Podeľte sa o domáce recepty na džem bez cukru

mirkaknm
18. máj 2019

Maminky,mate nejaky typ kde zohnat dzemikyvhodne pre male deticky? Bez pridaneho cukru? Alebo ak mate recept, mohli by ste zdielat?
Dakujeeem 🍒🍓🍎🍏🍌🍍

korunka1
18. máj 2019

Myslíš uplne bez cukru? To sa bude dať jesť?

kristina2412
18. máj 2019

@mirkaknm cukor bude v každom dzeme,keďže slúži ako konzervant. Problémom tých kupovaných džemov sú skôr éčka a farbivá. Džemy bez nich nájdeš napr.v obchodoch so zdravou výživou. A cez leto je najlepšie urobiť si vlastné.

korunka1
18. máj 2019

@kristina2412 presne tak

jolanamacku
18. máj 2019

@mirkaknm Ahoj. Ja si dzemy varievam doma a priebezne cely rok. Navarim trocha a ked sa zje navarim iny. Jednoducho ocistim a zamrazim dozrete ovocie a po rozmrazeni ho v miske tycovym mixerom rozmixujem, pridam podla chuti trocha cukru a po 2 naberackach za staleho miesania varim na miernom ohni az kym nieje stredne husty. Hned vylejem do flasticky a pevne zavriem a po vychladnuti dam do chladnicky. Naucila ma to starka a nepouzivala ziadne konzervanty. Je to narocne na cas, miesat a miesat, ale domace je na nezaplatenie. A takto mam cely rok cerstvy dzem.

lubik87
18. máj 2019

@mirkaknm ja robím bez cukru ..pokiaľ máš naozaj sladké ovocie tak ti stačí len variť v malo vode pridaním štipky soli dostaneš z ovocia ešte viac cukru..taká finta 🙂 robila som minulý rok čerešňový a.jablkovy z nášho sadu a teda cukor tam nechýba 😊

mirkaknm
autor
19. máj 2019

Super dakujem ;)

mirkaknm
autor
19. máj 2019

@jolanamacku To dozrete ovocie das zmrazit cele,ci nakrajas?

barbora_t
19. máj 2019

Ja robievam domaci peceny slivkovy lekvar - slivky rozmixujem s troskou cukru - podla toho ake su sladke, a pridam trosku octu a celu tu masu vylejem na hlboky pekac a dam piect do rury na 200 st. Ked to zacne bublinkovat znizim teplotu na 140st.a potom sa pecie ...podla potreby sa lyzicou premiesa raz za pol hodky 🙂 podla konzistencie ho vypnes a vriaci lejes do flias 🙂 je vyborny a nic nieje zaprskane 🙂 tento rok budem len takto robit aj ceresnovy 🙂 uvidim aka bude uroda 😊

magnolia555
19. máj 2019

@jolanamacku dobrú nápad 😉