Pitie dieťaťa cez slamku

15. nov 2021

Ahojte, ako a kedy sa naucili vase deti pit z tej flase so slamkou ? A z pohara ? Je smiesne to ocakavat od rocneho dietata ?

senta_sofia
15. nov 2021

Rocne by to malo zvladnut, pamatam si, ze stredny pil 9mesacny dzus so slamkou, utkvelo mi to v pamati, lebo to nebol dzus pre neho, ale zobral starsiemu😃takze ako nacvik mozes skusit nieco take, ze vyuzijes caro obalu

lenicka777
15. nov 2021

Nas ma rok aj 2 mesiace ale od roka to uz vedel 🙂

3petka
15. nov 2021

No môj veru 8-9 mesačný už pil cez slamku tiež si to pamätám lebo ho strašne bavilo že sa napil a hneď vypluval a mamu mohlo aj šľak trafiť vkuse prezliekať 😂

patka06
15. nov 2021

Ročná to už vedela, aj keď zo začiatku stále dvíhala fľašu ako by tam bol dudel, postupne si zvykla.

autor
15. nov 2021

@senta_sofia ale.ako ho naucit aby to cucal ? On tu slamku kuse :(

marzuz89
15. nov 2021

Smiesne je ocakavat pitie z poharika od rocneho dietata. Smiesne NIE JE ucit to rocne dietatko pit z pohara 😉 ved tie deticky to treba ucit, ak ho to naucis v 10m, bude to vediet vtedy 🙂 nas pil z poharika so sosakom od 6m, samozrejme este asi mesiac rozpacito, potom uz pekne, z poharika obycajneho pred 1rokom, z flasky so slamkou od 13m, bola som prekvapena, ze sme mu to ukazali, a islo mu tu. Tu slamku sme zaradili ako poslednu, pil z nej vyhradne vonku, doma vyhradne z poharika.

Smiesne nie je nic, kedy to dietatko naucis, vtedy to bude vediet, neboj 😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maris5
15. nov 2021

Ja som poharik, lyzicu davala detom do vane a trenovali. Im tam pomali pritekala voda, rakze nepili to v com sa kupali.

elizabet173
15. nov 2021

nie, vôbec to nie je divné očakávať to od ročného dieťaťa, klasický hrnček, ale menší s uškom som mu dávala ešte nemal rok. Najprv som pridŕžala, neskôr si chcel držať za ušlo sám. Samozrejme zo začiatku si minimom tekutiny, postupne sa naučil. Najlepšie sa to dieťa naučí vtedy, keď prejaví o to samé záujem, keď sa za hrnčekom alebo pohárom naťahuje a chce to skúšať samé, nie keď ho to chceš naučiť ty. Pohár sme mali menší, nie klasický, ešte má malé ruky. Tiež lyžicou jedol už ako ročný, polovica išla spočiatku vedľa a začínali sme so zemiakovou kašou, polievky až nakoniec. Trojročný jedol s príborom, zase si ho vypýtal sám, do ničoho som ho netlačila. Kedy pil cez slamku si nepamätám.

mirka438
15. nov 2021

Nasa tiez uz pred prvymi narodeninami vedela cez slamku, musi sa mu to proste len podarit, potom uz same bude vediet co ma robit. Moja ochvilu bude mat 2 ale z pohara este nevie, resp nechce ani skusat. Ona je strasne tvrdohlava vo vsetkom. Ale ked sa kupe tak si vie velmi dobre nalievat do ust tu vodu a pit 😀

dominika_sk
15. nov 2021

Starši syn vedel piť cez slamku v desiatich mesiacoch a mladši ma skoro dva roky a nevie to. Ma rad flašu, lahne si , no je to pohoďak😂 však mne to je v podstate jedno.

autor
15. nov 2021

@marzuz89 ano, viem ze co dieta naucis , to bude vediet 🙂 len dakedy mozes ucit daco a pritom na to neni pripravene. Z poharika mu ukazujeme, trochu sa snazi ale len ked ma naladu a skor to ma ako zabavku a nie akoze ide pit.

@elizabet173 nas sice napr chce lyzickou ist do jedla, ale nie ze by jedol ale skor to cele rozprckat vsade a do ust nic. Cize klasicke jedlo mu ani nedavam, ale na burizonkoch trenujeme , skusa davat z misky do misky a tam ked potom vsetko rozsype kade tade mi to nevadi. Do ust dava vyhradne rukou, ale iba burizonky.

Dakujem za odpovede. Viete, dakedy clovek tak premysla ci to dieta je vyvinovo v poriadku, ked vidi co ine deti uz v jeho veku vedia, vedeli . A este k tomu ked je nas narodeny predcasne, tak dakedy mam trocho obavy.

autor
15. nov 2021

@dominika_sk si ma upookojila 🙂 ako ja som len na vonku chcela alebo na navstevy ak pojdeme.

elizabet173
15. nov 2021

to je super s tými burizónami, nech trénuje. Neporovnávaj svoje dieťa s inými, aj keď viem, že je to ťažké, ale každé sa vyvíja inak, často skokovo, čo mu nejde teraz, pôjde mu možno rovnako dobre ako dieťaťu, ktoré sa vo veku tvojho snaží kŕmiť samé. Ak sa tvoje dieťa s lyžicou a jedlom len hrá, tak mu daj lyžicu hneď na začiatku, keď je hladné, pomedzi to ho kŕm aj ty. Nemaj zbytočné obavy, ak by si sa pre niečo znepokojovala, poraď sa s pediatrom, ale vidieť, že ti na dieťati záleží, že sa mu venuješ, ak by aj v niečom zaostávalo, treba prihliadať aj na to, že je predčasniatko. Pozri aj na stránky montessoridoma, je tam more výborných námetov.