Ahojte mam taký problém moja 11 mesačna dcérka pri zaspavaní aj počas spanku neustale cumle flašku a aj z nej pije cumlik nemame odmieta ho počas noci sa veľa budí a zaspi len v tedy ak jej dam do ust flašku s čajikom a ked zaspí pokusim s jej vybrat flašku z ust jednoducho sa zablokuje a nepusti ju niekedy sa stane ze za jednu noc čo je od pol deviatej do siedmej vypije aj liter čaju už neviem ako na tuto situaciu preto prosim o radu . Ďakujem
@dindacsa ahoj, vtedy ked jej beries tu flasu, tak jej daj cumlik..uz je vtedy v polospanku, takze bude si mysliet ze je to flasa. inac ja si myslim ze na tom ze pije caj nieje nic zle, prave naopak, doplna si tekutiny a to je dobre. z toho ze vela vypije jej nic nebude 🙂
@linda20111
@dindacsa ditko do 1c roku by malo vypit max. 1liter tekutin/den- to sa tyka deti na Um.. Viac ako 1l tekutin zatazuje ladviny. Ak pije dobre cez den, potom aj v noci, kedy si maju tie ladviny oddychnut? Ak uz doplnanie tekutin, tak najlepsie vodou. 😉
hlavne by som upozornila, aby cajiky neboli velmi sladene resp. co najmenej cukru....poznam deti, ktore neustale zuzlali flasku a maju uplne "nadherne" vyhnite mliecne zubky...a vyzera to teda otrasne, ked pekne dievcatko otvori pusinku a tam ciernota.
@dindacsa
my sme mali podobny problem so starsim, bohuzial sme to velmi neriesili. vysledok su velmi pokazene zubky. takze treba sa toho zlozvyku zbavit, urcite zacni aspon tym ze mu budes davat cistu vodu.
do dnes (4,5r) ked zaspava ma flasu so susakom ale s vodou, niekedy ju nechce po zaspani pustit, neskor ju mozem zobrat. pit uz nepotrebuje. my sme to zacali riesit v cca 2,5r, to uz mal pokazene zubky, prve sme mu teda vymenili caj za cistu vodu, ale v tom obdobi uz nepotreboval v noci aj pit, ked bol mensi aj pil. casom to ustupilo.
Čajik sladim velmi malo na jeden liter dve male lyžičky medu ale na noc skusim vodu izbovej teploty a uvidime mi umele mlieko nepijeme asi od 6 mesiaca a podla lekarky je to prechodne ale už je to dlho a ani kakao nechce ani vanilkove mlieko tak možno preto sa mi naučila na ten čajik až tak veľmi ;(
@martina1305 však toho sa aj ja obavam aby jej tie zubky sa nepokazili totiž už ich ma sedem dufam len že ešte nieje neskoro :(
@dindacsa to uz mate teda plnu pusinku zubkov 🙂...my sme mali 1 rok a 1 zubok 🙂
@martina1305 nam idu zubky od troch mesiacov a trapime sa poriadne v noci nespime hnačka a teploty slintanie už aby boli všetky vonku lebo toto je strašne aj pre Lauru a aj mna ;)
@dindacsa a cez den pije dosť? ja sa snažím mojmu dávať čo najviac tekutín cez den aby v noci už nepýtal piť. Ale možno ide u tvojej iba o zlozvyk a bude treba sa ho nejako zbaviť. Asi to nebude lahké ale držím palce