Poraďte osvedčený recept na domácu jablkovú výživu

5. okt 2020

Ahojte 🙂
Robí niektorá výživu z domácich jabĺk? Ak áno, poradíte nejaký osvedčený recept?
Ďakujem 🙂

sapetka
5. okt 2020

Ja som robila. Jablka osupem nakrajam na male kocky zalejem vodou a varim do zmaknutia. Cukor podla seba

ivanka0603
5. okt 2020

Ja presne tak isto ako @sapetka....tento rok sme nedali ani vodu ani cukor. Jablká boli dosť sladké. Nakrájať na malé kúsky, podusiť do zmäknutia, pomixovať, dať do pohárov ešte horúce a zabaliť do deky.

pribinak
5. okt 2020

Ja ešte pridávam okrem cukru aj trochu čistej škorice, potom to krajšie vonia

autumm
5. okt 2020

My dávame sem tam aj čokoládu a je z toho cokopuding 🙂

u2jana
5. okt 2020

@ivanka0603 aj to este sterilizujete? Alebo to staci len horuce naliat do poharov ako lekvar?

slapina
5. okt 2020

@pribinak aj ja som to išla napísať, že dávam ešte trochu škorice. Akurát cez víkend plánujem robiť, keďže jablčka máme domáce 🙂

ivanka0603
5. okt 2020

@u2jana len horúce do pohárov, zatorit a na 24 hodín zabiť do deky, bez sterilizovania

81anina
5. okt 2020

moj bude mat rok a vyzivu mu robim priebezne.Kupim ovocie osupem nakrajam a hodim do parneho hrnca avent.Naparim mixnem a hotovo.Vyjdu mi 2-3 male pohariky.Ked zje robim znova.Nedavam cukor nic vydrzia v chladnicke par dni.Dnes som robila hruska,jablko,slivky minule jablko mango slivky.Proste co mam prave doma.Je vyborna.

engynka
7. okt 2020

Jablka osupem, nakrajam na kocky, do hrnca podlejem trosinkou vody, povarim do zmaknutia a vyparenia casti vody, rozmixujem a este prevarim, dam do poharov a zasterilizijem 20min, povyberam zakryjem utoerkou a vybavene. Ja cukor nedavam ani skoricu lebo tu sice teraz ma rad ale o tyzden uz nemusi mat.
Zatial sa mi ani nestalo ze by sa pokazila alebo zle chytila. Okrem toho mame uz tento rok nachytsane: ciste jablko, jablko hruska, jablko slivka, jablko broskyna. Tento rok ma to nejak chytilo 😂