chce iba mlieko. MM a nutrilon. len čo zbadá lyžičku, zatne pery a nedostanem do nej nič. predtým niekoľko týždňov jedla všetko, čo sme postupne skúšali. nepríjme stravu ani v tekutej forme cez fľašu. máte podobnú skúsenosť?
@kamanima anooo tam sme boli a nie raz🙂 ja som sa naposledy ked dal takuto stopku hrozne trapila lebo ked mu isli spodne zubky tak spravil prevrat a zjedol ken ovocne/sladke prikrmy..tak som si hovorila boze ved tu zeleninu treba a tak som trpezlivo vyrabala sladke zeleniny (tekvice sl zemiaky alebo som do zeleniny pridala jablko) a bud som ho tymto sposobom prehovorila alebo proste plynule zacal zase viac papat. Ja som nerobila pauzu-proste som stale ponukala, niekedy zjedol dve lyzicky niekedy desat niekedy sa zatal a nist! Netrap sa zbytocne ako ja-je to taka faza, zase to prejde...
Tak sa mi po prečítání príspevkov ulavilo... Lebo moja 7 mesačná dcéra tiež nechce papať obed - zeleninový príkrm. ale doobeda ovocné alebo večer kašu si dá bez problemov. Najhoršie je, že keď som jej vyskúšala dať kupovaný zeleninový príkrm, tak ho zjedla celý. Neviem si s tým rady... Zvláštné, že všetko sladké jej nevadí, ale zeleninku s maskom proste nechce.
ahojte,pridavam sa.mam doma 8,5 mesacneho chlapceka,ktory krasne papal.zo zaciatku nemal problem s nicim:masko/zelenina/ovocie.no vsetko mu chutilo,a teraz sa uz 3.tyzden trapime.place pri papani,hneva sa,nechce otvorit pusinu.skusili sme vselico:finger foods,inu lyzicku,davat vacie pauzy medzi papanim,cez flasku,dat mu z nasho jedla,ale kdezeee...nechce.proste nechce.pije um cca 3x denne po 150ml-180ml.sem tam sa v noci pomylili a vypije tak 100ml.evidentne je hladny,lebo si pcha ruky do ust plus vsetky hracky a cuca alebo hryzie.ja uz neviem co s nim,fakt som v koncoch...☹
@lucinka4387 podla toho co pises, si skor myslim, ze mu idu zuby a vtedy dieta nejavi zaujem o normalnu stravu, uprednostnuje mliecnu
@veronikabyckova mne mala tiez domace nechcela, tak som mesiac dva davala kupovane a potom sme sa v pohode vratili k domacemu... Ved sa netrap, v tych kupovanych nie su otravy na potkany aj ked viem, ze lacne to nie je
@culia1 len sa mi zda akosi dlho 3 tyzdne,a skor to ide k horsiemu ako k lepsiemu. ☹ je sice pravda,ze este nemame ani jeden zubok,len uz proste neviem ako ho nahovorit na to papanie
Tak mi už papáme i domáce 🙂 Dala som ryzu, masko a baby karotku a už absolutne bez problemov. Len to jedlo musi byt sladke. Takze u nas to zubkami nebolo...
so starsiou som presne toto iste riesila, ked bola mala, trvalo to asi do 2 rokov, len mlieko a mlieko, bola som z toho uz zufala, navstivila som s nou aj gastro lekara, vsetko bolo ok., do 6 rokov bola slaby jedak, potom sa troska rozhybala a teraz , ked bude mat 14 rokov tak mi ide zjest hlavu,porcie ako pre chlapov a pritom je strasne vysoka a stihla 😉
Akurat riesim podobnu situaciu - drobec (6mes) ma 2 spodne zubky a uz dva dni ma poobede teplotu, jest odnieta vyse tyzdna (aj krd druhy zub je uz tyzden vonku), rano.vypije po celej noci tak 80-100 (dnes som ho oklamala vodou,kedze malo pije, tak dal 40 vody a 65mlieka), doobeda este asi max 100mlieka, na obed jablkovu vyzivu (moje zeleninove prikrmy,ktore na zaciatku jedol,tak ho z nich az nadrapuje), poobede tiez aso 80-90 a k veceru dvakrat po 66, takze dakt radost...a nemozem donho.dostat nijaký caj, minule vdaka nemu vyzvracal aj to malo,co zjedol, len po.lyzickach trochu vody, som uz zúfalá, keby aspon pit chcel
@kamanima ja mam dojceneho syna a tiez odmieta prikrmy - presnejsie, vsetky prikrmy z lyzicky (ja flasu nepouzivam). Je to zrejme tym, ze mu idu zuby. Malo by to prejst. Pre svoj aj jeho klud som prestala vyrabat vsetky tie kasicky a dam mu len ked nieco vyslovene pyta - kusok chleba a tak, inak ho dojcim a prikrmy skusim zas o par dni, ci to nebude lepsie. Zaujimave je, ze to, co moze chrumat, v pohode zje - ten chlebik, chrumky kukuricne alebo kus jablka. Ale lyzicku a kasicky ani za svet.
A tiez predtym zjedol cokolvek, co som mu dala.