Ahoj mamičky, chcem sa spýtať, či nemáte niektorá skúsenosť, že pri zavádzaní ovocných príkrmov sa babätku urobia červené škvrny na tvári, hlavne v okolí očí, obočia, ale aj na lícach. Zatiaľ sme skúšali malé množstvo marhulky, to hneď po pár lyžičkách sa jej spravili flaky. Potom som 2 dni skúšala jablko a to isté. Nástup je veľmi rýchly, hneď ako papá sa jej tie fľaky urobia, a tiež rýchlo, za pár minút aj zmiznú. Inak žiadne problémy nie sú, vyrážky, hnačka, nič. Zeleninu aj mäsko papá bez problémov. Máme vyše 6 mesiacov a je plne kojená. Začala som prikrmovať keď mala asi 5,5 mesiaca. Je ešte skoro na ovocie? Môže to byť alergická reakcia? Neviem ako mám teraz postupovať - či ovocie vynechať ešte na pár týždňov a potom skúsiť znovu, alebo jej dávať ovocie v maličkých dávkach aby si telo zvykalo? Alebo nebodaj s tým ísť doktorke? Nikde na nete som nenašla info o takomto probléme. Vopred ďakujem za rady a odpovede 🙂
@henriettak To nie, zatiaľ všetko varím doma, ešte aj domáce ovocie to bolo.
Ano z ovocia sa zvyknu taketo flaky robit, aj z paradajky. Skus vylucit a dat ine ovocie jeden druh a uvidis ako to bude. Inak fenistil kvapky moze, aby jej to zislo, nasa mala pri prvych prikrmoch hrozny exem a tiez som jej davala po odporucani doktorkou.
Nasej sa to stalo iba raz ked som pridala pazitku ale taku z lidla umelo vyhnanu. Doktorka povedala ze to boli dusicnany. Nehnojili ste ten stromcek z ktorwho bolo ovocie?
Ahoj, ako ste teraz na tom s tými fiačkami? Máme presne to isté..zaujímalo by ma či ste šli k doktorke, alebo to postupne zmizlo? ďakujem ak sa ozvete🙂
@majuska16 ahoj, teraz máme 8,5 mesiaca a ešte sa jej to trochu robí, z niektorého ovocia viac, z iného menej, niekedy vôbec. Časom sa to zmierňovalo, už to nieje také výrazné. S doktorkou som to nijak neriešila, keďže iné problémy sme nemali. Inak som si všimla, že keď viac plače, tiež sa jej spravia také fliačiky červené presne na tých istých miestach :D
nemôže mať alergiu na niektorú konzervačnú látku?