Ahojte, chcela by som sa podarit, alebo skor spytat, ci mate skusenost alebo viete, ktora zo SLOVENSKYCH spolocnosti, ktora zasobuje obchody kravskym mlieckom, chova kravicky poctivym sposobom - teda nevykrmuje ich hormonmi ani antibiotikami.
Nehladam BIO kravske mlieko, iba take, pri ktorom mi bude jasne, ze mozno z neho sice odoberaju smotanu, ale nech neni plne spominanych hormonov a antibiotik. Zistilo sa mi totizto, ze mi tieto pridane latky sposobuju obrovsky ekzem po celom tele.
Na samotne mlieko alergiu nemam, iba ked su tam tieto pridavky. Bohuzial, kozie mlieko je velmi drahe, takze si ho nemozem dovolit kupovat pravidelne a mleicko mam velmi rada.
Za rady velmi dakujem!
inak toto by aj mna velmi zaujimalo ... a ci vôbec ak uz je aj napisane ze "bio" - ci to aj skutocne bio je .. myslim ale ze v nasich beznych obchodoch také mlieko nedostaneme ☹
@hargasova ak je mlieko alebo hocijaká iná potravina certifikovana (ma take zelene označenie ) tak podlieha prísnym kontrolam a tam sa môžte spoľahnúť, že je "bio" . V bežných obchodoch na Slovensku nie je toľko bio produktov ako napr v Rakúsku, ale aj u nás je už pomerne dosť menších obchodov s takýmito produktmi.
No tvoje poziadavky, aby mlieko nebolo od kraviciek krmenych hormonami a atb. - to je vlastne podstata BIO mlieka - toto robi biomlieko - BIOm.
To ze pchaju do krav tieto latky, im zaruci nizku chorobnost a vysoku dojivost. Tym padom je mlieko lacnejsie.
Ak sa niekto poctivo spolieha na prirodu, a kravu pasie a chova ich bez tych latok, tak tam je to nechane na prirodu, "nepomaha" sa jej, a preto je BIO mlieko drahsie. (jane, ze by sa aj tu dalo polemizovat, do akej miery je naozaj BIO).
Takze hladas BIO mlieko.