Ovocný jogurt pre ročné dieťa

alex5896
29. aug 2022

Ahojte mala ma rok jedli sme biely jogurt no uz by som chcela ine skusit ovocne napr je jedno ake aoebo co si mam vsimat pripadne ake znacky davate tak malym detom...na pribinacek si myslim ze je este skoro ci?

marzuz89
29. aug 2022

@alex5896 nas ma 3,5r a je biely jogurt od babatka. Nic sa mu nestalo 😅 ovocie mu dam ake chcem, idealne sezonne, niekedy piskoty ci musli a vynimocne granko. Alebo oriesky ci susene ovocie, lubi aj len tak nasypat susene hrozienka a lanove semienka. Kazdy den iny jogurt. Probinaciky a podobne umeliny nikdy nemal. A biely jogurt napriklad s cerstvymi jahodami sa ani len omylom nevyrovna velkemu mnozstvu "jahodovych", a cenovo je taky jogurt ci pribinacik tiez niekde inde.
A ano, rocnemu dietatku pribinacky nie su treba vobec 🤗

alex5896
autor
29. aug 2022

@marzuz89 dakujem za odpoved ale aku znacku konkretnu davate ci je to jedno proste kupim trebars zvolensky ovocny smotanovy? Alebo ake dake percenta tuku si vsimat ci je tofuk

pribinak
29. aug 2022

@alex5896 tak máš obyčajný jogurt 3,5 % a potom smotanový 10% jogurt
Ja kupujem napr smotanový ovocný sabi, alebo zvolenský ci Tami

Ale teraz je leto a je výborná príležitosť dať do jogurtu naše sezónne ovocie

denden77
29. aug 2022

nasa bude mat 2 roky a preferuje bielu Hollandiu s par lyzickami vyzivy.. na ovocne mi kasle 🤣
pribinacik, termix atd. este nejedla 🤷‍♀️😊

marzuz89
30. aug 2022

@alex5896 je biely obycajny "redsi" alebo "hustejsi" smotanovy, my starsiemu kupujeme teraz uz Lidl alebo Tesco biele jogurty, su vyborne. Ale to poznas. S ovocnym ja neporadim, lebo ich nejeme, z dovodov, ako som pisala vyssie 🤗 ked chceme ovocny, dame si do neho realne ovocie.

christinka1
3. sep 2022

@alex5896 😳 to ozaj? Môj nemá ani rok a už mal aj pribinačik ,aj ovocné jogurty... To fakt niektoré matky sa čím riadite, že čo treba a netreba dávať deťom jesť??? Môj je ešte kojeny a už zje všetko rad radom

liloastitch
3. sep 2022

@christinka1 riadia sa presne tým čo deťom treba a netreba. Pribináčik nemá pre dieťa žiadnu výživovú hodnotu. U nás sa takto síce nestravuje,ja som rada keď moje dieťa zje čokoľvek, ale maminy, ktoré učia deti jesť zdravo plne podporujem. Kiež by som aj ja tak bola naučená od mala. Teraz by sa mi ľahšie stravovalo. Tiež ma ládovali všetkým zaradom a teraz si neviem na zdravú stravu úplne zvyknúť. Nechutí mi to , čo je veľká škoda.

christinka1
3. sep 2022

@liloastitch 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 no mňa porazí, že zdravo... Pekná kravina toto 🤦🤦🤦🤣🤣🤣🤣🤣

liloastitch
3. sep 2022

@christinka1 pekná kravina je dávať kojenemu dieťaťu pribináčika. Ale o tom ťa ja presviedčať nejdem.

janulik2008
3. sep 2022

@liloastitch mimo témy ale super nick máš 😉😀

christinka1
4. sep 2022

@liloastitch jasné prebohaaaaa to je úplne choré, dať jeden pribinačik 🤦🤣 Radšej jeden pribinačik, ako niektoré dávať bio sračky a podľa knižky len to čo môže podľa mesiacov 🤦🤣

liloastitch
4. sep 2022

@christinka1 stravovanie podľa veku je úplne normálna a bežná vec. Veď ako inak chceš dieťaťu zavádzať prikrm? Či mu pľasneš po troch mesiacoch na obed granadir bez ohľadu na to, že je to pre neho absolútne nevhodná strava lebo stravovanie podľa "tabuliek"je choré? " Bio sračky" a zdravé stravovanie sú dve odlišné veci .

@janulik2008 hej, ďakujem. Je to moja najobľúbenejšia rozprávka. 😀

rachelkk
4. sep 2022

@liloastitch prečo kravina ? Kebyže povieš vodka s džúsom . To by davalo zmysel .. ale prečo pribinacik je zlý ? 🥰😄😄

rachelkk
4. sep 2022

Apropo moja ma rok . Má rada biele jogurty , pribinacik aj klasické ovocné jogurty. 🙂 A napr activiu má rada . Alebo Zvolenský .

christinka1
4. sep 2022

@liloastitch normálne ako som ich zavádzala pri prvom tak aj pri druhom dieťati, že som im dávala skúsiť všetko možné... Nie podľa tabuľky 🤦

christinka1
4. sep 2022

@rachelkk šak normálna vec,to len niektoré matky sú iné 🤷

liloastitch
4. sep 2022

@rachelkk pribináčik je pre to dieťa potrebný ako tá vodka s džúsom. Jasné nie je to jed, neuškodí mu, ale potrebovať to nepotrebuje. Je to len prežitok ,na ktorý sa ľahko zvyká. Zdravý základ stravy majú tvoriť iné veci. Každý má nejaký spôsob stravovania, niektorí ľudia jedia zdravo ,niektorí jedia úplne nezdravo a niektorí proste jedia . Ja som vyššie písala, že u nás sa tiež stravuje spôsobom,kto má na čo chuť. Syn si síce pribináčka nedá ( nechutí mu) ale dá si jogurt väčšinou čokoládový keď má chuť , ja jem aj polotovary, aj fastfoody, aj sa sladkej vody napijem,ale snažím sa prejsť na stravu zdravšiu a tieto časti úplne vynechať, lebo je to vec , ktorú fakt nepotrebujem. Pokiaľ spôsob stravovania tebe a dieťaťu vyhovuje tak ho nemeň. Ja svoj mením preto lebo vidím, že to na čo som bola zvyknutá nie je pre mňa dobré . Teraz síce jem viac nezdravo ako zdravo lebo som tehotná a trápia má nevoľnosti.

@christinka1 no pokiaľ si dieťaťu v tých troch mesiacoch ozaj nedopriala granadír, ale začala si povedzme nejakou zeleninou na kašu v pol roku ,tak si sa nejakých smerníc pridržiavala tak ako iné matky.

Dámy nechce sa mi viac diskutovať na túto tému, hlavne keď sama nemám zásady správneho stravovania, ja som sa len snažila poukázať, že na zdravom stravovaní detí nie je nič zlé. Ak nejaká matka kŕmi svoje dieťa podľa toho čo naozaj potrebuje a nie podľa toho "však to mu neublíži" tak je to len dobré, pozastavovať sa nad tým netreba.