, do hrnca podlejem trosinkou vody, povarim do zmaknutia a vyparenia casti vody, rozmixujem a este prevarim, dam do poharov a zasterilizijem 20min, povyberam zakryjem utoerkou a vybavene. Ja cukor nedavam ani skoricu lebo tu sice teraz ma rad ale o tyzden uz nemusi mat.
Zatial sa mi ani nestalo ze by sa pokazila alebo zle chytila. Okrem toho mame uz tento rok nachytsane: ciste jablko, jablko hruska, jablko slivka, jablko broskyna. Tento rok ma to nejak chytilo 😂
Ja som robila. Jablka osupem nakrajam na male kocky zalejem vodou a varim do zmaknutia. Cukor podla seba