Baby, moja dcérka odmieta jabĺčko. Začala som so zeleninovým príkrmom, kvôli tomu, ako sa odporúča, aby jej nezachutila skôr sladká chuť ovocia a aby neodmietala zeleninu a ona: naopak! Kašičky na obed papá pekne, zeleninu, mäso. No jablko ani za svet. nevie si zvyknúť, napína ju. Skúšala som jej ho aj uvariť, aj surové nastrúhať, aj šťavu vylačiť, aj banán doňho pridať, no nič. S tým banánom ešte ako tak-raz sa aj podarilo, ale odvtedy nič. Viete mi dať nejaké rady? Iné ovocie jej ešte nechcem dávať, keďže nie je sezóna a alergénnym sa vyhýbam-
@klemente ahoj ja som malej davala jablcko a hrusku dokopy...oboje som zmixovala alebo vystavila a dala vypit zriedene z trochou vody
ani moja strúhané jablko nemusela..až teraz, keď jej ho načistím na mesiačiky, tak ho zje 😉
ved nie je nutne, aby jedla zrovna jablko.. davaj jej to, co jej chuti.. ani moja nechcela surove jablko, ked bola mensia, iba pyre.. teraz uz schrume v pohode
Nic si z toho nerob. Moj to tiez nechcel. V hocijakej forme. Az ked dostal do ruk cele kusy jablka a ovocia to zjedol. V lete vyskusas broskyne marhule mozno domace jahody ci maliny. Nieco jej snad zachuti. Ja som cele detstvo nechcela ovocie a dnes je zo mna vegetarian
@klemente Nasa ma 15m a od zavedenia prikrmov mi nechce ziadne ovocie - surove, varene, zavarane, presnidavky, skratka nic, nezje ani banan (asi preto, ze ja som cele tehu ficala na ovoci 😀 ). Zo zaciatku som sa s tym tiez trapila, ale niektore deti su proste "zeleninovo-masove", a ta nasa je hlavne mliecna - jogurty, kase, syry a vsetko od mlieka by jedla cele dni. Samozrejme som to nevzdala, skusam, ponukam, ale zatial sa moc nechyta. Ked "ma naladu" zje kusok suroveho jablcka (hlavne ked jej ho ponukne babka), inak ani v sezone nechcela ani broskynu, marhulu .... nic. Je zdrava a prospieva, a to je hlavne.
@klemente ahoj. moja do roka jedla jablcko aj banan, odvtedy nie. len ked ho nejak kamuflujem. o ostatnom ovoci ani nehovorim.
skus vyskusat uvarene jablcko s uvarenou mrkvou - pomackane na kasu. rovnako banan s uvarenou mrkvou.
a ja som davala a davam uvarene ovsene vlocky (vo vasom veku - do roka - som ich varila vo vode, potom uz v mlieku) s pomackanym jablkom (uvarenym jablkom), bananom. pridavam aj trochu medu, zalezi ake sladke je ovocie. a nejaky cas som tie uvarene vlocky mixovala ponornym mixerom.
a ako pisu vyssie - hlavne je, ze nieco zje. a ak dobrovolne papa masko a zeleninu si na tom este super 😉
No hej, vyzerá pri tom tak, že jej to je kyslé. Skúšala som aj s mrkvou, ale ani to nezabralo. Tak asi budem čakať, kým príde čas na celé kusy ovocia. Možno si to obľúbi, keď tak čítam vaše skúsenosti🙂
Nic si z toho nerob,,,,, moja ma vyse dvoch rokov a do skoro dvoch som jej ovocie mixovala,,,Take nieco ako zjest jablko?? haha jedine co zjedla bol banan,,,,, A az teraz zle len jablko, banan, hrusku a mandariku aj to sladku,,,,, Z malin ju napinalo,,, tak daj tomu cas ,,
@klemente možno je jej kyslé.....nie všetky deti vedia prehĺtať strúhané jabĺčko........ale ak is ho uvarila do mäkka a prepasílovala cez sitko ani vtedy?........a čo detská.výživa.....viem že najlepšie je z čerstvého ovocia a zeleniny no aspoň bysi videla že jej asi jabko nechutí.....tak potom ponúkni neskôr.......nenúť...... 😉 😉 😉