Ahojte maminy, chcem sa spýtať aké omáčky ste pripravovali svojim 9.mesacnym drobcom a z akých surovín (postup). Ďakujem za každú radu..
V 9 mesiacoch ti bežne dieťa bude jest všetko. Nevidim dôvod nejako zvláštne vyvarat. Dcéra má 13 mesiacov a dodnes nerobim žiadne omáčky so smotanou, ale naparim len cistu zeleninu a pridam cestoviny/maso/vajicko/strukoviny/syr alebo biely jogurt a je hotové. Dcéra je pekne 4 prikrmy o objeme 250-300ml
Kludne napriklad cuketovu so smotanou alebo cestoviny so syrom.
Hokaido tekvica, batat, spenat... Rozne. Snaza som sa, aby ta kombinacia davala zmysel. Tzn brokolicu so zemiakom, spenat so zemiakom. Cervenu sosovicu so zemiakom/batatom. Atd. Vsade vacsinou aj mlete masko
@lama25 ak Ti spapa všetko, zbytočne si nekomplikuj podľa mna situaciu. Čas na vyvárania a vymýšľanie rôznych pokrmov ešte len pride😉. Zatiaľ si uzivaj, že Ti papa čokoľvek. Tvaroh som kvôli vysokému obsahu bielkovín nedala ešte ani ja. Ešte je na ranajky a na noc kojena a skoro každý deň má súčasťou pokrmu buď syr alebo jogurt, či cottage, takze podľa mna nie je momentálne nutne ho dávať.
Uvarila zeleninu - napr. cuketu, mrkvu. Rozmixovala s trochou masla a smotany/mlieka.