Odmietanie príkrmov

emacka
2. feb 2016

Ahojte maminky. Už som z mojej malej zúfalá. Od narodenia je na um. Teraz má rok.Skúšala som s ňou aj ja jedavat aby ju to chytilo nič. (od zavedenia prikrmov ju učím na jednom mieste papavat) obľúbené kombinácie -nič. Nové -nič. Termix -nič. Piškóty -nic. Chrumky -nic. Skúšala som aj to co jeme my-nic.Dávala cca po dvoch hodinách aby nebola príliš unavená a hladná nič. Dokonca som sa uchylila k tomu ze nechala kým si sama nevypyta nič. Hneď po zobudeni -nič. Po hre pred spánkom -nič. Pri jedení som sa ju snažila zabávať -nič. Nechala jej priestor nech sa sama v jedle pobrble -nič. Rozmixovala -nič. Roztlacila vidličkou -nič. Nechala kúsky -nič. Pokiaľ odmietne prikrm tak jej ponúkam aspoň mlieko. Toho vypije za deň okolo 600-700 ml. Nechápem kde robím chybu. Neviem si dať rady. Pediater vraví že jej mám ponúkať častejšie. Nepomáha ani to. Myslím že zubkami to neni. Prosím poraďte

mirafrancois716
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dorotka202
3. feb 2016

A doktor co hovori?ma krve testy v poriadku,nechyba jej nieco ked pije len mlieko,nieje chudokrvna?neskusala si nieco na podporu chuti do jedla?mozno je nieco aj pre take male dieta.ja by som trvala aspon na tych krvnych testoch.aby sa zistilo ci za tym nieje aj nejaky zdravotny problem.a ponukaj dalej.moja tiez jedla velmi slabo.par lyziciek.rozjedla sa az ked mala viac ako rok.ale ja som ju kojila vzdy,ked chcela.a ked jej isli zubky jedla najmenej.ked bola chora tak vobec.len moje mlieko.neboj.vyrastie z toho.ty robis vsetko spravne.len niektore deti jedia vela,ine menej a niektore troska potrpia mamicky kym im naozaj zacne chutit.tak vela stastia .

emacka
autor
3. feb 2016

@dorotka202 no doktorovi sa veľmi nepáči že menej priberá, a kázal ponúkať ponúkať ponúkať... Na tie krvné testy sa opýtam. ĎAKUJEM

simonka1987
18. feb 2016

moja mala ma 8m a nedostanem do nej nic ine len moje mliecko. je plne dojcena a pribera vyborne od narodenia. uz som s toho zufala ze vobec nechce na lyzicku nic. skusala som jej davat prikrm aj na flasu tak to obcas zjedla- vypila. teraz sa to opat zastavilo.

sylviasz
21. feb 2016

Ja mam rovnaky problem mala ma 11 mesiacov a zaujem o jedlo minimalne ☹ . Mojje starsie deti neoboli jedaci,ale s nimi to bolo oproti tejto parada. Od zaciatku sa malo kojila,kratko tak som ju casto prikladala lebo vraj to bol strajk tak na radu LP som zacala prikrmovat od 4. mesiaca ale mala strajkuje aj v prikrmoch. Papa malo tak 60-70 ml avent poharika. Ked zje 100ml tak to je sviatok. Ale ma obdobia ako teraz,ze vobec nechce sediet ani v stolicke,otaca sa, stavia sa,kruti no vobec ju neni mozne nakrmit. Krvne testy ma ok,ostatne tiez. Ale vobec neprejavuje hlad. Akoby jej jedlo vobec nechybalo. Som tiez zufala neviem ako ju nakrmit. Este ju kojim,ale to len tak cuca 2-3minutky. Teda aj kojenie nic moc. Ja ani neviem kolko toho mlieka vypije,ale vela asi nie. Skusala som jej dava sirup na chut do jedla Pediakid,ale dostat do nej cajovu lyzicku po jedle je tazke az nemozne. Tiez by som rada vediet ako jej zvysit chut a zaujem o jedlo.Chcela so otvorit novu temu,ale vidim,ze viacere mame problemy s krmenim. Ja som,ale uz uplne hotova. ☹

zuzka105
29. máj 2016

@sylviasz ako to pokracuje? Pomohlo nieco? Moj mi odmieta prikrmy tak hladam co by pomohlo...

janca0079
30. máj 2016

moj maly ma vo stvrtok rok a tiez tie prikrmy katastrofa varim mixujem roztlacam vidlickou kombinujem zeleninku presnidavky a len mliecko UM alebo jogurtik a kasu... ach jaj tiez som zufala ako vy a mame uz pät zubkov

zuzka105
31. máj 2016

@janca0079 ach jaj to mi ani nevravte,dufala som ze to chce len trochu viac casu

zadocek
7. jún 2016

ahoj, my tiez bojujeme s jedlom odkedy som zacala prikrmovat. Vyskusala som snad vsetko, vsetky rady od doktorov, kamaratok, starych mam 🙂 a nic nezabralo. Napinalo ho z jedla, chytal zachvaty placu, nervy... Stale len mlieko a mlieko (nekojila som). Teraz ma maly 13 mesiacov a posledne dni sa to zacalo zlepsovat. Nic som nezmenila, rozhodol sa sam. Nie je to bohvieco, spapa par lyziciek, ale aj to je uspech. Takze ak je zdravotne v poriadku, treba asi len vydrzat a vyrastie z toho 🙂

zuzka105
7. jún 2016

@zadocek no dnes mi zjedol asi lyzicku bananu a grcaaal. Tak teraz neviem ci z toho bananu ci nieco chytil. :( Inak ako dost dlho si sa veru nacakala kym zacal papat...som zvedava ako dopadneme my...

sylviasz
10. jún 2016

@zuzka105 Ahoj, no pokracuje to biedne. To ako mala papala do 13tich mesiacov bolo este super. Dala sa aspon trochu nakrmit lyzickou a zjedla za cely den tak 160 az 220 g prikrmu. Od 13tich mesiacov sa to este zhorsilo. Nechce jest lyzickou, ked zje par lyziciek tam som rada,ale to sa musi niecim zabavat. Najviac jej chutia pohankove chrumky, tak jej jedlo naberam chrumkami, tak ju trochu nakrmim, alebo jej dam cestoviny, zemiak a to si dava sama do pusinky. Ale jej hlavny pokrm je moje mlieko. Este ovocny prikrm obcas trochu lyzickou zje,ale zeleninovo masovy to je boj, niekedy nedostanem do nej nic. Este som zistila, ze spapa tu vyzivku do rucicky. to jej vytlacim do pusy a to spapa. Potrebovala by som jej aj ten obed tak vytlacit do pusy. 😀 Horsie je, ze ona nechce ani pit, tak 30 -40 ml za den. no je to kazdodenny boj.