Plech na pečenie s velkonočným motívom.Máte skúsenosť?

junovka
12. jan 2010

Mozno, ze je este skoro, mozno nie, ale rada by som chcela vediet ci mate niekto skusenosti s tymto plechom na pecenie?Je to vlastne plech s 3 motivmi, ktore su rozdelene na polku.:zajac, vajce a barancek.Videla som ho v Lidli.Vdaka 😉

tymothy
13. jan 2010

Junovko, tak nic takového jsem ještě neviděla, a opravdě, neumím si ani představit jak vypadá. Já mám jednu starou hliněnou formu na beránka (ještě snad po prababičce) a stačí nám. Ve dvou bychom toho ani víc nesnědli. 🙂

benjik
10. feb 2010

já ho viděla loni,docela bych ho chtěla,peču celýmu příbuzenstvu.pokud pečeš na velikonoce hodně,tak se vyplatí

junovka
autor
10. feb 2010

Benjik, a mohla by si dat nejaky typ na nejaky recept, presne na tento plech?Lebo, ked som tak rozmyslala, tak po upeceni ti vlastne vznikne 2 polky napr.baranceka.Potom sa to da spojit a ozdobit, nie? 😕

ikke
10. feb 2010

ja som niekolkokrat piekla v takejto
http://www.kaiser-backform.com/easter_224/lamb-...{2CFB6268-BB77-4E9E-B84E-5A75F518B145}
bez problemov, recept je prilozeny v navode
pecie sa to vlastne dole hlavou, takze vysledkom je 3D barancek, ktory sa da bud ozdobit, alebo iba pocukrovat alebo cokolvek podla fantazie

junovka
autor
10. feb 2010

ikke, zial, tuto formu nemam....ale, nebola by si taka dobra hodit sem receptik? 😅 😕 Lebo vobec nemam sajnu ake recepty sa daju robit na tip napr "barancek".A este jeden dotaz.....chcely ba som nejaky taky recpt , aby ked upeciem baranceka, tak aby mi to sluzilo ako ozdoba na sviatky, ako napr.ked na Vianoce si pecieme med.chalupky, advent.vence..... 🙂 😉 Vdaka

ikke
10. feb 2010

do toho baranceka ide

80 g mletych orechov
80 g muky
80 g masla (myslim, ze roztopeneho)
80 g maizeny
80 g cukru
2 vajcia
1 lyzicka kypriaceho prasku
1 lyzicka rumu
1 bal. vanilk. cukru
vsetko sa to zmiesa, najlepsie vyslahat rucnym slahacom (bielky netreba zvlast, ak si dobre pamatam), akurat nemam napisane, ako dlho a na akej teplote sa to pecie... by som povedala ze klasika na ca. 175st. /formu momentalne nemam doma a recept mam iba odpisany/

inak podla mna do toho moze ist hocijake liate cesto (babovkove), pri plneni treba davat pozor, aby sa to dostalo do vsetkych "zakuti" 😉
na ozdobu - akoze aby to bolo na konci sviatkov este aj jedle? to neviem, tieto babovkove cesta na vzduchu schnu, takze v pondelok vecer si ho mozte akurat tak macat do caju 😅
ja ho ozdobujem iba posypanim praskovym cukrom, oko z hrozienka a cervenu maslicku okolo krku

junovka
autor
10. feb 2010

vdaka,..... jedle to nemusi byt 🙂 😉

jituskak
11. feb 2010

junopvka, já to taky viděla v lílu a myslím, že to tam zase brzy budou mít. a recept bych dala, jak na normálního beránka a pak spojila nějakým krémem. mě se to teda moc nelíbí, je to takový velký,a le já celkově nejím nic z pečenýho cukroí 🙂 a šlo by do toho i nepečený...