Maminky,mate nejaky typ kde zohnat dzemikyvhodne pre male deticky? Bez pridaneho cukru? Alebo ak mate recept, mohli by ste zdielat?
Dakujeeem 🍒🍓🍎🍏🍌🍍
@mirkaknm cukor bude v každom dzeme,keďže slúži ako konzervant. Problémom tých kupovaných džemov sú skôr éčka a farbivá. Džemy bez nich nájdeš napr.v obchodoch so zdravou výživou. A cez leto je najlepšie urobiť si vlastné.
@kristina2412 presne tak
@mirkaknm Ahoj. Ja si dzemy varievam doma a priebezne cely rok. Navarim trocha a ked sa zje navarim iny. Jednoducho ocistim a zamrazim dozrete ovocie a po rozmrazeni ho v miske tycovym mixerom rozmixujem, pridam podla chuti trocha cukru a po 2 naberackach za staleho miesania varim na miernom ohni az kym nieje stredne husty. Hned vylejem do flasticky a pevne zavriem a po vychladnuti dam do chladnicky. Naucila ma to starka a nepouzivala ziadne konzervanty. Je to narocne na cas, miesat a miesat, ale domace je na nezaplatenie. A takto mam cely rok cerstvy dzem.
Super dakujem ;)
@jolanamacku To dozrete ovocie das zmrazit cele,ci nakrajas?
Ja robievam domaci peceny slivkovy lekvar - slivky rozmixujem s troskou cukru - podla toho ake su sladke, a pridam trosku octu a celu tu masu vylejem na hlboky pekac a dam piect do rury na 200 st. Ked to zacne bublinkovat znizim teplotu na 140st.a potom sa pecie ...podla potreby sa lyzicou premiesa raz za pol hodky 🙂 podla konzistencie ho vypnes a vriaci lejes do flias 🙂 je vyborny a nic nieje zaprskane 🙂 tento rok budem len takto robit aj ceresnovy 🙂 uvidim aka bude uroda 😊
@jolanamacku dobrú nápad 😉
Myslíš uplne bez cukru? To sa bude dať jesť?