Pomohol vášmu dieťatku Sinlac pri neprospievaní?

slniecko2
15. máj 2013

Ahojte mamičky, chcem sa vás opýtať, či niektorá z vás skúšala dávať Sinlac svojmu bábatku. Moja dcérka má rok a len 7,6 kg. Dr ma chcela poslat na gastro, aby jej predpisali nutrilidrinky, ale mne sa to zda zbytocne, pretože síce zje málo ale zje zo všetkého, čo jej dám teda okrem chleba- to sa jej nechce žuvať. Inak má materské mliečko na raňajky, jablko/hrušku na desiatu, obed je jogurt, desiata zeleninový príkrm a večera je kaša- teraz Sinlac s mliekom (sunarom). Chcem sa spýtať, či ten sinlac naozaj zaberie, lebo je dosť drahý a okrem toho ho majú veľmi málo- našla som až v jednej lekárni a aj to mali posledný. Je niečo tomu podobné? nestačila by len napr. krupičná kaša? Inak dcérke veľmi chutí-asi najviac zatiaľ zo všetkých kaší. Vďaka za vaše postrehy

adkasmolka
15. máj 2013

A maso,zeleninu,ryzu,zemiaky,polievky nejedava na obed?

renata5
15. máj 2013

to co opisujes mi syn jedaval ked mal pol roka to neni strava rocneho dietata

xlucia
15. máj 2013

tvoja dcera je podvizivena pretoze ju stravujes ako 7 ci 8 mesacne dieta. ani nema z coho pribrat. nepotrebuje nutridrinky, potrebuje normalne doma varene jedlo. starsie deti ti jedia ako? varite doma?

kokorunecka
15. máj 2013

Súhlasím s vyššie napísaným.. Toto podľa mňa nie je dobrý jedálniček ročného dieťaťa...
Skúsim Ti opísať ako to je u nás...
Raňajky pečivo s maslom, zelenina, alebo vajíčko apod.
Desiata jogurt/ovocné pyré s piškótami,keksom..
Obed ryža/zemiaky/cestoviny/zelenina buď ako polievka, alebo ako "druhé",plus mäso/vajíčko (podľa toho čo má na raňajky).
Olovrant krupica/kúsky ovocia/puding,...
Večera mlieko.

Samozrejme, rôzne obmeny, aby to nebolo o tom istom...
Podávaj jej to, čo dr. nakázala, ale skús popracovať aj na ostatných jedlách...

simsalabim
15. máj 2013

Mne sa zda, ze jej davas velmi malo jest... ja by som na ranajky pridala nieco - nejake pecivo s natierkou... k ovociu na desiatu par piskot, na obed urcite nie iba jogurt, ale polievocku+druhe, na olovrant kludne ten jogurt, na veceru trebars tu kasu a pred spankom materske mliecko....

kaja73
16. máj 2013

Mne v roku jedaval cca takto maly-rano kasa z ovsenych vlociek,spaldy....ale aj sinlac-cca 2 deci,
-desiata ovocie,
-obed husta polievka-5 krat s trochou masa,2 krat bez a kratko za tym pred dennym spankom este 150ml mlieka,
-olovrant zas ovocie,
-prva vecera -zvysky z obeda,alebo chlebik s natierkou,ci hotovy prikrm z obchodu-napr od Alnatury,
-druha vecera 2 deci mlieka tesne pred spanim.
V noci esta raz pil mlieko cca okolo 4-5h -teda vlastne to bolo uz skore rano.
Mliecne vyrobky nejedaval,lebo mal bezmliecnu dietu-to mlieko co pil bolo specialne pre alergicke deti-neocate.

sofinka13
16. máj 2013

Podľa mňa jej dávaš neplnohodnotnú stravu - kde sú polievky (jedno z najdôležitejších jedál)??????? Kde je mäsko, cestoviny a pod. Sinlac jej určite nepomôže. Tu je potrebnejšie upraviť jedálniček a výber potravín.

moon1979
16. máj 2013

ročné dieťa sa má stravovať ako dospelý človek, teda má mať v strave zaradené všetky potraviny (samozrejme okrem korenistých a dráždivých jedál) ... na obed jogurt -- no prepáč, ale potom sa ani nečuduj, že ti dieťa neprospieva ... ten jedálniček čo si napísala je pre max 7 mesačné dieťa, nie pre ročné. už dávno mala papať polievky, mäsko, zeleninu, ...
by ma zaujímalo, či sa doktorka zaujímala o to, aké má dieťa denné menu ... lebo tu sú nutri drinky absolútne zbytočné ...
dieťa nedostáva riadnu stravu na svoj vek ...

fomarik
16. máj 2013

veru tak, podla tvojho jedálnička pre dcérku jej nedávaš nič varené. ved ročné dieťatko má už pomaly ale isto papať normálnu stravu a hlavne varenú. Polievky, masá na milion sposobov, proste všetko. takže žiadne nutidrinky ani sinlac tu asi nie je namieste. To je len moj názor toto.... ale mojej malej kebyže v 1 roku dám len toto papať tak by zjedla ešte aj mna..

simca06022011
16. máj 2013

zbytocne vlacite dietatko po lekaroch a stresujete, v prvom rade ju treba riadne nakrmit, papa velmi malo... ako pisu baby.. ked potrebujes aby pribrala, tak pridaj hlavne v potravinach, obylniny na ranajky s ovocim, medom, mlieckom, pripadne aj melasou kvolli vitaminom a na obed riadny obed, to co je jogurt? To bola prva vec co mi udrela do oci.. to dieta uz ma davno papat polievku + druhe jedlo, na olovrant jej davaj jogurt... ak vladze tak aj nieco k tomu, veceru ako chcete uz, ja davam len kasu... ale su uz deticky co veceraju normalne jedlo a potom piju mlieko... to je zase take "vymyslanie diagnoz" a vyrabanie pacientov. Napis si za tyzden co to dietatko spapalo a kolko... kedy... a uvidis...

majka99999
16. máj 2013

Teda moj 11 mesacny papa viacej, na ranajky mliecko (vstava o siestej) plus mu este dame kusok rozka alebo chlebika. Desiata miska ovocia s 2 piskotami, obed masko/zltko + zemiaky/obcas ryza alebo cestoviny + zelenina rozna - zemiaky nakrajam na drobno a zeleninu s maskom bud popucim alebo vymixujem, ma len 2 zubky. Olovrant chlebik s maslom alebo jogurtom, vecera zvysok z obeda bez masa (kasa mu od 9. mesiaca proste nechuti), po kupani este vypije mliecko. Ma cca 80 cm a vyse 10 kg, je stihly, len ked sa napapa, ma brusko.
Robili jej aj krvny obraz? Ci nema malo zeleza, potom jej aj menej chuti a je to zacarovany kruh. Kazdopadne dieta potrebuje maso alebo nahradu - strukoviny napr.