Ahojte, Dr. nám nakazala do príkrmu dať olivový olej, len som sa zabudla opýtať či ho mám pridať do zeleniny ešte pred varením, alebo až po dovareni pridať kavovu lyžičku. Poradíte?
Keď uvaríš, za studena lisovaný je naj.
Super, ďakujem 🙂
Az po dovareni,potom by to nebolo ono😊
Zeny a mozem uvarit prikrm na 2 dni?
Ahojte, aj ja dávam olivový olej a zamiešam ho až na koniec ako píšete, je to také mňam potom. Už aj sebe som začala primiešavať, najmä do zemiačkov. Prikrm môžeš navariť aj na dva dni, jasné že čerstvý je naj. Ale nič sa nestane, keď prihreješ.
@tania8148 Áno, môžeš aj na 2 dni, ale daj do nádob 100% hermeticky uzatvárateľných - to sú tie s "gumičkou" po obvode vrchnáku, udržiava sa v nich jedlo dlhšie čerstvé. A ešte bez BPA by bolo vhodné.
A olej, ako už bolo napísané, extra panenský olivový, čiže lisovaný za studena do hotového príkrmu. Neskôr môžeš používať aj ďalšie panenské oleje.
par kavapiek kavova lyzicka je sakra vela na detske jedlo.
inac ja aj varim na olivovom, viem ze by sa to nemalo lebo varenim straca "to zdrave" ale chuti nam tak
Na začiatku prikrmovanie sa môže kvalitný repkovy, slnečnicový a olivový olej. Treba pridať 1/2-1 lyžičku, ktorou krmis do hotového prikrmu. Treba dávať každý deň. Olej je na to, lebo vitamíny A,D,E,K sú rozpustné v tukoch, inak sa nevstrebu.
Napríklad v dm majú priamo prikrmovy olej a je výborný.
@momoqui detske telo potrebuje úplne v inom množstve prijímať živiny a čo sa týka oleja tak určite do každého príkrmu kde je zelenina pretože sa mu potom nevstrebavaju spravne zmivkny z jedla pokiaľ tam nieje olej a ďalšia vec potrebuje to pre vývin rozumu. A koľko? To je otázne maximalne tak 1PL stačí od oka alebo podľa chuti, 1-2 kvapky je asi dost malo ked pol rocne dieta papa zeleninovy prikrm cca 120g 💕🤝
@margaretka detske telo potrebuje úplne v inom množstve prijímať živiny a čo sa týka oleja tak určite do každého príkrmu kde je zelenina pretože sa mu potom nevstrebavaju spravne zmivkny z jedla pokiaľ tam nieje olej a ďalšia vec potrebuje to pre vývin rozumu. A koľko? To je otázne maximalne tak 1PL stačí od oka alebo podľa chuti, 1-2 kvapky je asi dost malo ked pol rocne dieta papa zeleninovy prikrm cca 120g 💕🤝
@katarinkapetko polievkova lyzica oleja na 120g prikrmu? jemine to je priserne vela nie? to musi chutit po olivach nie zelenine....
@margaretka ja osobne nedávam až polievkovú lyžicu ale ak by sa dala neublíži to bábätku len prispeje aby správne vstrebalo z výživy vitaminy do tela
Olivový olej by som dávala az po dovareni.