Dávali ste oleje do príkrmov alebo maslo ? Ak ani odkedy
Ďakujem
Ja som dávala olivový, kvalitný z Talianska
Olivy nie su silny alergen, ale zriedkavy. Olej, resp. nejaky tuk sa ma davat do jedla od prvych prikrmov, je to dolezite kvoli vstrebavaniu vitaminov. Mozes pouzit repkovy, slnecnicovy, olivovy, ghee…do prvych prikrmov sa dava doslova par kvapiek.
Ano davala som od prvych prikrmov olivovy, ghee, repkovy. Maslo som davala az neskor.
@pribinak napisala "olivy sú silný alergén"
To je hlúposť. Olivy nie sú alergén. Teda zatiaľ bol popísaný jediný pripad alergie na svete v Turecku v roku 2009, keď človek alergický na peľ olivovníka dostal neočakavanú alergickú reakciu aj na plod. Ale keďže to bolo popísané v Turecku, tak by som nevylučil zanesenie iného alergenu do jedla.
Ja som dávala od začiatku bud ghee maslo alebo repkový olej
Ja som kupovala ten malý repkový olej z DM.
nedávala. Asi od roka som dávala maslo. Olej ma ani nenapadlo. 🙂
@pribinak toto su mozno staršie informácie ale nie aktuálne, ktorými by sa mala matka babatka riadiť.
Oleje/tuky sa majú dávať do prikrmov od začiatku, okrem uz spomenutého pomahaju s vyprazdnovanim bábätku.
Autorka, ja používam ghee maslo a kvalitné olivové a repkove oleje. Teraz som začala aj tekvicovy.
Ďakujem pekne kúpim nejaký kvalitný a na zriedenie používam zatiaľ MM aby si viac zvyklo na papanie
U nas olej bola katastrofa , plac koliky, konzuktovala som to s 3 pediatrami a kazdy sa zhodol, ze oleje niesu vhodne, obycajne kvalitne maslo alebo ghee ani jeden z nich nechape preco to mamky davaju detom hned na zaciatku prikrmov
( mala som kvalitne oleje)
S olejmi veľmi opatrne, môžu spôsobovať bolesti bruska
Fajn je napr vývar z maska, teda to voda v ktorej sa varilo masko. Tu mizes použiť na zriedenie prikrmu
Používala som oleje naše miestne: slnečnicový, tekvicový
Tak populárny olivový bacha, olivy sú silný alergén