Dobrý večer,
prosím o radu. Môjmu 7 mesačnému synovi prestali chutiť zeleninové príkrmy po tom, ako som mu RAZ dala mliečnu kašu na dobrú noc ako olovrant, nakoľko na večeru má stále MM. MM má aj v noci, ráno a cez deň podľa potreby. Začali sme mu na desiatu dávať jabĺčko so sušienkami alebo iba jabĺčko. Obed krásne popapal mix zeleninky (mrkvička, kaleráb, zemiačik, brokolica, cuketa, vždy niečo iné) a teraz sme už skúsili aj zajačika, chutil mu, no ako sme dali tú mliečnu kašu ani ten to nezachránil. Dnes po dlhom boji nakoniec zjedol zemiačik.
Prosím poradte nejakú fintu ako ho odnaučiť od tej mliečnej kaše alebo ako ho opäť prilákať ku zeleninke.
Ďakujem
Prestat davat kasu, susienku, ponukat stale zeleninu a pouzivat menej zdrobnelin.
pribinak
áno kaša je kupovaná, no písané je "bez cukru" ...keks nebol problém, no ten sme už dávnejšie prestali dávať....
@moni244 Kašu sme prestali dávať okamžite ako sme to zistili a zeleninu ponúkame teraz stále v rôznych kombináciách a aj iba samostatne...no bohužiaľ nechutí a malý nemôže zostať hladný nakoľko mu MM už nestačí....z toho dôvodu hľadám radu ako ďalej... čo sa týka zdrobnenín to si myslím, že je banalita...
@eviko3 dcera sa nechytala ani na zaciatku na zeleninu, raz som skusila cviklu a ta jej potom zachranovala kazdy prikrm. Dodnes ju ma velmi rada, co sa divim, lebo mne cvikla strasne smrdi a dlhe roky som ju nedokazala dat do ust. Nastastie ani jedno dieta nie je v tomto po mne. Syn miloval spenat, ten spolu s maskom alebo vajecnym zltkom a zemiacikom bol mnam. Este aj teraz im taky detsky 🙂 robim na veceru miekedy.
myslis, ze to je tou kasou, ked si mu ju dala len RAZ?? neverim... proste ma take obdobie.. treba skusat.. a ODNAUCIT?? sak ked ste mu ju dali len raz, tak nema byt co nauceny.. alebo som to zle pochopila??
@eviko3 Presne ako píše @edn - od čoho ho chceš odnaučiť? Proste má také obdobie a neboj sa nezostane hladný - to si len ty myslíš - ak nechce tak nechce - tak nie je hladný - neboj určite zje ak bude hladný - to ti garantujem. Inak moje deti mávali na večeru často kašu, na desiatu alebo olovrant napríklad presnidávku (domácu, ale niekedy aj kupovanú ak som nestíhala), kľudne piškóty k tomu a vždy normálne zjedli zeleninový, zeleninovo-mäsový obed.....Skús obmieňať chute, normálne už môžeš dávať mäsko - kuracie, telacie,.....ryžu, bezvaječné cestoviny, ak nedáš mäsko do príkrmu daj namiesto toho žĺtok,......trochu ho ochuť - ja som napríklad do príkrmu na 2-3 dní vždy dala aj štipku soli (nič sa nestane, zvýrazní to len chuť zeleniny...), bylinky, rascu,...... 😉
Mliečna kasa je kupovana? Pozor na cukor, niektore obsahujú dost vela a je možné, ze proste mu sladká chuť viac pasuje ako nevýrazná zelenina
Keks by som mu este nedávala, ovocie je fost sladké