Poradíte ohľadom prikrmovania 7 mesačného dieťaťa?

jerik
29. apr 2014

Baby poradte mi mala bude mať 7 mes. a mala by som ju už prikrmovať . Odmieta mi zeleninu . Ani usta neotvori . Skušala som mrkvu potom brokolicu zemiak a nič. Jablko ked jej dam tak pekne usta otvara a cele postruhane zje .

katarina822
29. apr 2014

treba lem skusat skusat. su deti co az na 15pokus zjedia prvu lyzicku prikrmu.

sense
29. apr 2014

skus tekvicu alebo fenikel - su nasladle a mozno zje popripade mozes ten fenikel zmiesat s jablckom alebo hruskou...napr. nasladly je aj pastrnak, petrzlen, ...a namiesto normalneho zemiaku dat batat (sladky zemiak) ten chuti naozaj sladko....

xarra246
29. apr 2014

Určite treba skúšať ďalej, nejaká múdra knižka povedala, že dieťa musí jedlo ochutnať 22x aby mu zachutilo 🙂 U nás to bolo tak, že dcérka mrkvu vôbec nechcela a teraz je to jedna z obľúbených zelenín 🙂 Skús dcérku troška oklamať a keď jej chutí jablko, tak do neho jej primiešavaj zeleninu. Viem, že to znie čudne, ale malým deťom takéto mixy vôbec nevadia 🙂 Alebo to môžeš skúsiť s niečím iným. Ja som robila najprv ryžovú kašu - bola to v podstate rozvarená a pomixovaná ryža, tú dcérka v pohode spapkala a do tej ryže som jej primiešavala zelinu. Jej sa nepáčila farebná zelenina ako mrkva, brokolica, čiže podobne ako u vás. Takže som jej tam dávala karfiol, cuketu, kaleráb. Proste jedlo bolo stále biele a potom som tam dala trocha mrkvy alebo brokolice, ale len som ich roztlačila vidličkou, aby bolo jedlo stále biele a len tu a tam farebná bodka 🙂 No a potom tiež pomohla zmena lyžičky. Dcérka jedla prakticky od začiatku s kovovou a nie plastovou 🙂

kikuleenka
29. apr 2014

ja som mala rovnaky problem, vyriesila som to sice neodporucanym sposobom, ale zabral. Vzdy pomedzi ovocie som davala po trochach zeleninu a behom cca 2 tyzdnov uz jedla cisto zeleninove prikrmy a kratko nato aj maso. Maso Hanke velmi chutilo 🙂

januliku
30. apr 2014

Keď zje jablko, skús ho zmiešať s mrkvou a možno zachutí. Samotný zemiak ani naša nejedla (a neje doteraz), pridaj trošku mlieka a masla a možno bude chutiť. Musíš len skúšať. Niektoré detičky pekne papajú a u niektorých je to boj tak ako aj u nás, a to už má dcérka 2,5roka. Hlavne sa nestresuj, keď nechce, nenúť, dokŕm mliečkom.

evka_evka
30. apr 2014

Odporucam hokaido tekvicu 😉 nasa mala ma zase ma opacny "problem" nechce ovocie. Takze tiez skusam zamiesat jablko do mrkvy a tak