Ahojte, rozmyslem, ci moj syn pije dosttaok tekutin za jeden den, kedze kamoskina dcerka v podobnom vypije za den aj 2l vody.....
Moj pije este mlieko, na obed a vecer 2x 240ml, v noci 1x 240ml a na cely den 300-500ml vody. Dnes do 10 mi vypil 1 flasku vody (300ml) + actimell pisal 3x (2x do 10. minut po sebe). Teraz na obed +240ml mlieka a chcel zas pisat....
Nie je to casto? Ci iba mne sa to zda? Ked si odpije sem tam z flasky cez den, tak pisa zriedkavejsie, malo a jeho moc je zlty.
Kolko piju vase deti?
Nepišá ale ciká a pitný režim je v pohode ak je moč svetložltý až priesvitný. Čím tmavší tým horšie
Mám tiež 2,5 ročného a v žiadnom prípade nevypije 2l vody za deň. Podľa tabuliek by to malo byť cca 1,5l ale záleží od viacerých okolností. Keď sa ti nezdá moč, odnes na rozbor k pediatričke. Ale porovnaním iných detí nič nezistis, každé dieťa je iné, má inú váhu, iný výdaj, fyzicke aktivity, tiež záleží či jedáva ovocie, koľko a aké, polievky.... Porovnávaním sa len zbytočne stresujes.
Tiež mám podobne starú dcéru a vôbec také neriešim, dám jej vodu na stôl a pije keď chce. Teraz co mam do nej liať vodu lebo tabuľky a somariny. Ja tiež by som mala vypiť denne 2l vody a nevypijem. To sú tak zbytočne stresy.
@januska12323
@nikpa
@werony_n diky, hej mate pravdu, len sa ku mne dostal clanok, ze ked vela cikaju a piju tak je to znakom cukrovky. 🤦🏻♀️A uz to islo
Môj pije k raňajkám, obedu a k večeri a medzitým pije, keď si vypýta 🤷 nikdy som nerátala koľkokrát a koľko ciká ... V lete, keď treba piť viac, nosíme fľašu s vodou, tu dopĺňame tak 2-3 krát za deň ..
A mame dni, ked doobeda mi nepisa, a velmi malo vypije. 😏