Poraďte čo na raňajky a večere pre 13-15 mesačné dieťa.

lilu2008
19. nov 2019

Ahojte,
co papa alebo papalo vaše dieťa (13-15mesacne) na raňajky a večeru. Je to moje prvé dieťa a nejak sa mi mina fantázia. Dajte nejaké inšpirácie ;) Vopred dakujem za odpovede.

patka06
19. nov 2019

13 - 15 mesačné už môže jesť všetko
Moja mávala na raňajky chlebík s maslom, syrom, šunkou, nátierkou, koláčik a večera väčšinou varená podobne ako na obed, polievka, zemiaky, ryža, cestoviny s mäskom, prípadne sladké ...cestoviny s tvarohom, ryžový nákyp, žemľovka ...atď

ukulela
19. nov 2019

Väčšinou na raňajky doma urobenú a niečím ochutenú kašu, špaldovu, pohánkovu, kukuričnú, ovsenú, ružovú, hocijakú s ovocím jogurtom.... Alebo v pohode pečivo s lučinou, maslom, nátierkou doma urobenou, chlieb vo vajíčku. Na večeru pokojne aj to isté čo na obed. Zeleninový príkrm s mäsom prípadne len zeleninu bez mäsa. Staršiemu som dlho varila osobitne ale aj mi pekne jedol, mladšie ako keby potreboval jesť to isté čo máme my na tanieri tak už dostane aj cestovinu priamo z taniera alebo zemiak.

klarissa25
19. nov 2019

môže už jesť všetko takže kludne rob čo aj tebe 🙂

nikpa
19. nov 2019

@lilu2008 kaše rôzne, či už kupované alebo doma urobíš. U nás ficala dlho ovsena, s mliekom alebo s vodou som povarila, pridala som banán, jablko, marhule, čo som mala doma. Tiež pšenova je dobrá, do tej som rovnako pridala hocijaké ovocie ale sem už aj tvaroh alebo jogurt, pasovalo to podľa konzistencie a malý sa s tým išiel zadrhnut 😁 ďalej praženica, volské oko, palacinky, no a nátierky dokola syrová, mrkvová, rybacia, tvarohová. Chleba s maslom a džem, bábovka alebo iný koláč keď som piekla.

dada0902
19. nov 2019

@patka06 mozem.poprosit aky druh sumku?

ukulela
19. nov 2019

@dada0902 ja sunku nedavam - ak dam, sa snazim najst bez soli a bez chemie, mam obchod v BB (gazdovsky trh), tak tam kupujem napr hovadziu sunku z casu na cas kvili detom. sunky so znizenym obsahom soli maju aj kaufland ajbilla myslim - balene a znacene ako sunky pre deti - ale mne sa nepacia. jasne, ze sa tomu nevyhneme, ale kym to viem ovplyvnit, tak sa snazim ...

patka06
19. nov 2019

@dada0902 klasika dusená šunka - pražská, bola obľúbená - koliesko do ruky už v obchode, bez toho sme nikdy neodišli
Hlavne nie tie s označením detská