Papanie 10 mesačného dieťaťa

mata2014
17. júl 2014

Ahojte baby, chcem sa spytat aky jedalnicek od ranajok po veceru ma Vase dieta tak asi 10-11 mesiacov?...uz neviem co mam svojmu dietatu..a odkedy ste zacali davat detom maslo, detske parky, ci detsku sunku?...dakujem

belllinka
17. júl 2014

@mata2014 Detske parky ani sunku dieta nepotrebuje. Namiesto sunky vyskusaj radsej Lucinu alebo rozne natierky doma urobene (zeleninove, strukovinove....), na ranajky kludne kasu (ovsennu, z kukuricnej krupice, spaldovej krupice, do toho ovocie). A v detskych parkoch je asi este vacsi bordel ako v normalnych.

vefi89
17. júl 2014

@mata2014 maslo dávam do príkrmov od začiatku, takže to pozná. kľudne mu dám chlieb s maslom a spapá. no a detské párky a šunka... ak chceš dať, tak určite NEDETSKÉ.
u nás raňajky mlieko, chlieb s niečím, desiata jogurt, obed zelenina/ mäso/ žĺtok , olovrant ovocie, večera- ako kedy, zvykne papať s nami, podľa možností 😉

dasiacik
17. júl 2014

Mam takmer 11mes.chlapca a jedalnicek ma nejaky takyto-
ranajky-ovsena,pohankova,kukuricna,ryzova,kuskusova alebo prosova kasa vzdy s nejakym najemno postruhanym alebo popucenim ovocim.Obcas mame aj inu verziu ranajok a to domaca vianocka alebo domaci chlieb s maslom 82%,príp.s domacim dzemom.,UM
desiata-aspon 2 druhy ovocia zmiesane na hustejsiu kasu,prip.biely bio jogurt
obed-bud polievka alebo cestoviny,masko,zemiacky,ryza,zelenina,vajicko,prip.nieco od cesta doma robene,UM
olovrant-bud zobne kusom chlebika,alebo biely bio jogurt
vecera-mliecna kasa
pred spanim-UM

ichbinich
17. júl 2014

Skoro vsetko, co je oznacene ako "detske", je akurat tak dobre pre vyrobcu, ale nie pre deti.
Ja som detom davala sunku az od roka, a to podla moznosti pravu, varenu, z celeho kuska masa a nie zlepovane oriezky a zafarbovane na ruzovo. Je umenie nieco take najst, ale da sa. Do roku som davala maso iba klasicke, ze ja som uvarila nieco masove.
Parky detto. Pozri si zlozenie, a ak ti nepride zle, tak ti to otvori oci 😉 Ano, kupujem raz za cas parky aj ja. Ale sledujem zlozenie, vyberam najmensie zlo 😉 😀.
10-11 mesacne dieta moze uz "skoro" vsetko. Moje jedli uz ja vajicka, aj ked sa bielko odporuca az po roku. Ale ked chceli jest z mojho taniera, resp. bolo niekde cele vajce, tak som im dala. Najprv trosku a potom normalne, kedze neboli reakcie.
Maslo uz v 10 mesiacoch moze, urcite radsej maslo ako margarin. Ja sa drzim zasady, co najmenej priemyselne spracovane. Jasne, ze niekedy pouzijem mrazene polotovary, ale malokedy, a preto mi to ani netrha zilami. Ale Maggi, Knorr ani Vitanu doma nemam 😉

siska53
17. júl 2014

@mata2014 na detskej sunke je napisane,ze pre deti od 3rokov. Moja ma 27m. uz sice jedla po 24.m. obcas aj take veci,ale len trosku,nie casto.cize ani parky by som ja nedavala.. To uz skor k roku tofu - neochutene,da sa spravit na sladko i na slano.

Rano pili mliecko,do roka ani ine nechceli..neskor roztek,chlebik s maslom,syrim,xi troskou domaceho lekvaru,daju sa robit rozne natierky.
Desiata ovocie,obcas kupovana vyziva.
Obed 6xdo tyzdna masko (telacie,morcacie,domace kuracie z overeneho zdroja),1xdo tyzdna zltok. Priloha ryza,zemiaky,bezvajecne cestoviny,pohanka,pseno,kuskus,ovsenne ci ine vlocky,kukuricna kasa,neskor i amarant,jacmenne krupy.
Zeleninka: Mrkva,kalerab,cukina,tekvica,hokkaido,patizon,batat,baklazan,hrasok,por,kukurica...strukovina-cervena sosovica a i mungo sa moze... V roku som pridala cviklu a paradajky. A uz i cibulku a cesnak neskor.
Petrzlen sa vraj moze tiez,zeler az po roku.
Mozno som na daco zabudla.
Na olovrant papavali biely smotanovy jogurt. Okolo roka mozes uz i lucinu,cottage cheese,platok tvrdeho syra.
..
Vecera -moji mi v pohode jedli kase -rozne chutovo i znackovo,obcas obycko krupicna kasa (psenicna co spaldova).
No a pred spinkanim si cuckali MM.alebo maly neskor umele,kedze som ho musela odstavit v 11.m.

meega
20. aug 2014

My mame skoro 11 mesiacov a stale papame tak "detsky", myslim, ze sa netreba nejak extra ponahlat s papanim vsetkeho, ved toho este pocas zivota poje dost 😀 na ranajky MM, na desiatu ovocie alebo MM, na obed masko, zelenina, zemiacky, zltok, atd.... olovrant ovocie, alebo MM (obcas skusame kupovanu vyzivu, ale velmi nechce), vecera kupovane mliecne kasicky, tie su velmi oblubene+ pred spanim MM. Sem-tam na zahnanie najvacsieho hladu nejaku piskotku alebo kusocky chlebika, rozku-to je asi taka dobrotka ako kasicka 😉
Kedze ma este MM, klasicke mliecne vyrobky zatial nedavame, ale chystame sa na biely jogurt. Aku znacku by nam poradili? 😕

siska53
21. aug 2014

@meega zvolensky je fajn,ci akykolvek obycajny smotanovy biely..uvidis,ktory zachuti a mozno nebude vyberat.mojim to bolo jedno.

katrinka8
27. aug 2014

Baby, co davate na chlebik takemu cerstvo 9-mesacnemu dietatku? S olovrantom sme zacali len nedavno, zatial mu davam (resp. mal parkrat) len chlebik s maslom. Moze uz skusit napr. domaci dzem? Ci nejaky tvrdy syr? Lucinu este nechcem moc dat, je to tvarohovo-smotanove a teda ten tvaroh by sa mal az od roka. Jogurt mame doporuceny az od 10. mesiaca (mal podozrenie na ekzem, ale tak nakoniec to vyzera, ze nic z toho 😀), tak radsej asi teda pockame. 😀 Len uz neviem, co mu mam davat na ten olovrant. Na desiatu papa ovocie, obed klasika zelenina, maso alebo zltok, na veceru kasu (ryzovu, obilninovu, pohankovu, kukuricnu, spaldovu atd.). A aby som nezabudla, mimo toho je dojceny. Dakujem vopred za rady 😉

kikuleenka
27. aug 2014

@katrinka8 do masla namiesaj najemno nastuhanu mrkvu ci kalerab a urob pomazanku, vymiesaj maslo so zltkom do peny - take jednoduche domace pomazanky. Myslim, ze aj ten dzem z ovocia, ktore ma zavedene mu neuskodi (ja robim s trstinovym cukrom a to som davala trosicku)

katrinka8
27. aug 2014

@kikuleenka - no veru, premyslala som nad takymito kombinaciami 😉 Len som si nebola ista, ako tu domacu pomazanku. Vyskusam. Dakujem za tipy 😉

milkav03
28. aug 2014

no moja dcerka ma 11 mesiacov a teda skor mam problem aby zjedla aj nieco ine.. mala obdobie kedy jedla vsetko.. teda takmer vsetko..MM jej daval skoro zo vsetkeho ochutnat.. som ho skoro prizabila ked som uvidela niektore jedla ktore jej daval chutnat.. potom jej svokra kupila detsku vyzivu.. a odvtedy.. mala nepyta nic okrem vyzivy Ovko..🙂 na ranajky zje nejaku kasu...obed polievka plus masko alebo nieco.. a teda poobede a vecer pyta iba vyzivu 🙂