Odmietanie príkrmov

miskafilipkovab
21. jan 2022

Ahojte, mam sedem/osem mesačného syna. Plne kojeny od smadu mu dam aj caj. Ráno a vecer vypije po cca 40ml mliecnej kase. Niekedy odmieta.
Prikrmy papa od cca siesteho mesiaca. Po troske papal uz vselico, zatial všetko kasovite, kedze ma horkotazko jeden zubok.
Pred mesiacom sme prekonali 6tu chorobu, do toho mu vysiel zubok a ja ledva donho dam 10lyziciek prikrmu.
Nemyslim si ze by mu nechutilo. Len mam pocit ako by mu stacilo tak malo.
Stale si tvaricku sucha rukami, nechce ani usta otvorit koľkokrát. Pripomínam ze je dojceny , bojim sa ze mu bude chybat v telicku nieco ked nechce papat. Predsa v mliecku nemam uz asi vsetko potrebné preňho. Mam zájsť sa dr s nim alebo je to normalne a mozem to pripisat zubkam napriklad. Nechcem ho nutit a robit mu stresy z kŕmenia. Ďakujem Pekne

lubhomira
21. jan 2022

@miskafilipkovab Ahoj, ja mám 11 mesačného, s týmto sme bojovali už 2x a teraz vidím, že sa to ide opäť opakovať, vždy boli za tým zuby, aj teraz sú, tlačia sa mu horné dvojky. Bolelo ho to tak, že ani ústa nechcel otvoriť alebo zjedol veľmi máličko. Akonáhle zuby vyšli, opäť papal, predpokladám taký vývoj aj teraz 😊 ale chápem ťa, ja som mala tie isté pocity. Našťastie sa tiež kojil a priberal, takže nijako nestrádal 😊 to prejde, neboj 🍀

miskafilipkovab
autor
21. jan 2022

@lubhomira vidis to je toez pravda, aj nas priberá. Len on je cez den spokojny nevyzera ze by ho boleli dasna. Preto som nechcela tomu verit ze je to kvoli zubkam. Ďakujem ti.

lubhomira
21. jan 2022

@miskafilipkovab Ani náš nebol nejako obzvlášť podráždený, aj sa normálne hral všetko 😊 len nejedol, ja už som bola na prášky 😁

miskafilipkovab
autor
21. jan 2022

@lubhomira keby je menší tak neriešim ale bajim sa ze v mliecku uz nemam to vsetko co potrebuje. Muz vravel ze ci neskusim nenakojit a trosku mu dat,, hladovku,, ci sa napapa potom. Chvíľu som to robila tak ze som najprv dala prikrm a potom kojila ale nakoniec bol prikrm vsade len nie v ustach a aj tak sa islo s placom kojit. 😁 Ja uz toez som na prášky ked aj vidim ze strasi nieco papa a tento krpce otvara usta naprazno akoby chcel aj on.

marianarem
21. jan 2022

@miskafilipkovab A skusala si mu davat nieco tuhe, co by vedel drzat v ruke a zjest? Banan, varenu mrkvu alebo inu zeleninu, chrumku, nejaky menej sladky keksik. To ma napadlo, ked hovoris, ze pozera na starsieho. Inac to ozaj moze byt zubami, u nas kazde zuby znamenali iny problem, no jedna sada sa prejavovala aj tym, ze maly skoro vobec nejedol prikrmy a bol takmer iba na mlieku. Ale v mlieku je inak toho dost, nebala by som sa az tak, teda ak mas ty pestru stravu.

miskafilipkovab
autor
21. jan 2022

@marianarem ano aj papam kadejake vitaminy pre dojciace aby mal co najlepsie mliecko.
Banan spapa ked mu daval prstami kusky rovno do ust, chlebim mu davame najprv ho naozaj papal ale teraz sa s nim viac menej hra. Dlhe piskoty nechce, varenh mrkvu ma nenapadlo skusim. Len ked on to iba obzuva vela jedal ako opisujes, nevie si to pohryzt.

marianarem
21. jan 2022

@miskafilipkovab No ak spapa banan, mohol by aj tu mrkvu, vsak daj mu kludne aj do ust. To sa da aj tak dasnami rozomliet. Podobne malkky je aj zemiak, sladky zemiak, pecena tekvica. Pripadne aj kus zltka by mu mozno chutil. Z ovocia makka hruska, varene jablko sa da.

hipuska
21. jan 2022

Treba sa pozrieť na to, koľko mlieka vypije. Ak hlad zasýti, nemá dôvod jesť. Neviem, ako sa koji, skús si jeden deň odsledovať-odvazit pred a po kojeni. Nech máš predstavu. A čo noc? "Nedopuje" sa tiež mliekom? Asi si skúšala, odstriekat a pripraviť s materského mlieka jedlo?