Maminky prosim,ake pohare maju 3 rocne deticky v skolke,predpokladam a dufam ze plastove,alebo aj sklo alebo porcelan?Co vsetko treba dietatku nachystat?Predpokladam prezuvky,postelne obliecky,mydielko,nahradne oblecenie,nosi si kazde mensie dietatko do skolky svoj pohar do skolky?Nehovorim o sukromnej.Pytam sa preto,lebo dcerka vie pekne pit z pohara,ale sklo a pod. je moja nocna mora,nakolko do pohara hryzie.Chcela by som si nachystat veci pomaly co budem potrebovat ak by nam ju do skolky zobrali,zatial este nevieme.Prve dieta,asi sa budem bat ako hrom.Dakujem za rady.
Nasi maju nerezove hrnceky 🙂 urcite ziadne sklo, bud bez obav. Inak s tym hryzenim, nasa to nikdy nerobila a cca pred mesiacom pri narodeninovej oslave odhryzla kus z pohara na sampus...tenke sklo...no nebolo mi vsetko jedno :( a to ma uz 4roky.
@denisa098 co sa veci do skolky tyka informuj sa v konkretnej skolke. Niekde nosia aj paplon, navliecky ci uterak, inde to netreba. Urcite bude potrebovat papuce, nahradne oblecenie a pyzamo, ostatne ti povedia.
Co sa poharov tyka u nas su sklenene a som rada, mojou nocnou morou je zasa plast. Este som nevidela plastovy pohar ktory by po case nesmrdel a ked do toho davaju teply caj ci mlieko no amen tma.
Do nasej skolky nebolo potrebne nic nosit - syncek mal ale nahradne oblecenie v skrinke a samozrejme prezuvky ... a co sa pohara tyka - tie mal plastove a dva - jeden ku hram (denne aktivity v triede a na dvore) a druhy, ked sa deti stravovali. Podla potreby sme mu dali novy - ucitelka mi ich z casu na cas ukazala v akom su stave (syncek mal ako dieta problemy s kutikmi na ustach, preto tie pohariky v skolke, ale vyrastol z toho) 😉
To ma kazda skolka inak.. Moj syn ma vlastny plastovy poharik na pitie podpisany menom a ma aj vlastnu flasu v skrinke, ktoru si berie na ihrisko.. Potom sme museli zabezpecit uz len vankusik, kefku a pastu, pyzamo a prezuvky a veci na oblecenie ak sa obleje do skrinky.. Ostatne ako uteracik,obliecky a podobne zabezpecila skolka..
Ten poharik ma inak v triede av jedalni maju nerezove hrnceky, na tie som zabudla..
V jedalni na mlieko a caj by mau mat nerezove,alebe keramicke, na vodu plastove. Ale v kazdej skolke je to inak. Treba sa tam opytat. Niekde treba aj perinu a vankus,inde len obliecky,niekde maju aj svoje uteraky. Tazko pausalne povedat. Kazdopadne by som to ucitelke povedala,ze dieta hryzie,aby boli pripraveni, kedy mali aj sklenene nahodou.
Každá škôlka má iný zoznam čo teba. U nás sú fľaše zakázané, poháre sa nosia kto aký chce a podpísané. Predtým v škôlke vôbec nič nebolo treba. Ostatné je tiež podľa školky, dajú ti zoznam, ak ho nemajú na stránke+ budete mať rodičovské a tam vám iste povedia.
@katkup to je parada ze aj pitie si mate nosit, to by som prijala aj u nas 👍
To je skolka na Slovensku?
@denisa098 zoznam potrebných vecí by ti mali dať v škôlke. My nosíme prezývky, pyžamko, náhradné oblečenie, kto chce aj vankúšik, balíček papierových vreckoviek, balík toalet.papiera, balík kuch.utierok, tekuté mydlo, hrebeň - ak má dieťa dlhšie vlasy, a pohár ( my máme z IKEA plastový) - počas jedla majú v jedálni pohár....Ale ten svoj majú v triede a tam každý pije zo svojho. U nás si deti uteráky ani obliečky nenosia, škôlka na svoje.
ja som sa teda ešte nestretla s tým, že by sa do školok nosilo posteľné prádlo, to majú predsa škôlkárske, nie? a deti potrebujú akurát tak prezúvky, zubnú kefku, na pastu sa zväčša skladajú, potom ďalej hygienické potreby, a veru nenapadá ma už asi ani nič iného☹
Dakujem baby,este nam neprislo ci ju vezmu,len by som chcela dopredu vediet,urcite vspomeniem,ze mi mala pije cez zubky,ona najskor kusne do pohara a potom taha z neho vodicku.Mozno do dvoch mesiacov bude inak..... Najskor by sme ju chceli davat na 4 hodinky tak pol roka,nakolko budem asi doma.Ak nebudem dame na cely den.
@katkup to su tie univverzalne co mas?
@katkup a priezvisko tam netreba na menovkach? Rozmyslam, ze idem objednat ale neviem ci len meno alebo aj priezvisko 🙂 dakujem
@katka253111
Moze byt aj priezvisko alebo len skratka, ze Katka K., zalezi len na vlastnom výbere 🖒 tie univerzalne su rovnaké na vsetko,ja nonstop periem a aj rovno do susicky a pekne drzi, flaska je nonstop v umyvacke uz pol roka a bez poskodenia je nalepka 🖒🖒🖒
Sklo.
Nam zakazali v statnej skolke sukromne pohare aj flasky vo vrakuni.
Maju normalne tazke hrube sklenene pohare.
Ale ak ju naucis na rovnake(vypytaj zo skolky aby si zvykla doma) rychlo sa nauci.bude opakovat po detoch🙂
Pohare daju a nachystaj plastovu flasu na vodu,obliecku a vankusik.