Papanie kaše na večeru

nikki165
26. máj 2017

Ahojte, nas maly ma 6 mesiacov ,takze uz papame pekne cez den prikrmy a na vecer by sme mali kasu aby ho to zasytilo. Pouzivame mliecko France lait a mali by sme aj kasu rovnakej znacky, len problem je v tom, ze tu kasu vobec nechce, vypije max. 30 ml a to je malo, tak musime dokrmit mliekom. V poslednom case kasu odmieta uplne tak sme vecer len na mlieku a potom sa v noci aj niekolkokrat zobudi, ze je hladny. Chcela by som vediet Vas nazor alebo osbne skúsenosti ako ste to riesili ak ste boli v rovnakej situacii. Rozmyslala som aj nad tým, ze by sme vyskusali kasu inej znacky len neviem,ci sa to moze kombinovat. Pripadne, co ine ste davali na noc papat babatkam aby ich to nasytilo. Dakujem 🙂

kalaninj
26. máj 2017

@nikki165 vlastna skusenost: maly ma 7 a pol mesiaca. Doteraz sa budil v noci na papanie 1x, no uz tyzden prespi celu noc, rozumej od 22:00-5:30. Ci som davala kasu alebo mlieko, to bolo jedno, aj tak sa budil na papanie. Ma maly zaludok, lebo aj bezne v 6 mesacnom veku vypil iba 120 ml. Az teraz asi dva tyzdne pije 150ml, ale to pije mlieko uz iba rano a vecer plus v noci sem-tam. Co sa kase tyka, kupujem skor jednodruhove, to znamena nie tie znacky Hami, Nutrilon, atd, ale neprijlad v Kauflande ryzovo-pohankovu od firmy Poex.. Cena cca 1€ za 200g. Alebo vo Freshi pohankovu instantnu ( oproti pecive maju vylozenu ako su cornflakes). Cena 1,25€. Za 200g. A velmi dobre su kase znacky Nominal. Tie su jednodruhove bez pridanych dalsich veci a cukru hlavne. Maju rozne: psenovu ( maly velmi lubi), ryzovu, ovsenu... Obcas ich maju v Lidli v akcii, stoja cca 1,60€. A dalsia je spaldova krupica instantna Bio z Lidl. Stala cca 2,50€. Inak kasu mozes dat aj inu ako pije mliecko. Moj pije od narodenia Bebu optipro comfort a kase davam tieto co som uz spominala. Inak dalsi plus, tieto su vsetky nemliecne, cize pridavas vase oblubene mliecko a su instantne, hotove za minutku. Zarabam do uz pripraveneho vlazneho mliecka a pekne sa rozpustia, na ochutenie vyzivu alebo banan, jablcko, po roku veku bobulove ovocie dam. Maly ich zboznuje ;) striedam ich, aby mal zmenu. Ale pozor na ryzovu, moze zapekat. Alebo kasu uvar doma z vlociek: ovsene, pohankove, psenove, ryzove, atd.
Posledna vec, na ktoru pozor: obilniny by sa mali zavadzat postupne, najskor bezlepkove: ryzova, pohankova, psenova a potom s obsahom lepku od menej po viac: ( ovos, raz, jacmen, psenica, spalda). Dufam, ze som pomohla 🙂

kalaninj
26. máj 2017

@nikki165 oprava: spaldova krupica instantna Bio z DM, nie z Lidl 🙂 ospravedlnujem sa za preklep, rano mi este nepali celkom 😀

lasse
26. máj 2017

My fungujeme od 6m na kasiach Nominal (do toho pridavam par kvapiek oleja - lanoveho, dynoveho, sem tam maslo...). Je ich tolko druhov, ze sa to pekne prestrieda. Ked som videla co obsahuju tie "kasicky" pre deti, tak ani som nekupila. Moj maly si ma ne tak zvykol, ze uz od roka sme vecernu kasu presunuli na rano a ma ich doteraz (20m). Pride mi to aj lepsie, ranajky plnohodnotne vyriesene. A niektore deticky si musia zvykat na novu chuť, takze postupne pomaly skusat. Este k budeniu, kasa nekasa vecer, v noci sa mi aj tak budil cca do 14m-15m. Najviac od 6m do roka, to sa postupne dostavalo aj k 4-5x v noci. Ale ja som kojila... Pocuvam, ze sa to aj nestava, ale ak by predsa sytostou to asi nie je. To treba len vydrzat.

domak2
26. máj 2017

@nikki165 pre mna je kasa skor ranajkova zalezitost. Ma dodat energiu. Nepamatam sa ze by som ju davala malej na veceru. A tiez som za naturalne kase. Dieta teraz rychlo napreduje, spanok s kasou velmi nesuvisi

m_
26. máj 2017

@lasse a zarabas tie nominal kase do vody um alebo tvojho mlieka?

alaguema
26. máj 2017

@nikki165 to by si veľmi skoro chcela, aby sa v noci nebudil. Ak kašu nechce, tak ju nechce a aj keby ju chcel, tak ti to nezaručí, že prespí celú noc.

bosoriak
26. máj 2017

@nikki165 moje deti sa vsetky budili v noci na mlieko do roka, roka a pol. Nezavisle na tom, ci mali na veceru kasu alebo nie. Nenanutis dietatu spanok co by si ako velmi chcela.

janickacrazy
26. máj 2017

@nikki165 To je taký mýtus, že daj mu kašu a bude ti spať celú noc, u nás veľmi rozšírený. Je to hlúposť. Sestrina dcéra spávala celú noc od 2 mesiacov, kaše nikdy nechcela a na večeru mala len mlieko z fľaše, nič viac. Moj prvý syn sa prestal v noci budiť ako 9mesačný, ked som ho prestala kojiť, hned prespal celú noc. Kašu mával na raňajky. Večer len mlieko. Druhý syn sa budieval do 2 rokov v noci, od malička zle spával, nepokojne. Tretí syn kaše odmieta, večer len mlieko a spí krásne v noci od 6mes. sa budil len raz nad ránom okolo 4, teraz už sa nebudí vobec. Je to rozne a s kašou to nesúvisí.

janinka007
26. máj 2017

môj neprespal noc celé tri roky, aj 10x za noc sa na mňa pricucol. Takže či ti prespí, alebo neprespí,nezáleží ani od veku, ani od večere.

lasse
26. máj 2017

@m_ len do vody.

nikki165
autor
26. máj 2017

@kalaninj dakujem za odpoved, nam prave pediatricka poradila, ze mame davat prave ryzovu, ale skusim teda nieco ine

nikki165
autor
26. máj 2017

@lasse
@domak2
@bosoriak
To ci je kasa lepsia na ranajky ako na veceru neviem ani ci zaruci lepsi spanok, pretoze som sa riadila radami doktorky, každopádne dakujem Vam za odpoved, len som chcela vediet ako ste riesili podobnu situaciu. 😉

janickacrazy
26. máj 2017

@nikki165 Inak kaša by sa mala dávať po lyžičkách, neviem či dávaš z fľaše, ked si písala, že vypije len 30ml. Možno by pomohlo, keby si dávala normálne na lyžičku, alebo zmena kaše. Inak moj najmladší odmieta všetky či ryžovú či špaldovú, či tie kupované, skúšala som všetko a nič nechce.

lasse
26. máj 2017

@nikki165 aj mne poradila pediatricka to iste, akurat sa nezamerala len na ryzovu. Dokonca mi dala aj vzorky kase hami, doteraz mi lezi niekde v skrini po precitani zlozenia. Musim ju vyhodit 😉

sense
26. máj 2017

Moja dcera tieto obilninive kase nikdy nechcela este obcas psenovu so zeleninou....takze my sme kase nedavalu, dostala zeleninu a potom mlieko... a z glase pila jedine mlieko a vodu...

bosoriak
26. máj 2017

@nikki165 Prepac, mas pravdu, sa mi zdalo, ze chces, aby prespal celu noc. Tak moja rada - urcite skus inu znacku, a urcite nedavaj kasu z flase. Normalne posadit do sedatka a lyzicou. A skusat, kolko zje, tolko zje. Niekedy to mozu byt dve lyzicky, niekedy cela miska. A nedavaj kasu neskor ako take 2 hodiny pred spanim, neskor mu to moze "lezat" v zaludku. Tych kasi je tolko milionov druhov, ze nejaka mu snad uz len zachuti.

A budit sa na mlieko bude, ako som pisala, bez ohladu na to, ci ma kasu alebo nie. v 6 mesiacoch je to este uplne normalne.