Papkanie 6,5 mesačného dieťaťa

amore61
6. nov 2012

Babulky chcem sa spytat kolko vam popapaju vase deturence V6,5 mesiaci? my prikrmujeme Od 4.mesiaca, mala nebola kojena koli zdr. problem a mali sme špec. mliecko ktore mi zacala odmietat tak poveali ze mam ezacat s prikrmami, mno od zaciatku nemame problem, papka a papka 😀 nevypluje nic, náš jedalnicek vyzera nasledovne.
7:00 Raňajky: mliečko 210ml
10:00 Desiata : ovocie 200ml
13:00 Obed: zeleninka masko 210ml
16:00 Olovrant: mliečko 200ml
19:00 Vecera: Kašička ryzová 210ml
To je vsetko samozreme casy sa menia papame a 3 hod, len som z nej nestastna pripada mi hladna ze tie 3 hod tie odstupy su vela pre nu, sme taky väčší trošku mala v 5. mesiaci 8200gr. a 79cm teraz nevieme kolko ma dozvieme sa na poradni tento mesiac, len ona mala uz pri narodeni vela kg 4270g a 55cm
😀 Tak by ma zaujimalo kolko vam popapaju deturky,Ďakujem za odpovede 🙂

fantagiro29
6. nov 2012

Ahoj to ste dobry jedaaci.. 🙂 moja mala ma 7,5 mesiaca a ma 7300gramov
ranajky o 9:00 jogurt + este nieco ako kedy...
obed o 13:00 zeleninka + masko
olovrant 16 - 17:00 výživa
vecera 20:00 mlieko 180 ml alebo kasa
a v noci cca 2xeste papame....
Ale my ked sme sa narodili sme mali 2600gramov a 48cm......
Kazde dieta je ine 🙂

amore61
autor
6. nov 2012

My uz v noci nepapakame tot je cela nasa davka naposledy papakame najneskor o osmej a potom do rana nic 🙂 to sme ona od narodenia je velky papkac 🙂raz som vyskusala obedny prikrm jej dat ze ci ma mieru no to som spravila naposledy zarobila som zo srandy 300 ml, ta moja bambula mi zjedla 260 aj to osm jej musela zobrat inak by mi to zjedla vsetko 🙂 a vobec ju nebolelo brusko ani nevrackala 😀 spokojna bola nadovsetko to bolo prvy krat vtedy co mi po papnani neplakala , lebo vzdy jak dopapame klasika 200-210 tak strasny rev srucickami ona chce ona chce a hopa hopa hovori to u nej znamena papat 🙂 ale nedam jej, neviem mno, ale je uplne dlha a rebierka su jej videt takze nie je tucna, neviem zda sa mi ze je hladna aj ked jej davam tak vela 🙂

amore61
autor
6. nov 2012

@fantagiro29 sprava pod tym 😀

sendy182
6. nov 2012

http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&... ..............papá chlebík,rožtek, piškótky............ čerstvé ovocie....banán,jablčko.......?myslím že ráno pridať pečivo aby sa "viac" najedla 😉 .......na olovrant tiež........mlieko nevynechávať...........

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182 mno a poznate nejake bezlaktozove pečivko? 🙂

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182, hmmmmmmmmm a piskotky neobsahuju cele vajicka?

sendy182
6. nov 2012

@amore61 http://www.wikiskripta.eu/index.php/Potraviny_u... .........žeby toto? 😲....................a čo bude malá papať...keď máte diétu.....?

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182 a kolko by malo babo papat mliecka v tomto veku?lebo doktorka mi povedala kedze moja nie je kojena ze do 500ml a mohla by som jej vyzivku zahustit vlockami ovsenymi?mozno by ju to viac zasytilo

sendy182
6. nov 2012

@amore61 je to individuálne...mliečka ti pije dosť...........malo by stačiť 500ml............no deti sú individuálne..niektoré vypijú aj liter a iné mieko v tomto období začnú odmietať..........riaď sa spokojnosťou svojho dieťatka.......my tiež nezjeme stále rovnako veľké porcie....buď rada že jej chutí papať.............. 😉 v tvojích predošlých príspevkoch som si nevšimla že máte diétu.......piškótky sme dávali po dohode s lekárkou ........samozrejme nezjedli celý balík. 😀 ...od 7 mesiacia....sme mohli.......a teraz máš taký veľký výber potravín.....s rôznymi obilninami............

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182 Ďakujem veľmi zaujimavé čítaníčko 🙂 a napriklad zeleninky moze dieta zjest kolko chce nie?aj keby oto bola neviem aka davka ci? 🙂

sendy182
6. nov 2012

@amore61 myslíš v surovom stave?

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182 ja viem je velikansky vyber len s tou intoleranciou sa vsetko zužuje napriklad, chcela som do vyzivky tie keksiky od 6. mesiaca a vsetky obsahuju mlieko takze nic, kupila som klasika ovsené vlocky tak dufam ze jej zto nebude zle a bolet brusenko,nevies nahodou ci kase od Hami sa mozu aj s vodou zarabat?je ti nemliecna ryzova kasa ale pisu tam iba o zaraani s mliekom ale napr. by som jej to skusila s vodou a dat jej to neskor aj na desiatu a stredat s vyzivkami...ovocickom,lebo niekedy tie vyzivky a prikrmy uz sa mi zdaju jednotvarne 🙂

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182 nie nie varená

amore61
autor
6. nov 2012

@sendy182 utekam na ucho mala mi konecne spi zajtra som tu jak na koni, dakujem za rady .... pekny vecerik 🙂

sendy182
6. nov 2012

@amore61 no čo ja si pamätám tak boli kaše od Hami aj do vody..ryžovná nemliečna........no oni už obsahujú mieko Hami.............tie ovsené vločky nechaj cez noc napučať vo vode.........a na druhý deň uvar do mäkka........... http://www.slnecnica.sk/bio-internetovy-obchod/... ........neviem či ti to pomôže 😉

sendy182
6. nov 2012

@amore61 môže papať dosýta.........len aby sa nepogrckala..........aj to deti vedia 🙂 🙂 🙂 ...................a z ovocia.....banán môže celý 🙂

amore61
autor
7. nov 2012

@sendy182 Dakujem za rady aj za dobre čitanicka 🙂

evulilik
7. nov 2012

Žienky potrebujem poradiť. Moja mala 7 mesačná nechce jesť. Prikmy papáme od 5 mesiaca kôli nedostatku mlieka z jej štrajkovania!!! Najkôr spapá cuketu + niečo v pomere aby cuketa prerážala aj to otvorí pusinku asi len na 5 lyžičiek a koniec. Natlačim do nej najvic 100 ml ak je to s cuketa inak cca 60 ml. Teraz sme začali druhý prikrm cez den - ovocie- teda jablčka. A som nešťastná. Narobila som jej toľkodomácej výživky ( viď album) a vobec jej nechutia a keby len nechutili už druhy deň sa my pogrcala čo strúha grimasy ☹ a pritom sú sladké ako med . Čorobiť ako ju naučiť jesť . Ona proste nič nechce ! Alebo to ja tak nechutne pripravujem ?? Očistím umyjem zeleninku dám uvarit a potom mixnem. Skušala som aj prichutiť rasca, vňaťka. No nezabera nič !!! Ako to robíte že Vaše detičky papajú ??

evulilik
7. nov 2012
ivanka.7
7. nov 2012

@evulilik prikrmujem len cosi vyse mesiaca, ale mne teda Eli nikdy nezjedla viac ako 60 ml, niektorym detom to staci. Nemoze to byt tym?

amore61
autor
7. nov 2012

@evulilik a ked nechcela tvoje mliecko, doktorky si sa pytala ze precoto?a mavala koliky pocas kojenia alebo podobne veci?a od 5.mesiaca je to rovnake ze jej necuti?alebo traz jej nechuti iba?mno a domaca výživka 😀 aj ja som mojej urobila a keby vedela jak tak mi to oplieska o hlavu 😀 domacu ani za set ale kupovanu spapa, robim jej to tak ze do kupovanej primiesam cerstve ovocie a chuti a zeleninove robim rovnako uvaris a rozmixujes ono to nebude o priprave jedla ale skor o dietatku 🙂 nevadi ked nenatlacis dokrm s mlieckom umelym asi potrebuje este cas, kamoskin maly takisto prikrm ani za svet max. 50ml a je kojeny, maminkin cecusik jej najviac chuti 😀 nic si z toho nerob pokial rapidne nechudne, pocuj a tie prikrmy nerobis moc huste?sprav to redsie a uvidis, lebo moja zpociatku huste ne napinalo ju z toho tak som robila redsie

amore61
autor
7. nov 2012

@ivanka.7 jasne, kazde babo je ine 🙂

amore61
autor
7. nov 2012

@ivanka.7 a aj dokrmujes malu potom mlieckom?

evulilik
7. nov 2012

@ivanka.7 vieš ale ona ani na 20 ml neotvorí pusinku on ju len zviera aby so jej nič nedáva a tvari sa ako keby jej ubližujem. Nechce nechce a nechce a pritom aj keď ju nanutim 100 ml je ešte hladna ☹ a to ju nadojćm a vypapa tak er všetko . Ona si robí neskutočný odpor. Už som aj s ňou skušala jesť, aj telku som jej zapla, aj spievam, tlieskam smejem sa a nič ☹ a tie jabĺčka no nerozumiem som mslela že to určite bude papať také sladučké a po prých lyžičká sa pogrcala ☹

evulilik
7. nov 2012

@amore61 no áno potom ju ešte nakojím lebo vidím že aj po 100 ml je hladná. Ale ona my už od 3 mesiacov okerem večera a noci štrajkuje aj s kojením. Takže uspím a tak papáme

amore61
autor
7. nov 2012

mno moja sa tiez z domacej povrackala 🙂 a pritom bola sladunka so sladkych jablcok , mno asi pre nu to este nie je velke mnozstva papkosit a vyhovuje mliecko materske zatial budes muset vydrzat,a akou lyzickou krmis?skusala si kasu na noc?ten kamoskin maly pije materske kedy sa mu zachce nemaju rezim, napr. da mu a za pol hodku zas si pyta zas si len cucne, mozno treba vydrzat este mesiac, prejst si tym obdobim, co som tu citala rozne diskusie tak niektore babule pisali uze koja aj 500 razy za den furt takze mozno ozaj chce len papkosit mlieko ale nenechaj sa odradit davaj jej po lyzicke a hlavne na silu do nej nepchaj lebo sa jej to zhnusia uz nebude chcet nic.

evulilik
7. nov 2012

@amore61 prikrmy robím redučke, huste ani neprehltne, len pľuje - to jej ide 😀 kupovanú som neskúšala iba. Kupovaný príkrm a nič nechce. A UM s toho grcala už ako celkom malinká nemože ho ani citiť. Dokonca ani tie kaše čo sa zarábajú vodou. Grc grc grc. Čo robiť aby si nerobila odpor?

evulilik
7. nov 2012

@amore61 máme tri druhy lyžičiek aj tú celkom mini na prvé príkrmy . Nefunguje to ani s jednou. Jej vyhovuje aj 5 hodín nejesť potom si cucnuť 3 glgy s didi a ďalej sa hrať. Preto musim uspať a nakojiť, lebo inak máme zelené stolice

amore61
autor
7. nov 2012

a mas dost mliecka?skus jej do tej kase dat tvoje mliečko,moja ma ntoleranciu laktozy preto nemoze moje mlieko a davam umele, ja som tiez mala rozne lyzicky a zo zaciatku mi z nich nevedela jest absolutne tak dva tyzdne som jej davala z flase prikrm a potom mi kamoska poradila avent lizicku taku ohybnu mkkucku a z tej sa jej to podarilo papat a papame s nou doteraz 🙂 zeleninove prikrmy jej robim domace ale vyzivku kupovanu lebo mi nece domacu 😀 tak ich papam ja

amore61
autor
7. nov 2012