Odmietanie príkrmu

1. mar 2023

ahojte potrebujem poradiť. moje dieťa (8m) už 2 mesiace odmieta príkrmy. Chcela by som aspoň jednu dávku mlieka nahradiť jedlom ale neviem čo bude lepšie. Skúšať dať aj na desiatu aj na večeru aj na obed ? alebo zatial len na obed kým nenahradí mlieko? U nás je to tak že ponúkam zakaždým aj príkrm ale proste na desiatu zje pár lyžičičiek to isté aj na večeru. Na obed zje tak 30g a proste zakaždým aj tak musím dať mlieko a to vypije celú dávku. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?

nique
1. mar 2023

Moja dcera bola taka. Stale sa chcela len dojcit. Velmi som sa s nou trapila, ona ani usta nechcela otvorit. Ked uz v 10m nic nechcela jest, uvarila som silny vyvar a striekackou som jej davala do ust nasilu male davky. Postupne sa rozjedla. Dnes ma 4r a zje vsetko. Syn naopak zacal jest prikrmy bez problemov a dnes 6r vymysla. Velmi zle je.

autor
1. mar 2023

@nique och no je to niekedy boj s tými deťmi ...u nás je to teraz tak že zje tých par lyžičiek v pohode a potom zavrie ústa začne vrešťať a koniec :D ale aj tak pokrok kedže predtým aj tých pár lyžičiek bolo nasilu a cez plač aby aspoň ochutnalo.

zuzanaete
1. mar 2023

Tiez sme nali doma mliekoholika. Do roka zjedol iba par lyziciek. Od roka postupne zacal zvacsovat porcie.

andreatytler
1. mar 2023

Vobec nestresuj. Pekne papa. Par lyziciek je akurat tak dost. Vobec netreba viac.
Do roka ma byt mlieko zaklad stravy takze v ziadnom pripade neuberaj na mlieku a daj mu kolko chce. Ako bude rast vyzivna hodnota mlieka mu uz nebude stacit a bude jest viac prikrmov. Proste po case prestane byt pre neho mlieko jedlo, ale len tekutina. Ale kym mu staci, treba mu ho nechat.
Ja som tiez davala prikrm prvy a potom pred spanim mlieko.
Velakrat ten prikrm nechcel. Castokrat mal prikrm len 1x denne.
Jedinne co potrebuje je zelezo, lebo toho uz v mlieku nie je dost. Hlavne nukaj potraviny kde je ho vela a tie ostatne su len na kostovku.

zorkahorka
1. mar 2023

To je normalne,ze chce este mlieko.moj syn zjedol prikrm a este potreboval zapit.v 8 m je ale 30ml malo,uz by mal zjest viac. Mozno sa potrebuje rozjest

autor
1. mar 2023

@zorkahorka no len ako to spraviť ked odmieta ?