Polročné dieťa nechce jesť príkrmy

adelamodrykonik
31. okt 2022

Ahojte. Ako u vás vyzerali prvé pokusy podať dieťaťu normálne jedlo? Mam polročnú dcérku, plne dojčená. Skúsila som jej dávať pomixovane jedlo (zelenina, ovocie) a kŕmiť ju lyžičkou, ale napinalo ju z toho na zvracanie a nechcela otvárať ústa. Skúsila som aj jedlo v kúskoch a nechala som ju, aby sa krmila sama. Takto občas trošičku zje. Ale trva to už tri týždne a nevidím ziaden pokrok. Ako dlho to trvalo vaším drobcom, kým začali jesť normálnu stravu a piť vodu?
A ešte tak na okraj, z akých materiálov ste používali detský riad? Ďakujem za všetky vaše zdieľané skúsenosti 🙂

ivangeline
31. okt 2022

Davas jej jest,ked je hladna? Po zobudeni rovno jest? No za 2t sa mi deti rozpapkali. Vsetky. No nikdy som necakala az do 6m. ;D Cca 5m uz skusali. A jeme spolocne. Vidia,ze jem a to myslim,ze pomaha. Ma uz zaujem o jedlo?
Voda trvala dlho,v lete som miesala do kasiciek a prikrmov,ked sa dojci,zjavne jej staci,ak cika. 🙂

simona20201309
31. okt 2022

@adelamodrykonik trvalo to 2r. Kým som nedostavila od dojčenia. Úplne zbytočné som panikarila a úplne zbytocne som stresovala. Dcéra sa vyvijala presne podľa tabuliek, priberala, rástla...všetky výsledky mala vždy ukážkové, ani raz nebola chorá. V materskom mlieku ma naozaj úplne všetko, takže koľko zje, toľko zje. Ak to bude 1 lyžička, je to úplne v poriadku. Ponúkaj, skúšaj, ale bud spokojná, vďaka mliečku jej nič chýbať nebude.
Moja teraz už je celkom pekne. Dokonca sa jej podarilo zjesť aj celý banán 😄.
Máš obrovskú výhodu- keď nestihneš navariť, Máš mlieko. Takže užívaj si, nenervuj sa, nenúť ju. Podľa mňa dieta vie veľmi dobre, že dostane mamkine mliečko ktoré je 100x chutnejšie ako čokoľvek iné.

adelamodrykonik
autor
31. okt 2022

@ivangeline snazim sa jej dať aspon hodinku pauzu od mlieka a potom jej ponúkať jedlo. "Sedí" s nami za stolom, mne alebo manželovi na kolenách, ale jedlo je zatiaľ skôr zaujímavá hračka. Nová štruktúra, konzistencia, farby... :D Keď leží na brušku (tak jej je najlepšie), tak mi berie jedlo z ruky a aj by si ho dala do pusy, ale bojím sa ju nechať jesť v takej polohe.

adelamodrykonik
autor
31. okt 2022

@simona20201309 ďakujem, presne také niečo som potrebovala <3 Malá uz teraz nosí oblečenie pre ročné deti a váži 9kg, takže zásoby má :D Ale vieš, je to moje prvé dieťa a stresujem pri všetkom novom. Nepomôžem si

kukulienka999
31. okt 2022

@adelamodrykonik až kým som ho neodstavila úplne, vtedy začal papať všetko rad radom. 14m mal 😊 a tiež som sa stresovala, vyvarala, skúšala a vždy to skoncilo rovnako. Nám ani 3-4 hodinové prestávky bez mlieka nezaberali. A po odstavení začal citit hlad a papa všetko. Riad mame bambusovy, porcelánové aleaj plastový. Keď začínal papať mal umely pribor, ale teraz detsku verziu normalneho priboru a super 😊 koľko krat si vypýta aj dospelácky a tiež sa napapa sám

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
31. okt 2022

Mojho tiez asi 3 tyzdne napinalo. Uz je to lepsie. Trochu uz aj zje. Ma 6,5 mesiaca. Asi len vydrzat a po troske davat.

zuzanaete
31. okt 2022

Nas bol tiez mliekoholik. Ak do roka zjedol 3 lyzicky, tak to bolo super. Bola to velka vyhoda pri cestovani / dovolenke. 🙂 Po roku sa to postupne zacalo lepsit.

natalala
31. okt 2022

@adelamodrykonik unas asi aj do roka bolo primarne jedlo materske mlieko a to ostatne by som nazvala, ze ochutnavala.

adelamodrykonik
autor
31. okt 2022

Ste super ženy! Pozdvihli ste ma na duchu 🙂 Nech si hovorí kto chce čo chce, podpora od iných mám na modrom koníkovi ma svoje čaro :D

ankare
31. okt 2022

@adelamodrykonik neboj, keď bude na to zrelá, bude papat. Ponúkaj jej,ale nenut ju. Super,že ju dojcis, to je základ, nechýba jej určite nič. 🙂 Držím palce!

miskamicha
31. okt 2022

@adelamodrykonik moja dcera na UM. Kym sa rozpapala ako tak trvalo to 2 mesiace. Klud. Moznoeste na to nie je pripravena. Daj par dni pauzu a skus znovu 🙂 misku klasika keramicka...lyzicka plastova. Ved nie je nutne davat jedlo do špeci misiek

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mareri
27. nov 2022

tak to skus trochu inak. Skus nejake prichute, alebo hotove jedlo na bio bazi. Musiš skušat