Papanie 7 mesačného synčeka verzus hranie sa s jedlom

slamka890
11. máj 2015

Ahojte maminky 🙂 mam na vás jednu ,mozno preniekoho smiesnu, otázku 🙂 .., no premna by vase rady znamenali dost :D .. (Lepsie povedané nejké finty :D .. Ked krmim 7mesacneho synceka lyzickou (ci uz kasickou, alebo polievockou ...) Neustále mi jednou ruckou tu lyzicku chytaa a potom sme zafulani od hlavy po päty niekedy aj obaja :/ :D .. To by ma nejak nehnevalo ..len .. potom je viac polievky , ci kase na nas ako v brusku ;) Pred casom som mu jednu rucku dokazala dat este tak za seba a druhu som drzala .no teraz je silnejsi a vytiahne si ju spoza mna a .neviem ..asi si mysli ze sa snim hraam tak mi lape po lyzici a mne uz dochadza trpezlivost :D .. Mate nejaku finticku na tu to srandu ? 🙂 Dakujem velmi pekne ;)

bubula_007
11. máj 2015

Daj mu do ručičky druhu lyžičku, nech sa s ňou hra, kým ho kŕmiš. 🙂

sense
11. máj 2015

Dat mu nieci do ruky nech sa zanestna najlepsie druhu lyzicku...

slamka890
autor
11. máj 2015

No len ...aby si snou nepichol dooka :D .. Uz som mu skusala davat hyrzatko, ale zas si ho da do pusy a potom tam nemozem dat lyzicu s papanim 🙂

ichbinich
11. máj 2015

@slamka890
Nie si sama. Ja som pri kazdom krmeni "spotrebovala" tri lyzicky a dve misky 😀
Dve lyzicky mal syn v rukach, dve misky boli pred nim, tretiu lyzicku som mala ja. On si prekladal z jeden misky do druhej, zuzlal, olozoval, a ja som sa mu snazila pomedzi to supnut nieco do ust 😉 😀
Takze, daj mu s kludom lyzicku aj misku, nech sa hra. Jedneho dna sa jest nauci, neboj sa. Aj moji obaja odmietaci krmenia a babtkovskeho jedla sa naucili jest 😉 😀
Dcera ma dva roky a ma uz pribor, normalne vidlicku aj nozik. Jasne, ze sama krajat este nevie, ale skusa a my jej vzdy pomozeme.
A ze ste zaspineni obaja, to je normalka. Po kazdom jedle treba prezliect minimalne dieta a owapkovat stol a okolie stola 😉 😀 Nie si v tomto sama 😀

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@slamka890 u nás v tom čas zaberala pri papaní knižka, čítali sme, on obracal strany a ja som ho krmila 😉

slamka890
autor
11. máj 2015

@ichbinich :D Ved som si aj myslela , ze asi niesom sama :D , len uz mi dochadzali napady :D .. No len..on ked dostane lyzicu vopcha si ju pomaly az do zaludka :D .. On je trosku tvrdsi oriesok:D .. No nieco musim skusit 🙂 .. No to uz je normalk aze po kazdom papani sa musime prezliekat :D :D .. Ale vdaka za radu 🙂 A
@tanickaskorokubikova co sa tych kniziek tyka :D .. este ti znich nieco zostalo ? :D

brady1
11. máj 2015

@slamka890 Dieta je zvedavé bud mu daj druhú lyžicu alebo ked ho to nebude bavit tak mu daj gumenú hračku, moja sa pri tom vždy hrala a tak sme viac s papali.

katka1981
11. máj 2015

@slamka890, existuju plastove lyzicky s mackom, alebo nejakou hrackou, popripade mu daj umelu lyzicku s takou ako papava a k tomu nejaky umely tanierik, nech si miesa, alebo hra sa s tou lyzickou.

natalym
11. máj 2015

@tanickaskorokubikova Hej, keď bude mať 15 násť budeš mu vravieť, že pri jedle sa nečíta. Prepáč, nerýpem, len toto by som nerobila. Tak ale človek v zúfalstve urobí čokoľvek. 😉

katka1981
11. máj 2015

@slamka890, su aj take makke knizky do vody, mozes dat babatku taku, sui aj piskacie, to moze kludne aj zuzlat, my sme mali kadeco na tych knizkach, da sa to krasne oprat. Klasicke by som nedala

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@slamka890 jasné 😀 😀 požívali sme také ktoré sa dali umyť 😀 😀

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@natalym nechápem 😀 😀 prečo by nemohol pri jedle čítať aj keď bude väčší alebo dospelý 😕 ja na tom nevidím nič zle 😉 Ale to je jedno, ako som písala zaberalo to v tom čase keď mal cca 7-8msiacov teraz už si zvykol a pri papaní pekne sedí, dokonca začína papať sám takže v rúčkach ma lyžičku,/vydličku ale vtedy som ho ešte potrebovala niečim zaujať pretože jedlo, miska, lyžica boli veeeeľmi zaujimavé v tej dobe a knižka dokázala od toho slušne odpútať pozornosť 😉

natalym
11. máj 2015

@tanickaskorokubikova Vy pri jedle čítate? Nič sa nedeje aj to chápem, len veľa vecí deti vlastne učíme, keď sú malé aby sme ich zaujali a keď sú veľké potom sa sťažujeme, že nech nečítajú, nech nečumia na telku a pod. pod. a pod.

tanickaskorokubikova
11. máj 2015

@natalym Ja ani nie ale napr. manžel zvykne alebo napríklad môj dedo vkuse 😀 😀 ja sa nad tým njako nepozastavujem 😀 No to máš pravdu presne tak to je 😀 😀

moni244
11. máj 2015

@natalym aj ja citam pri jedle, ked som sama, aj mama citava aj sestra, ja na tom nevidim nic zle, ked clovek obeduje sam, co ma sediet za stolom a cumiet do blba?

natalym
11. máj 2015

Ja sa ti nad tým veru dakedy zamýšľam. Ja som napr. neznášala keď dedko alebo babka robili na deti opičky pri kŕmení. Keď sa je tak sa je. My sme sa hrali na bager, malo to veľký úspech, moje deti na to dodnes spomínajú. Vieš ten bager vydával také smiešne zvuky a chodil si hore dolu a furt mimo pusinku a deti samé chytali.

natalym
11. máj 2015

@moni244 Kľudne čítaj.

bubula_007
12. máj 2015

Aj ja som musela vskúšať rôzne finty, aby mi malý papal. A napr. také čítanie, ak to dieťa zaujme a dá sa pri tom nakŕmiť, nech sa páči. A ako bude rásť, tak bude vidieť ostatých pri stole, ako sa správajú a bude ich "kopírovať". Ja si tiež občas čítam, keď som sama pri jedení, prípadne pozerám telku, ale to jedine dámsky magazín 😉 , ale som zbadala, že to nie je veľmi zdravé, lebo zjem toho oveľa viac. No keď sme už pri stole celá rodina, tak ma to hnevá, ak môj muž číta, alebo sa babre s mobilom, tabletom... 😕 A zase taká škôlka bude tiež dobrým príkladom, tam predsa detičky sedia spolu pri stole a papajú... Ale ako som už písala, pri takomto malinkatom, ako má aj zakladateľka témy, 7 mesačnom to netreba brať tragicky. Bude to stále lepšie a lepšie, len aby sme mali my mamičky dostatok trpezlivosti a fantázie. 😉