Ahojte, viete mi poradiť ako mám spraviť nejakú omácku na cestoviny pre 10m syna ? Ďakujem
"bolognsku" sme uz jedli vtedy... alebo cisto paradajkovu, alebo maso na stave so zeleninou a z toho omacku pouzit
Akukolvek zeleninu mixnut,samu alebo kombinacie.Mrkvu,tekvicu,cuketu al.mrkvu s petrzlenom,spenat,cviklu...
Na masle som podusila kusok poru, pridala nastruhanu cuketu a tekvicu hokaido, podliala trochou vody a podusila do makka...mozes rozmixovat alebo jemne popucit vidlickou, tekvica s cuketou sa aj tak rozvarili takze to bolo makke...pridala som k cestovinam...alebo som na masle podusila spenat, pridala trochu luciny na koniec, aby to malo kremovejsiu konzistenciu (to ale nemusis vobec a mas cisto spenatovu) a zmieslaa s cestovinami 🙂 tieto 2 druhy moj syn zboznoval ked bol mensi a ma ich rad doteraz (2r)
Dala som variť do vody zeleninu, mrkva, zeler, petržlen, brokolicu, kúsok kuracieho mäsa, rasca, ligurcek. Uvariť domäkka, zliať vodu, mixnúť, ja som mixovala len mäso a zeleninu len nakrájala. Zmiešať, pridať mlieko, alebo umelé mlieko. Mal to rád s kolienkami, alebo aj so zemiakovou kašou.
Zeleninu som obmienala. Niekedy som pridala pór, paradajky, fazuľové struky, karfiol...