Papanie 11-mesačného dieťaťa

diana_1212
20. nov 2023

Ahojte ako sa stravuju vaši drobci počas dňa? (11mesační)
My sme momentalne po chorobe ale aj predtym to bola bieda. (nie je vobec chudy)
Ranajky 8-9 : jogurt, ovocie, rozok
obed okolo 13-14: zemiaky, maso zelenina
potom podvecer mliecko (150ml)
a sem tam krupica alebo kaša

Čo citam vsade pisu ovela viac cez den ze deti papaju ale neviem. Plus my k tomu niekedy aj mixujeme lebo ho napína ked su kusky. Pritom piskotku alebo hocico ine (lahodnejsie) spapa bez problemov sam aj kusky

bolarazjedna
20. nov 2023

Vôbec sa neporovnávaj s ostatnými. Pokiaľ priberá, resp nechudne, vyvíja sa v primeranom tempe, tak nie co riešiť. Sú lepší a horší jedáci.

Ja ti tu môžem napísať, že v takom veku môj syn už papal raňajky, desiatu, 2 chodovy obed, olovrant aj večeru, plus ešte materské mlieko, a pekne porcie zo všetkého (napriek tomu ze je stále dobrý jedák, na obed zje dospelú porciu polievky a ta tým ešte druhé jedlo, na raňajky zje misku ovsených vlocuek a potom ešte si vypýta z mojich raňajok a zje pol kraj a chleba s nátierkou, , teraz ma 16mesiacov a váži 9kg)... Ale čo ti to pomôže. Rovnako stará a váhovo podobná kamoškina dcéra v 16mesiacoch zje zo všetkého tak 5 lyžíc a dosť. Obe deti sa vyvíjajú úplne normálne.

pandeia
20. nov 2023

Ahoj, moja 11 mesacna papa takto:
Rano 7-8 mlieko 180 ml
Desiata 10-11 biely jogurt a ovocie alebo chlebik s avokadom napr.
Obed 13-14 maso, zelenina +priloha (asi 200g)
Vecera 17- ryzova alebo obilninova kasa s mliekom a ovocie alebo ovocna vyziva bez cukru
19 mlieko 180 ml

angeli121212
20. nov 2023

@diana_1212 tak ja množstvo vôbec neriešim malý má 10 mesiacov a dávam mu 5 chodov po troche napr ráno jeden jogurt ak nezje doje si ho o dve hodky plus k tomu ovocie ak je ešte aj hladný obed zelenina mäso olovrant kus chleba nejaká zelenina kedy ako večera kaša. Kojím čiže medzi tým mlieko asi tri štyri krát cez deň si cucne