Mam 6mes.dcerku, ktora mala do minulého tyzdna od narodenia cele noci prespane-zo zaciatku sa budila cca o 8mej-papala a spinkala do oběda...posledny tyzden sa mi budi o 1ej o 3ej a o 6ej do strasnym hladom...mam strach Lebo máme už aj silnější sunar ...na ktorom pisu 2-3krat denně...o splni hned po čas noci. Najprv som si myslela ze sa ozvali zubky...ale ked jej chcem pomasirovat dasienka, tak mi tak začne cucat prst z hladu...před spaním jej dávám plnu dávku mliecka s kasou alebo ryzou alebo zeleninkou, no nezdá sa mi normalny tento hlad v noci...neviete mi nejak poradit?nechcem aby si zvykla a zatazovala zbytocne brusko.Cez den papa jako doteraz, nic sta nezměnilo - ráno kasa or mliecko, pak presnidavka or jogurt, oběd zeleninka, masko or ryza....pak znova jogurt or presnidavka, vecerom zeleninová kasa a před spaním to mliecko sun ar s kasou...diki
podla mna hladna nie, skor smadna. aspon jednu nocnu davku by som dala vodu alebo caj. ved cez den ti papa ukazkovo
to, ze ti zacne cucat prst neznamena, ze ju nebolia dasienka...podla mna hladna nie je, len sa cucanim ukludnuje...neviem, ci ma cumel, alebo nie, ale nasmu malemu ked isli zuby, cucal cumel ako dabel 😀
inac, vsimla som si, ze velmi vela maminiek si automaticky mysli, ze ked sa dieta v noci budi, je hladne, ale vacsinou to tak nie je 😉
Já zatím kojím, takže nevím, ale malý se mi budí taky co 2-3 hod po té pulnoci a to má 9 měsícu. Když se mi nechce kojit, dám mu napít čajíčku na cumlík trošku medu a hned zaspí. Je jasné, že na čaji není celou noc, ale třeba když se mi zrovna nedá, tak to udělám tak. Děti v noci často pijou a nejsou ani tak hladné jak smädné, tak zkus takto. No a jestli ti nespinká přes den, tak jak před tím, tak to je normální, má už 6 mésícu a chce objevovat svět a také už je strarší a víc vydrží. Už to nejsou jen ty naše miminka co se přebalí, nakrmí a usnou. Náš malý už od 5. měsícu vstává okolo 7-8 hod ráno, potom jde spinkat na 1- 1,5 hod okolo 11hod a potom když se mu chce spí až okolo 15:30 tak na hodinku a víc mu není třeba a to chodí večer spinkat až po 20 hod, dřív mi nezaspí i když je okoupaný, dostane kašičku a nakojí se, nechce se mu, tak pozerá rozpávky a pak ho jdeme znovu uložit. 😀 a to s tím cumlíkem je pravda, nešemu dnes vylezl první zoubek, nechtěl kousátka nic, jen tak tahal cumel a okousával ho že až. Ale zkus ji dát fakt třeba toho medíku na cumlík a ona se upokojí a když je rozespalá to cuckání s medíkem ji i uklidní a unaví a možno aj zaspí.
ja som kojila do roku, ale ako som kojila, tak bol celú noc na mne nalepený a teda nespala som po celú dobu.. možno je to hlad, možno je to smäd, a možno sa len potrebuje cumlom upokojiť