Podpora chuti do jedla u 1,5-ročného dieťaťa

ivet98
12. aug 2023

Ahojte maminky, mam doma nejedlika, mlieko si samozrejme vždy dá, ale keď ma normálne jedlo tak si dá pár lyžiciek a už nechce , málokedy sa stane že spapa celú porciu, výživu, gris , kašu keď jej dám tak to spapa dosť, ale obedu spapa malo ... Mali ste to niektora podobne ?

deti95060810
12. aug 2023

že či...takých je nás tu kopu...
alebo vydržať a v puberte sa rozje, alebo skús Peritol...

zuzkaa1991
12. aug 2023

@ivet98 omedzit mlieko my sme to iste mali vkuse mlieko rano pred.spankom v noci.....mame 5.5r.zacala.ako tal viac papat normálne jest v 4r dovtedy boj a sledovanie casu kazde 3 hod niečo ponukat ;) u nas zaklad ranajky obed polievka jasne ze som vedela pomer co je ok a co je malo

letfenixa
12. aug 2023

@ivet98 syn ma 7 a je to katastrofa. A keď sa konečne trocha rozje/prida nové jedla do jedálnička, tak sa niečo stane (choroba, hnačka, vracanie), že musí mať diétu a sme tam, kde predtým.

ivet98
autor
12. aug 2023

@zuzkaa1991 no my máme tiež tak ráno mlieko, o niake 2 hodky raňajky, potom niake ovocie , pred spaním mlieko, potom obed a keďže veľa nezje tak musím dať mlieko aby nebola hladná, už potom vonku niake chrumky, výživu čo máme, potom večera gris, puding, alebo kaša , a na spanie mlieko

zuzkaa1991
12. aug 2023

@ivet98 ja to chápem tiez som tak davala lenze staci mlieko a preto menej jedia deti....uz som prisla neskor na to.....a ked bola starsia 3r omedzila som mlieko ako tak zacala jest ale viac menej vyberava je aj bola....do4.5 len ciste pecivo jedla len ciste cestoviny atd....stale.dookola paru veci kym pri viroze sa nevyhladovala a zacala skúšať ine veci ;)

mamusa123456789
12. aug 2023

19 mesačná ráno max 1dcl mlieka, potom po cca hodke zje tak 5 čučoriedok, ak vstanem skôr tak asi za 2 hodky si vypýta plátok syra na obed polievka, v ktorej môže byť len mrkva, brokolica, karfiol cestovina/ovsené vločky alebo vývar, ale musí tam byť už menovaná zelenina poobede 1/4 jabĺčka alebo melón v rovnakom množstve a večera polievka, niekedy mi na obed zje dusené hovädzie z ryžou alebo pečene kurča z ryžou samozrejme max 5 lyžíc a polievky tak 10 lyžíc a pred obedňajšia spánkom tak 1,5 dcl mlieka a večer pred spaním 2,5 dcl mlieka, takže to je úplne minimum a samozrejme nič iné mi nechce momentálne nechce jest, niekedy ranné čučoriedky vymení za broskyňu alebo marhuľu o rovnakom množstve a jej 8 ročná sestra je na tom veľmi podobne

ivet98
autor
13. aug 2023

@mamusa123456789 tak moja ráno mlieko a o 1.5 až 2 hodinky raňajky, záleží od toho čo , párky nám chutia, paradajku, uhorky k tomu chlebík so šunkou, dneska napr mala obed pred spaním zjedla skoro celu polievku ale ešte si vypytala mlieko , niekedy spapa pomerne dosť a niekedy to je bieda , vždy jej ponúkam jedlo tak po tých 2 hodinách záleží od toho koľko spapa

mamusa123456789
13. aug 2023

@ivet98 tak to ti celkom papa, za to ten náš malý nejedak, ale musím povedať, ze dnes k tým cucotiedkam pridala ešte asi 10 kešu orechov a potom par plátkov uhorky, lebo videla bratceka ju papať, tak chcela aj ona, inak po zvyšok dna totálna katastrofa, ale ona je celkom drobnú ka, tak jej asi toľko netreba 82-83 cm a 9,6 kg

ivet98
autor
14. aug 2023

@mamusa123456789 no tak ja by som chcela ale to mlieko max ráno večer , ale to musím aj počas dňa aspoň 2 krát, a moja je dosť veľká ma 88cm a asi tých 12kg