Pitie čajíku

lady511
28. feb 2013

Ahojte maminy,,chcela by som sa spítat,,moja dcerka vipije aj 3 litre tekutín teda čajíku denne,,či sme doma alebo aj ked sme na navšteve,,mate aj vy take babo ktore sa dožaduje tolkých tekutín? 😀 samozrejme nesladím vela len velmi primerane,,zatial som to ešte nekonzultovala s lekárom..(spítam sa na najbližšej kontrole),,hned rano ako vstaneme umijeme sa prezlečieme,,,sa dožaduje čajíku,,mliečko rano nechce,,

zuzana909
28. feb 2013

@lady511 osobne si myslím, že ak má vyváženú stravu a ráno nechce mlieko nič sa nedeje, ak cez deň spapá biely jogurt tak by som ju do mlieka nesilila.
myslím, že toľko tekutín nemôže uškodiť, pokiaľ nie je veľmi sladký, skús jej ho nesladiť vôbec ako zareaguje 😉 možno nepostrehne rozdiel

lady511
autor
28. feb 2013

@zuzana909 noo mliečko si da tak okolo 10,,pred obedom,,ale klasicke ranajky,,,chlebík,,syry,,všetko am rada nemáme problém,,samozrejme aj jogurty ma rada,,len ked niekomu poiem že vipije aj 3litre čaju za den,,len sa čuduju či nema niečo s obličkami alebo tak a už ma to začalo aj trápit ☹ ,,cukrím velmi opatrne,,aj medom,,ked nieje ocukrený nechce ho donesie mi plnu flašku a mrnčí 😒

zivika
28. feb 2013

@lady511 no, neviem, mne sa to zda velmi vela na takeho drobca...ved 3 litre ma vypit dospely clovek aj to v lete...vela tekutin moze tiez uskodit...opytaj sa v najblizsej poradni, dr. je mudrejsia 🙂

luliu
28. feb 2013

@lady511 Ahoj, aj moja dcerka pije od mala tak vela, ale cistu vodicku a nie je jej nic. Podla mna nie je problém to mnozstvo tekutin, ale ten cukor. Skus davat postupne menej a menej, až kým nedas vobec 🙂

lady511
autor
28. feb 2013

@zivika opítam sa dakujem

kristina39
28. feb 2013

ahoj my sme na tom podobne..aj maly vypije okolo 3 litrov od rana do vecera len varim cajiky 🙂 ja som sa na to pytala dr a on povedal ze je to v pohode len mu chuti pit...ja davam hnedy prirodny cukor alebo med..a tiez ked ho neosladim tak dojde a ukaze na pohar z medom a povie mnam...ked chces opytaj sa nato..ale ja nevidim v tom problem ,leen castejsie prebalovanie 🙂

zivika
28. feb 2013

@lady511 jaj, tak tu je chyba, ona nie je smadna, len chce sladke...tak to potom asi nebude problemom s oblickami...ale ja by som tolko sladkeho caju zatrhla, ostane ti na sladkom "zavisla" a moze jej to sposobit vela problemov...kolko cukru ma asi v tych troch litroch?

lady511
autor
28. feb 2013

@zivika ale určite to nepije len koli cukru pretože vravím sladím velmi opatrne vždy ochutnám ,,aby to bolo naozaj len troška sladke,,,v lete jej davam rajec ,,bud materinu dušku alebo take ,,,neperlive,,,

hradnapani
28. feb 2013

@lady511 ten caj nemusi potlacat pocit smadu, niekoho moze vysusovat a to chce zase potlacit zase napojom. (to je moja skusenost, caju by som vypila ovela ovela viac ako vody). Odporucam prejst na cistu vodu.

lady511
autor
28. feb 2013

@kristina39 dakujem..no ano tých plienok očurkaných je teda dost aj 4balenia mesačne,,teraz ešte aj zubky takiže hnačkujeme,,,ja mamr adšej tiež med,,,,uplne bez cukru mi ho pit nebude,,,to mam odskušane,,, 🙂

hradnapani
28. feb 2013

@lady511 jaj, no a ten cukor hned vylucit. Dieta ma uplny iny prah chute, ako mas ty. Tebe sa moze zdat malo sladke, pre nu to moze byt uz navykove. A okrem toho sladsie napoje smad naozaj nezahasia, tak preto pyta stale pit.

lady511
autor
28. feb 2013

@hradnapani skusim tu vodu,,,len tu mi pije len v lete,,,prevarenu?

hradnapani
28. feb 2013

@lady511 ja od roka neprevaram, zavisi, aku kvalitu vody mate. Skus to mozno postupne, Uvaris caj, do flasky nalej 3/4 caju caju, 1/4 vody a tak postupne stale menej caju a viac vody, az sa dostanete na cistu vodu. Aj par dni kludne, len nech si pekne zvykne.

zivika
28. feb 2013

@lady511 no, ked pises, ze ti ho bez cukru nevypije, tak mi z toho vychadza, ze ho pije kvoli cukru 🙂 vidim to aj na mojom malom, ked pije cistu vodu, pije priebezne a za den je to do 1 litra...ked mu dam pomarancovu stavu nariedenu s vodou, tak je schopny stiahnut 3 deci na supu a este si aj dojde vypytat duplu, takze urcite to nie je od smadu...ja sa ti do toho nebudem pliest, je to koniec koncov tvoja vec, ale podla mna, chce jednoducho sladke, lebo keby bola ozaj smadna, vypije to aj bez cukru...a ako ti napisala @hradnapani ty mas citlivost na chute uplne niekde inde, ako male dieta...

lady511
autor
28. feb 2013

@hradnapani ano už to robím aj tak že na jeden sačok dam ovela vaic vody ako je písane,,,a tým že jej nalejem,,sa ten čaj mína,,ale stále dolievam prevarenu vodu,,takže je tam viac vody ako čaju 😉

hradnapani
28. feb 2013

@lady511 tak este prestat sladit a dopracovat sa k cistej vode ;) a ked to nepomoze, tak sa naozaj poradit s pediatrom, tri litre su vela aj na pracujuceho dospeleho, pokial nie je vonku horucava...

blackcat8885
20. apr 2013

Teraz ked je už teplo a dávam UM koľko čajíku/vody približne má vypiť 10týždnove bábo?