Ahojte. Teraz v tomto teple mi mala zacala uplne odmietat prikrmy. Neotvori usta. Place so zatatymi zubami. Prva dcera robila to iste. Co vam deti papaju dobre v 7.mesiaci.iba plakala, ze sa chce kojit. Kojenie za to moze? Idem sa z toho zblaznit.
@lorin29 hokaido bolo uzasne sladke aj samotne, oranzove, uplne jak pecena tekvica. A ona nechce. Slak ma trafi. Zuby nejdu. Teda nevidim. Na podlozke nechce byt, neviem bez placu ani umyt riad, katastrofa. Mam pocit, ze som nescgopna ze obe deti mam taketo a to teraz som sa snazila nerobit tie iste chyby a aj tak.
@bessdonna aj naša mala takéto obdobie.. Už od rána zo mňa lialo co som ani na wecko nevedela ísť.. Okolo 9 mesiaca to prešlo a začala pekne aj papať...vyskusaj jej púšťať rozprávku ale nie na pozeranie ale počúvanie ja som malej takto púšťala a začala sa pekne hrať aj sama 😊😊... Teraz sa tu niektore chytia za hlavu ale to je jedno počúvala Cocomelon alebo Binga😊
Mozno ta trochu upokojim, moj syn ma 11 mesiacov a odmieta jest skoro vsetko. A to zo zaciatku jedol prikrmy niektore, ale potom zuby a tak, stale to bolo horsie. Zije na mlieku, sem tam si da kusok z niecoho, ako kedy. Ked vidi lyzicku odveacia hlavu. Skor take co chyti do ruky. Ale ked nechce pohadze vsetko na zem a nic s tym nespravim. Takze neriesim. Kojim ho a verim, ze casom zacne jest.
@bessdonna tak pokiaľ to nepozerá nemalo by to prečo uškodiť.. Aspoň podľa mňa keď to pôjde potichucku... Môžem sa spýtať ako to staršej uskodilo ? No ja som jej robila kombináciu napr morčacie mäso +batat+mrkva a kvapka oleja alebo mala obdobie ze len teľacie a naša je doteraz naucena na minimum soli čiže skoro bez chuti a to ma 2 roky..
Dnes som zacala zaradovat hrasok, mala som vlastny v mrazaku. Spravila som polievku-kralicie maso, mrkva, petrzlen, hrasok, rasca. Zeleninu a maso som rozmixovala s polievkou, pridala prepasirovany hrasok. Zjedla celu porciu. Zajtra uz musim ine vymysliet, lebo dvakrat za sebou to iste nezje.
@bessdonna upokojím ťa troška možno, moja prvá bola v podstate do 1 roka iba na MM. Na všetko sa tvarila akoby som jej dávala čistý citrón, vypľúvala, na prášky som bola. Na poradňu sme od pol roka chodili ďalej každý mesiac, dr. má jazdila, až som jej raz povedala, že buď nech nás pošle na gastro alebo nekomentuje moju neschopnosť. Že ja ju doma už vážiť každý týždeň odmietam lebo sa zbláznim.
Pri narodení mala takmer 4kg, na pol roka 8kg a ročná iba 9kg. Zlepšilo sa to mierne nástupom do škôlky v 2 rokoch. Bola súkromná mali inak jedlo ako v štátnej a niečo tam pridala do jedálnička.
Paradoxne je omnoho viac zdravá ako druhá, ktorá papala bez problémov, a miluje ovocia a zeleninu. Táto tak jablo, hrušku a 3 druhy zeleniny a konec. Mäso nie, maslo nie, syr výnimočne. Tak sme fičali na strukovinach a maku.
@bessdonna naša síce už nemá 7 mesiacov ale keď mala tak zbožňovala hokaido😊
Aj teplo ale aj zuby faktorov môže byť vic