Odmietanie príkrmu

6. jan 2023

prosím o skúsenosti či aj vy ste to tak mali a ako rýchlo sa to napravilo....ide o to že náš 7 mesačný syn, krmený na UM je už 2 mesiace na príkrmoch ....ešte pred mesiacom velmi pekne papal všetko v poriadku.....ale posledný mesiac zahájil štrajk a jedlo nechce vôbec ...dostanem do neho len pár lyžičiek aj to len ked plače a vtedy otvorí ústa.....zrovna mu ide zub takže by som povedala že je to tým lenže ten zub je vidno asi posledný týždeň, ešte stále nie je celý vonku a toto trvá už mesiac.....neviem v čom inom môže byť problém kedže predtým jedol ...neviem čo s ním robiť viem že to chce asi aj čas ...ale chcem aby aspoň ochutnával aby sme zsitili čo mu robí zle a dobre a zavádzali nové potraviny aj ked teda len po 4 lyžičky ale vždy je pritom taký plač že sa bojím aby som tým nespôsobila ešte väčšie odmietanie jedla...enviem či dať pauzu alebo čo .....

eternity24
6. jan 2023

Sama ste si odpovedali. Nenutit dieta do príkrmov, keď nechce. Znechutite mu cele jedenie. Snažiť sa nejako zaujať, dať do ruky lyžičku alebo jednoducho skúšať jedla ktorých sa chytí. Deti jedia raz lepšie, raz slabšie. Môže byt za tým všeličo, aj ako sama píšete zuby

autor
6. jan 2023

@eternity24 na začiatku ale jedol pekne bez problému potom zo dňa na deň zrazu plač..a samozrejme že skúšam zaujať aj manžel ale aj ked sa zasmeje alebo čo hned ako zbadá lyžičku zavrie ústa a koniec....vykrúca sa už nepomáhajú žiadne finty. ..neriešila by som to jasné že sú lepšie horšie obdobia zuby atd...len toto trvá už mesiac....nedávno mal horúčku takže som dala 3 dni pauzu a pil len mlieko ale nepomohlo aj tak aj teraz plače pritom .....tak ma zaujíma či to aj u niekoho iného takto dlho trvalo ...lebo väčšinou v okolí počúvam že tak týždeň ...

freckled_cat
6. jan 2023

Skúste BLW techniku kŕmenia, nie mixovanie.

eternity24
6. jan 2023

Nehnevajte sa, ale kazde dieta je iné. Zbytočne sa stresujete tým, že počúvate ako dlho to trvalo u iných. Keď vaše dieta nechce jesť, tak ho neprinútite. Viem, že vás to trápi. Ale treba to rešpektovať t. Skúste mu dať do ruky kúsok banánu alebo mesiačik jablcka, uvareny zemiak, kúsok masa, tak aby si ho mohol držať v rucicke. Možno ho to bude baviť viac. Mám kamarátku ktorej dcéra nikdy nechcela jesť,mala veľmi malý apetít. Mama ju stále do jedla nútila aj za cenu plaču. Dievčatko je predškoláka a ostalo jej to doteraz, malo papa. Takže čo u niekoho trvá týžden, u niekoho trvá už 6 rokov. Hlavne buďte v pohode a skúšajte nejaké nápady ak máte 😀 Verim, že ak dieťatko predtým rado papalo, tak znova začne. Asi ho trápia tie zúbky.

kamagma
6. jan 2023

My sme tiez mali problem s jedenim,hlavne sa nam zhorsilo ked sme presli na UM 2,vtedy uplne prestala odmietat prikrmy,tak sme sa vratili zase k 1 na isty cas

danieladugard
6. jan 2023

Aj ja by som skusila BLW. Mame tak odchovane tri deti.

autor
6. jan 2023

@danieladugard
@freckled_cat toho sa dosť bojím ...na začiatku príkrmov mu zabehlo aj to mixované až zmodral ...takže nechcem riskovať väčšie kúsky ....

danieladugard
6. jan 2023

Vela ludi sa toho boji, skuste si o tom precitat co to 🙂

freckled_cat
6. jan 2023

Zabehnúť mu môže bez ohľadu na to, či je to mixované alebo kúsky. Navyše dieťa na mixovanej strave tiež musí prejsť na kúsky a tam nastáva zvyčajne problém. Poprípade môžte skúsiť kombo oboch techník. Odporúčam pozrieť aspoň stránku blwkrokzakrokem.cz