Mamicky, oplati sa parny mixer? Je to dost drahe, doma mam aj parny hrniec aj mixer osobitne tak neviem ci to nie su len vyhodene peniaze?
@jednamamapodcast Hovorite ze ste dusili? Cize zeleninku spolu s vodou?
@mirkaknm ano, ono to asi nie je dusenie v pravom zmysle slova 😉 nieco som robila aj v takom tom hrnci co ma nasadku s dierkami - cize zelenina na pare vlastne, to pouzivam aj teraz (syn ma 10 mes.), napr brokolicu mu tam uparim a pod.
@mirkaknm ja varím v obyčajnom hrnci so sklenenou pokrievkou. Maličkému kvôli refluxu veci nemixujem, iba popučím vidličkou tak mi to odporučili na gastre a mám pocit že zrovna včera bola otázka okolo prikmov pri bábätku s refluxom.
@mirkaknm keď máš osobitne, tak nekupuj. Ja nám takisto každé zvlášť.
@dorotka9819 Ano,to som sa ja pytala kedze dcerka ma ten tichy reflux ze kedy je vhodne zacat s prikrmami? Dcerka ma o tyzden ukonceny 4.mesiac a mam pocit ze uz jej moje mliecko nestaci hlavne vecer byva asi hladna a nespokojna.
@dorotka9819 Kolko ma syncek? A odkedy prikrmujete? Zeleninku mu varite vo vodicke a potom to cele iba popucite?
@malinajahoda Mam velky parny hrniec, neviem ci sa to bude v tom dobre ;(
@mirkaknm prikrmujem od 29.11. a synček mal 3.12. pol roka. Áno, v čistej vode, potom dám zeleninku do misky, tam popučím, dám asi 2PL toho vývaru zo zeleninky aby to nebolo také husté a papáme. Teraz sa snažím dať menej vodičky aby papal hustejšiu stravu a zatiaľ sa nám darí ☺
Kázala mi tak doktorka takže som sa snažila poslúchnuť 😁
@mirkaknm tak ja som mala dosť mlieka takže som začala neskôr, ale keby mám menej začnem asi skôr. No asi nie hneď v štvrtom mesiaci, skúsila by som vydržať čo najdlhšie
@dorotka9819 To sa snazim aj ja, ale hladnu ju nechat nemozem, do UM moc nechcem ist a doktorku mam na nic, moc neporadi ;(
@mirkaknm tak daj malý hrniec a do toho ten parák, neviem to správne pomenovať, čo sa na tom knedľa naparuje.
@mirkaknm tak pokiaľ chces ešte zachrániť mlieko tak skús piť niveu, meltu, rascovú polievku, čaje pre dojčiace ženy alebo napríklad senovku a benedikt. Mne pomohlo všetko, vzdo obmieňam a mlieka som mala dosť.
Ale doktorka isto poradí že pokiaľ nie je mliečko tak radšej začať prikrmovať ako dávať UM.
@mirkaknm ja som to tiez zvazovala, ale tie prve tyzdne kedy som vsetko len dusila a mixovala ubehli ako voda a nebolo to take strasne. Parkrat som urobila vacsie objemy, vo formickach zamrazila na mensie porcie a potom uz len rozmrazovala.