Papanie lyžičkou

nika_17
28. dec 2016

Ahojte,nasa mala bude mat coskoro 5 mesiacov,ale spapa par lyziciek prikrmu a koniec.Vzdy jej to musim zriedit s vodou a sup do flasky.Chutit jej to asi chuti,kedze z flasky to spapa.Skusala som jej dat aj prazdnu lyzicku a kludne si ju da sama do pusinky a hra sa.Ako papali vase deti? Mam este cakat alebo to mam silit? Alebo viete nejake finty?

bosoriak
28. dec 2016

@nika_17 Nedavaj jej to do flase. Cielom je naucit dieta jest lyzicou, nie naucit ho jest z flase. Ak zje par lyzic prikrmu, v 5. mesiaci to bohate staci. Stale je to len prikrm. Moje vsetky deti zacinali jednou lyzickou a hotovo. Trvalo asi tri tyzdne, kym zjedli aspon trochu. Opakujem - aspon trochu, t. j. tak 10 lyziciek a hotovo. Vsetko sa to robi postupne a pomaly, mate kopec casu. A super, nech sa hra s lyzickou. Ale z flase ma ist max. mlieko.

bosoriak
28. dec 2016

@nika_17 Este ma napadlo, skus mozno zmenit cas jedla - pred spanim, po spani, pred mliekom, po mlieku... Experimentuj s chutami, skus kupovane vyzivy, skus urobit domace. Ale do flase to davat je podla mna velmi zly napad. Bude sa ti velmi tazko oducat.

nika_17
autor
28. dec 2016

A ked spapa tych par lyziciek prikrmu,mam ju dokrmit mliekom? Lebo hladnu ju nechat nechcem,ale mlieko je tiez predsa len flaska..

sibalka21
28. dec 2016

Ma len 5mesiacov, naco to silis zbytocne? Nedavaj jej to do flasky, lebo ju nikdy nenaucis jest s lyzicou..... Ked ti zje aspon par lyzic a nevypluva to, tak to v 5 mesiacoch bohate staci, nemusis sa bat, ze casom nezje viac.... Nesil to zbytocne....

sibalka21
28. dec 2016

Ano dokrm ju mliekom kludne.... Moj maly ma rok a pol a stale pije z flasky sem tam caj alebo vodu ale papa uplne vsetko lyzickou... Ide o to naucis jest tuhu stravu, nie riedenu z flasky....

bosoriak
28. dec 2016

@nika_17 Samozrejme, ze jej treba dat mlieko potom. A ako pisem - skus experimentovat. Najprv prikrm, potom mlieko. Dalsi den skus povedzme najprv mlieko a potom prikrm. Uvidis sama, ktory sposob vam bude vyhovovat.

victoriasju
12. mar 2017

Maminky prosim o Vasu pomoc. Moja dcerka ma jeden rok. Zacala som jej varit nasu stravu samozrejme menej soli atd. Ale ona mi nic vobec nic nechce z toho zjest. Cele dni zje iba jogurt puding alebo chlebik. Mliecko jej davame iba pred spanim lebo ani pocas dna mi ho uz nevypije. Prosim o radu co mam robit aby mi zacala papat teple jedla. Strasne ma to trapi a bojim sa aby sme sa nedostali do nemocnice. Dakujem.

petulda333
12. mar 2017

@victoriasju moj ma 16m a jedol vsetko,teda co mohol lebo ma alergie,a teraz? Chlieb,rozok,banan,hranolky. Nic ine nezje a mlieko v noci. Ono to podla mna prejde,ak budes nutit len bude viac odmietat. Ja este skusam ze jeme zo spolocneho taniera a niekedy zje par lyzic,inak nic