Po spapaní príkrmu 5 mesačný syn spustí krik

mischenka9
26. feb 2015

Ahojte mamičky. Rada by som sa s Vami poradila. Môj syn má 5 mesiacov, a už druhý deň prikrmujeme zeleninkou. Zataľ sme papali mrkvu. V prvý deň mi spapal jednu lyžičku. Druhý deň už spapal celú mrkvu. Potom som ho ešte nakojila. potom som ho uložila a po pol hodine spánku spustil krik, ako by ho rezali. To trvalo hodinu. Príkrm som nekonzultovala s lekárkou. Môj špunt má 70 cm a 7,5 kila. Chce papať aj každú hodinu a pol. Tak som sa rozhodla pre príkrm. Myslíte, že som urobila chybu?? 2 mesiace je plne dojčený. Stalo sa to aj niektorej z vás?? Ďakujem za reakcie

siska53
26. feb 2015

@mischenka9 Moje deti okrem noci tiez sa dojcili kazdu hodinu az dve. S prikrmaminsom aj tak pockala do ukonceneho 6.m. Bud skus nieco ine,daktori pediatri odporucaju zacat so psenom. Alebo pockaj tyzden-dva a skus tu mrkvu opat a opat ho len dojci.

ivet1371
26. feb 2015

Ja odporúčam dať iné.od 4-6 mesiaca je najlepsie začať dávať prikrm.mam 4 mesačnú vnućku sice neni kojena ale to je úplne jedno .začala dávať mrkvovu štavu postupne každy keď o jednu lyžičku viaca až potom varenú mrkvu a tież postupne.jedlá uz brokolicu,vývar zo zajaca,zemiak,ružovu kašu,jablko,banan,výživu s marina keksom.vćera sme to spomenuli aj pred detskou lekárkou a tá potvrdila že sme dobre začali.ja mam 4 detí a robila som to tież tak a bez problémov.čím sa začína neskôr tak je horšie.

siska53
26. feb 2015

@ivet1371 nemusi to byt horsie. Skor cim.skor,tak horsie. Niekedy niektore deti nemaju este vyzrety traviaci system a su deti,ktore alergicky zareaguju aj na mrkvu. Kedze jej maly po mrkve place,lepsie by bolo este pockat.
Mam kamosku,ktorej nepovedali,ze ma od 6.m prikrmovat. Jej mala bola preto vylucne dojcena cely jeden rok. Je uz pubertacka a je v uplnom poriadku.
Navyse ide o prikrmy,maloktore dieta v prve mesiace papaju velke mnozstvo prikrmu,su aj tak viac-menej na mlieku. Takze je to pripad od pripadu. Syn bol pripraveny na prikrmy uz po 5.m.,ale pockala som. Dcera zas vobec. Kebyze nemusim ist na operaciu,tak zacnem s prikrmami az po 7.m.

No ale postup vam urcite schvalila,to je aj v zozname,co sme mali aj my od dr.

ivet1371
26. feb 2015

@siska53 medzi 4-6 mesiacom je to okno čo najlepšie znášajú potraviny.ale je to každeho vec.ja som kojila dlho skoro do 5 roka a prikrm som davala od 4 mesiaca

mnamko
26. feb 2015

Mne sa malá tak zapiekla s mrkvy ,že sme mali velký problém s kakaním

mischenka9
autor
26. feb 2015

A nemohol plakať kvôli tomu, že sa nemôže vykakať? Keďže kojím kaká mi raz za týždeň, a teraz keď som zaviedla príkrm, tak asi bude častejšie nie? A možno bol len v tomto problém, či nie?

ivet1371
26. feb 2015

@mischenka9 ano mrkva zapeka varena.

mischenka9
autor
26. feb 2015

Hm, čiže aj tam môže byť problém :/

mischenka9
autor
26. feb 2015

A čo by sa dalo proti zapekaniu urobiť? či by som mu radšej mrkvu nemala dávať?

ivet1371
26. feb 2015

@mischenka9 skus vodu dávať alebo inú zeleninu.alebo šťavou s mrkvy ale každy deň o lyžičku viac.

mischenka9
autor
26. feb 2015

@ivet1371 dakujem 🙂

lauricka
26. feb 2015

@mischenka9 asi si mu proste nemala hned dat celu, zrejme ho bolelo brucho. Ziadna tragedia. Je rozdiel medzi varenou a surovou mrkvou, jedna zapchava...tusim varena a druha je dobra pri zapche...tusim surova. Aspon tak mi nejak hovorila pediatricka.

ivet1371
26. feb 2015

@mischenka9 neni za čo ja som sa riadila svojou hlavou nie čo zase píšu.lebo podľa nového sa začína varenou zeleninou.ale podľa mňa je to hneď na žalúdok babetka moć stráviť husté.a aj pri mojich deťoch aj pri vnučke sa mivto potvrdilo.že je lepsie začať šťavou

siska53
26. feb 2015

@ivet1371 tak jasne, len nie vsetky babatka su na papanie pripravene,to som pisala. Navyse potraviny sa k nim dostavaju aj cez MM.
@mischenka9 aj slvkovu stavu odporucaju proti zapche. Myslim,ee aj v dm maju take tie stavy pre babatka.

mischenka9
autor
26. feb 2015

3.3. idem k doktorke tak uz vydrzim, nebudem experimentovat radsej. Myslim si však, že môj malý je už na papanie pripravený, ale asi som zvolila zlu zeleninku na uvod, no uvidime ale dakujem z avase reakcie 🙂

mischenka9
autor
26. feb 2015

@lauricka no na zaciatok som bu dala jednu lyzicku, a tiez tak vystrajal tak ja uz neviem, a na druhy den mi uz spapal vsetko a vystrajanie sa opakovalo, mozno ho naozaj len bolelo brusko, ale mohlo ho boliet aj z jednej lyzicky?

siska53
26. feb 2015

@mischenka9 skus to pseno neskor. Oplachnes 3x vriacou vodou a uvaris ako ryzu. Pre nich mozes aj trosku rozvarene. To spominala 1mamina,ze im to odporucal pediater ako prve,lebo babo sa im po mrkve strasne vyhadzalo. A to by nemalo ani upchavat. Neskor mozno nieco na sposob cukiny,tekvice.

A veru,varena mrkva a vareny zemiak sa pouzivaju prave pri hnacke. Takze ak tvoj ma skor problem so zapchou,mohla ho mrkvicka zapiect. Ono sa to ale casom upravi. Mala bola kolikova,preto som sa bala zduvajucich prikrmov a tie uz zvladla v pohode. Aj ten nestastny hrasok,ktorym jej koliky zacali ( v porodnici sme mali hrach v polievke).

lauricka
26. feb 2015

@mischenka9 to si nenapisala. Skus mu dat inu zeleninu, napr. batat, ci to urobi tiez. A mrkvu zasa neskor. Alebo trosku ovsenej kasicky, lepok by aj tak mal dostat co najskor.

nanka3
26. feb 2015

@mischenka9 ahoj, skus zacat kombinaciou zemiak+ trosku mrkvy (tu daj len na chut, aby to bolo sladsie), moja dcerka 6,5 mesiaca ma rada aj tekvicu, tu jej pridavam do vsetkych zeleninovych jedal, inak, co sa tyka prikrmov, tak co lekar, to iny nazor.... ja som vyskusala tak, ze 2 dni zemiak+mrkva, a potom k tymto dvom zeleninam som pridavala postupne po jednej zelenine, napr. dalsie dva dni zemiak+ mrkva+tekvica, po dalsich 2 dnoch zemiak+mrkva+tekvica+cuketa.... moze robit aj nie 2/3/4 kombinacie, po dvoch tyzdnoch mi kazala dr. pridat na desiatu/olovrant ovocie a na obed zaradit maso (zvyknem kupovat od hipp - maso v bio kvalite), podla potreby mozes zaradit kase, ale pozor na ryzove, zvyknu zapekat, podobne ako mrkva, ak sa ti zda, ze ma drobec zapchu, skus slivkovu vyzivku 😉