Po zavedení príkrmov ťažko kaká

20. dec 2023

Ahojte babule nasa mala (5 mes) po zavedeni prikrmov kaka menej a trochu tazsie. Predtym kakala kazdy den 1-2× teraz sa aj cely den nevykaka a niekedy az velmi tlaci. Takisto sa odvtedy stava ze sa v noci budi s placom. Je jedno z coho sa prikrm skladal deje sa to po kazdom jednom. Chcem sa opytat je to normalne a musi si len zvyknut alebo mam nieco zmenit a davat jej toho prikrmu menej? Zje ho pomerne dost chuti jej uz od prveho dna..

beata_k
20. dec 2023

A vodu jej k tomu davas? S prikrmom uz treba aj vodu. A stolica sa samozrejme zmeni. Uz to nie je len mlieko, ale uz realne jedlo, ktore treba spracovat v creve.

tessa2299
20. dec 2023

Daj do kazdeho prikrmu olej napr z DMky. Ja som davala vzdy par kvapiek a mala nemala problem s kakanin

denden77
20. dec 2023

davala som par kvapiek repkoveho oleja z DMky.. pripadne cuketa je na toto fajn 😊

lucia13022023
20. dec 2023

Do každého prikrmu olej, k potravinám co naduvaju rascu. Ísť na to pomaly, cuketa je vodnata tak skôr tu, pridať do jedla co môže zapiecť.

patka06
20. dec 2023

Pri príkmoch treba zvýšiť aj príjem tekutín /mimo mlieka/ a do každého pridať pár kvapiek oleja.
Keď jej chutí, neuberaj z porcie.
Dávaj menej mrkvy, radšej zemiak, cuketa

domka222
20. dec 2023

Do každého príkrmu olej a dávať piť vodu

maryetta
20. dec 2023

Niekto kaze davat olej.
Ja som nedavala. Ale jasom robila take” redsie” prirkmy ze skoro polievky. A tiez prvy syn proste hned jedol. A tiez ma upozornovali ze prv ma iba ochutnavat. 😂 noooo vysvetli resp nedaj mu.
Kazdopadne nech ma aj vodu/cajik.

kp7333
20. dec 2023

Olej sa do prikrmov pridava kvoli lepsiemu vstrebavaniu vitaminov A, D, E, K, ktore su rozpustne iba v tukoch. Ak dieta zapeka, skus robit prikrmy redsie, skor polievkovite. Mozno na cas vyrad mrkvu, ktora zapeka a nahrad napr. hokaido tekvicou.

autor
20. dec 2023

@beata_k
@tessa2299
@denden77
@lucia13022023
@patka06
@domka222
@maryetta
@kp7333
Kocky dakujem len deje sa to aj ked vzdy davam olej, robim ich pomerne riedke a ma aj vodicku. Dialo sa to aj po cukete :/

beata_k
20. dec 2023

Skusila si nedat olej?

domka222
20. dec 2023

Aj moja mala po prvých prikrmoch problém so stolicou. Mala strašne tvrdú a aj každý štvrtý deň. Začala som dávať aj probiotiká,sem tam harmančekový čaj

autor
20. dec 2023

@beata_k skusila

autor
20. dec 2023

@domka222 skusim asi este dat aj ja namiesto vody cajik a este kupim tu vlakninu no inak neviem :/ ale ona ju ani nema tvrdu tu stolicu to je zvlastne

maryetta
20. dec 2023

Tak potom skus pocvicit nozickami. Kolienko ku brušku. Masirovať bruško. Pripadne spodok chodidla masirovať ako je stopa. Mne to dr odporucila. Ono sa aj tymto hybu črievka. Ze by to potom mohlo ist lahsie von.